Suomi
Gamereactor
arviot
Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil 7: Biohazard Gold Edition

Klassisen pelisarjan uudet veriset vaatteet

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ethan Wintersin vaimo Mia on kadonnut vuosia sitten, ja viimeisessä viestissään hän varoitti Ethania pysymään poissa. Sen tarkemmin selittämättä Mia katosi, eikä hänestä kuulunut mitään kolmeen vuoteen, kunnes Ethan sai mystisen sähköpostin. Siinä Mia kertoi olevansa Bakerin maatilalla Dulveyssä, Louisianassa ja pyysi hakemaan hänet pois. Niinpä Ethan loikkaa autoonsa ja ajaa syvälle Louisianan rämeiden keskelle. Valitettavasti hänellä ei ole aavistustakaan siitä, millaisen painajaisen keskelle hän on joutumassa. Bakerit kun eivät ole kovinkaan sydämellisiä isäntiä, vaan pikemminkin mielenvikaisia murhaajia.

Resident Evil -sarjan seitsemäs osa rikkoo mukavasti sarjan kaavaa, mutta onnistuu kuitenkin säilyttämään tiettyjä tuttuja piirteitä. Suurin muutos on toiminnan tarkasteleminen nyt Ethanin näkövinkkelistä, mikä tuo kauhun kokemukset lähes kirjaimellisesti iholle. On aika säväyttävää, kun jokin olento tarraa kiinni miehen päästä ja yrittää työntää sen kokonaan terävähampaiseen kitaansa. Tai kun psykopaattinen maajussi jahtaa ympäri kartanoa, eikä pelaaja voi kuin kuunnella takaansa kuuluvaa pilkkahuutoa etsiessään kuumeisesti piilopaikkaa. Seikkailun seuraaminen hahmon silmistä oli erittäin tunnelmallista ja onneksi Capcomilla uskallettiin kokeilla jotain uutta.

Sisällöltään peli on hieman kaksijakoinen kokemus. Noin puolet ajasta kuluu tunnelmallisissa merkeissä Bakerin perheenjäseniä vältellen, ja tämä on mielestäni selvästi pelin parasta antia. Alivoimaisena varovaisesti hiippailu on erittäin painostavaa ja jokainen valtavien kartanoiden uumenista kantautuva rasahdus säikäyttää. Jossain vaiheessa taskuihin on kuitenkin kertynyt sellainen määrä tulivoimaa, etteivät vastustajat jaksa pelottaa. Lisäksi lukuisten erilaisten mörököllien lahtaaminen vie pelin kauhusta pikemminkin splatterin suuntaan. Toisaalta Resident Evil -sarja ei olisi oma itsensä ilman näitä otuksia.

Resident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: Biohazard
Tämä on mainos:

Mistään uudesta pelistähän ei ole kysymys, sillä Resident Evil 7 nähtiin jo vuoden 2017 alussa. Saman vuoden joulukuussa ulos puskettu Gold Edition pitää sisällään pääpelin lisäksi kaikki siihen julkaistut lisäosat. Nämä tuovat mukavasti lisää pelattavaa, sillä kauhuseikkailun läpäisee noin 10 tunnissa. Lisureissa on mielenkiintoisia seikkailuja, kuten Bedroom, jossa Bakerin perheen emäntä pitää yhtä poloista vankinaan makuuhuoneessa. Suljetun tilan pulmapeli tuntuu kuin painostavalta pakohuoneelta, jossa epäonnistumisesta on palkintona kuolema. Toisessa lisäosassa marssitetaan kehiin vanha tuttu Chris Redfield, joka painii taistelutaitojensa kanssa aivan eri sarjassa Wintersiin nähden. Hänen seikkailunsa on selkeästi enemmän toimintaa kuin kauhua. Näiden lisäksi mukana on myös Joe Bakerin tarina, joka luottaa tuliaseiden sijaan nyrkkiensä voimaan. Bakerin ja Redfieldin seikkailut ovat lisureiden pisimmästä päästä ja niiden läpäisemiseen saa varata reilun tunnin kumpaankin. Oudoin lisäosa oli Blackjack-peli, jossa muunnellulla korttipakalla lätkittiin elämästä ja kuolemasta. Kyllähän sitä aikansa pelasi, mutta itselleni se oli selvästi paketin heikointa antia.

Resident Evil 7: Biohazard vie toiminnan takaisin suuriin kartanoihin ja sen myötä sarjan juurille. Monet asiat muistuttavat sarjan juurista aina tietyillä avaimilla avautuvia ovia ja erilaisten esineiden avulla ratkottavia pulmia myöten. Tosin samalla muistaa myös kuinka ärsyttävää onkaan, kun taskuista loppuu tila jatkuvasti. Säilytysarkun saranat ovat koetuksella, kun pelaaja saa ravata alinomaa säilömässä taskuihin kertynyttä krääsää. Tunnelma kokee myös kolauksen kauhun vaihtuessa splatteriin. Toisaalta pelikokemus pysyy kautta linjan viihdyttävänä, olipa kyse sitten piilottelusta tai mörköjen lahtauksesta erilaisilla tuliaseilla. Mikäli et ole vielä tässä vaiheessa tutustunut sarjan seitsemänteen osaan, on Gold Edition mainio tapa kokea seikkailu ja sen lisäosat kokonaisuudessaan.

Resident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: Biohazard
HQ
Tämä on mainos:
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tunnelma on ajoittain todella painostava, vie sarjan takaisin juurilleen, ensimmäisen persoonan kuvakulma toimii hienosti, lisurien ideat ovat vaihtelevia ja lähes kauttaaltaan toimivia
-
Tietyssä vaiheessa kauhu vaihtuu splatteriin, taskuista loppuu tila jatkuvasti, Blackjack-lisäosa tuntui aika turhalta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä