Suomi
Gamereactor
ennakot
Resident Evil 2

Resident Evil 2

E3-messuilla palattiin wanhan kanssa astialle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Capcomin uusintaversio Resident Evil 2:sta julkaistaan seitsemän kuukauden kuluttua, ja E3-messuilla päästiin käsiksi denoon. Aivan ensiksi on huomioitava se, että toisin kuin aiemmat Resident Evil -uusintaversiot, Resident Evil 2 on käytännössä kokonaan uusittu peli alkaen uudesta rakenteesta, pelattavuudesta ja lisäsisällöstä. Merkittävin uudistus on muuttaa tuttu tankkiohjaus Resident Evil 4:n mukaiseksi kolmannen persoonan kuvakulmaksi.

Demo alkoi pelin alusta, jolloin keltanokkapoliisi Leon S. Kennedy saapuu Raccoon Cityn poliisiasemalle zombien irti pääsemisen jälkeen. Alkuperäisen pelin fanit (ja kauhuilun fanit yleensäkin) tuntevat olonsa kotoisaksi heti alusta alkaen, sillä Capcom on onnistunut tavoittamaan oikean tunnelman. Resident Evil 7:stä opitut kauhukeinot ovat tehokkaassa käytössä, joka ilmenee ennen kaikkea valaistuksessa ja äänitehosteissa.

Poliisiaseman tutkiminen tuntuu siis yhtä tuoreelta kuin silloin joskus kauan sitten, joskin ehkä vielä pelottavammalta kuin silloin joskus. Lisäksi mukana on uusia alueita, ja vanhoja on laajennettu. Tämä luo veteraaneillekin epämukavan tietämättömyyden tunteen. Toisin sanoen edes 20 vuoden kuluessa tehty valmentautuminen ei auta näitä uusia kauhuja kohdattaessa.

Resident Evil 2Resident Evil 2
Tämä on mainos:

Tunnelmallisen pimeyden takia Leon käyttää taskulamppuaan ahtaissa käytävissä, jolloin pahisten havaitseminen on hankalaa. Taskulamppupakko johtaa siihen, että varsin nopeasti oppii varomaan huolimatonta askellusta. Paluu tuttuun ja toimivaan kolmannen persoonan Resident Evil -pelaamiseen on tosiasia.

Tällä kertaa Leon pystyy poimimaan maasta laudankappaleita, ja tukkimaan niillä ikkuna-aukot pitääkseen zombit ulkopuolella. Zombin hyökätessä voi kuolon otteesta vapautua iskemällä puukolla. Tämä rikkoo käytetyn veitsen, mutta kaikella on hintansa. Pelimekaniikka on siis samanlainen kuin The Last of Usissa.

Resident Evil 2 kopioi tavaroiden käsittelyn suoraan Resident Evil 7:stä, joka on siis täydellinen tasapaino vanhan ja uuden välillä. Klassinen energiapalkki on niin ikään mukana, jolloin jako on fine, caution ja danger. Kaikki yksityiskohdat yhdessä luovat hyvän sekoituksen uutta ja vanhaa, jolloin vanha suosikki tuntuu paremmalta kuin koskaan ennen.

Resident Evil 2 on täysin uusittu, mutta lähdemateriaaliaan kunnioittava ja nautinnollinen pelata. Paljon on muuttunut, mutta paljon on ennallaankin. Julkaisu tapahtuu PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 25. tammikuuta 2019.

Tämä on mainos:
Resident Evil 2Resident Evil 2
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä