Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Resident Evil: Welcome to Raccoon City (4K)

Kosiskelee faneja jo hieman liikaakin toiminnan kustannuksella.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Resident Evil: Welcome to Raccoon City saapui marraskuun lopussa 2021, ja sai niskaansa melkoisesti kuraa. Nyt kun 4K-julkaisu on maailmalle saatettu voin sanoa, ettei negatiivinen palaute ollut ansaittua ainakaan suurimmaksi osaksi. Kyseessä on turhan vahvasti pelisarjan fanien suuntaan kumartava elokuva, joka painottaa jopa liiaksi tarinaa. Näin toiminnalle ja zombeille jää yllättävän vähän tilaa. Ongelma on sama kuin mistä uuden polven Mortal Kombat kärsi.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City kertoo häkellyttävän uskollisesti kahden ensimmäisen Resident Evil -pelin tarinan. Tämä jopa siinä määrin, että tarina on sijoitettu vuoteen 1998. Moinen huomioidaan niin vaatetuksessa, musiikissa kuin käytössä olevassa teknologiassakin. Ratkaisu toimii, sillä niin käsikirjoitukseen, musiikkiin, puvustukseen, lavasteisiin, tehosteisiin kuin tunnelmointiin on todellakin panostettu. Pois ovat jääneet lähes tyystin räjähtävä toiminta ja nopea tempo edetä tarinassa.

Elokuva kokoaa yhteen ja samaan kuolevaan Raccoon Cityn kaupunkiin suuren joukon peleistä tuttuja henkilöhahmoja. Kaikki rooleihinsa valitut näyttelijät ovat varsin tuntemattomia, mikä ei sinänsä ole huono asia. Ongelmana on henkilöhahmojen suuri lukumäärä, koska jokainen tarvitsee tietenkin sen oman aikansa valokeilassa. Jo pelkästään tämän seurauksena tarinan tempo hidastuu. Asiat muuttuvat kyllä hiljakseen uhkaavammiksi ja pahemmiksi, mutta varsinaiset huippukohdat puuttuvat kokonaan. Näin ollen katsojan yleisvaikutelmaksi jää hiipivä tylsistyminen.

Tämä on mainos:
Resident Evil: Welcome to Raccoon CityResident Evil: Welcome to Raccoon CityResident Evil: Welcome to Raccoon City

Käsikirjoitukseen on onneksi panostettu, sillä kokonaisuus pysyy alusta loppuun hyvin hanskassa, eikä katsojalle missään vaiheessa jää vaikutelmaa, etteikö työryhmä tietäisi, millaista tarinaa se on kertomassa. Kestoa on jo nyt vajaa kaksi tuntia, mutta silti olisin toivonut hieman lisää kestoa. Ja ne ylimääräiset minuutit olisi kannattanut käyttää muutaman näyttävän toimintakohtauksen tekemiseen, jossa paukkuu ja veri lentää oikein kunnolla.

Faneja huomioidaan poikkeuksellisen paljon, sillä melkein jokainen otos on jollakin tavalla peleistä tuttu. Tämä pätee niin näyttelijöiden asuihin ja vuorosanoihin kuin lavasteisiin ja kuvakulmiinkin. Kaveriporukalla on helppoa järjestää jonkinlainen juomapeli siitä, kuka huomaa eniten viittauksia eri Resident Evil -peleihin.

Lisämateriaaleina on muutama vajaan kymmenen minuutin mittainen pätkä elokuvan tekemisestä. Tuttua rinkikehumista on mukana, mutta ilahduttavan vähän. Lisämateriaaleista käy ilmi hyvin juuri se, mitä itse elokuvakin jo alleviivasi. Tekijät ovat lähteneet tekemään mahdollisimman hyvin videopeleille uskollista elokuvaa. Lisäksi on haluttu tehdä nimenomaan kauhuelokuva, eikä perinteistä pelielokuvaa.

Tämä on mainos:

Resident Evil: Welcome to Raccoon City on huonosta maineestaan huolimatta mukava kauhuelokuva, joka kumartaa ehkä liikaakin pelisarjan fanien suuntaan keskittyen tarinaan... ja unohtaen samalla toiminnan.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä