Suomi
Gamereactor
arviot
Resident Evil Village

Resident Evil Village: Shadows of Rose tarjoaa enemmän toimintaa ja vähemmän kauhua

Capcom päättää kauhutarinansa asettamalla pelaajan Ethan Wintersin tyttären rooliin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Resident Evil Village oli kiinnostava peli. Se tarjoili kokoelman mieleen jääviä henkilöhahmoja, joista ehkä tunnetuimmaksi nousi Lady Dimitrescu. Mutta taas toisaalta peli päätyi noudattamaan niitä Resident Evilin vähemmän toimivia maneereita vaihtaen kauhun suoranaiseen toimintaan. Näin ollen pelaaja ei koskaan kokenut sitä aitoa kauhua. Pelinä Resident Evil Village oli hauska, ja tarina oli kokemisen arvoinen.

Capcom palaa nyt astialle laajennuksessa Shadows of Rose, jonka pääosassa on Villagen päähenkilö Ethan Wintersin aikuiseksi kasvanut tytär Rose. Tarinassa Rose koettaa päästä eroon Mold-voimistaan, ja samalla vastaan tulee demoneita Ethanin menneisyydestä.

HQ

Rose suuntaa siis katselemaan Villagesta tuttuja paikkoja. Iso osa laajennuksesta sijoittuu Castle Dimitrescun maisemiin, jossa Mold-zombit uhkaavat Rosea. Välineinä on muutama tuliase, ja toki niitä Mold-voimia. Shadows of Rose tuntuu peruspelin lailla enemmän toiminta- kuin kauhupeliltä. Pelaaja laahustaa paikasta toiseen etsiskellen johtolankoja, ratkoen pulmia ja ampuen laahustavia pahiksia täyteen lyijyä. Ei siis kannata odottaa enempää kauhuelementtejä kuin mitä Villagessa nähtiin.

Tämä on mainos:

Pelottavia hetkiä onneksi on. Yhdessä vaiheessa pelaaja menettää suurimman osan keinoistaan taistella Moldia vastaan, joten on pakko turvautua pakenemiseen. Ilman haulikkoa kaikki muuttuu pelottavammaksi. Shadows of Rose on lopulta varsin lyhyt lisäys tarinaan, sillä loppuun pääsee muutamassa tunnissa sivutehtävät mukaan luettuna. Toisin sanoen yhdellä alueella ei viivähdetä kovinkaan kauaa, eikä pomotaistoissa ole odotetusti kauhun häivääkään.

Ympäristön tutkiminen ei ole erityisen syvällistä sekään. Peli ohjaa käyttäjäänsä varsin tiukasti, eikä matkan varrella yleensä tarjoudu juurikaan sen enempää tilaisuuksia kuin mielenkiintoakaan tutkia mitään muuta. Moinen asettaa paljon paineita tarinalle. Shadows of Rose on toki mielenkiintoinen siinä missä Villagekin, mutta se seuraava iso Resident Evil se ei ole.

Resident Evil VillageResident Evil Village
Resident Evil VillageResident Evil Village
Tämä on mainos:

Pitääkseen mielen virkeänä Capcom on lisännyt mukaan muutaman uudenlaisen pelimekaniikan. Rosen Mold-voimilla voi tuhota hohtavia siemenen kaltaisia kuplia, ja näin aukeaa uusia alueita. Rose voi niin ikään pökerryttää pahiksen vähäksi aikaa, mutta mikään ei ole ilmaista. Rosen on syötävä yrttiä saadakseen voimaa takaisin. Supervoimat ovat eittämättä hauskoja, mutta painottavat jälleen kerran sitä toiminnallista puolta pelissä. Näin ollen pelaamisesta katoaa se vähäinenkin pelottavuus, sillä Rose ei tunnu missään vaiheessa olevan tilanteensa uhri.

Pahikset eivät ole kiinnostavia. The Duke tekee paluun, mutta ei kauppamiehenä, sillä minkäänlaista kauppaa ei ole, eikä valuuttaakaan kerätä. The Duke on nyt pahis, mutta olematta kuitenkaan erityisen uhkaavan tuntuinen. Tuntuukin siltä, että Capcom on lähinnä halunnut herättää pelaajissa lisää nostalgisia tunteita, ja siinäpä se.

HQ

Toivottavasti Capcom tulevaisuudessakin jatkaa tätä kolmannen persoonan näkökulman linjaa, koska sen avulla Villagen mahtavat maisemat pääsevät oikeuksiinsa. Toisaalta tunne kauempana olevasta vihollisesta vähentää kauhun tunnetta joissakin kohtauksissa, ja varsinkin ahtaissa käytävissä ensimmäisen persoonan näkökulma on erityisen tehokas. Itse kannata aina enemmän vaihtoehtoja myös pelaamisen näkökulman kanssa.

Shadows of Rose on langennut samaan ansaan kuin Village. Pääpelin lailla laajennus on hauska pelata ja siinä on hetkensä, mutta se ei silti tunnu wanhan hyvän ajan Resident Evililtä. Se ei tuota kauhun tunteita niin kuin voisi odottaa. Kyseessä on toiminnallinen laajennus toiminnalliseen peliin.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Rosen Mold-voimat ovat hauskoja, kolmannen persoonan näkökulma on mielenkiintoinen, tarina viihdyttää
-
Kauhua ei ole entiseen malliin, paikkojen tutkimista on vähemmän, tämä on toiminnallinen laajennus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä