Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Renfield

Renfield on Draculan oma elokuva, johon ei pidä suhtautua liian vakavasti

Nicolas Cage Draculana on yllättävän vakuuttava.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Vuoden 2023 Renfield on suoraa jatkoa vuoden 1931 elokuvalle Dracula. Ja kuten odottaa sopii, on meno varsin erilaista kuin 90 vuotta sitten. Vakavasti ei näkemäänsä kannata ottaa, mutta toisaalta Renfield viihdyttää ihan hyvin koko 90 minuutin kestonsa ajan.

Elokuvan kantavana voimana on sen kolme päähenkilöä. Nicolas Cage on lopulta yllättävän pienessä osassa itse Draculana, sillä päähuomion vievät Nicholas Hoult ahdistuneena Renfieldina, ja toisaalta suuremmille apajille halajava suulas pienikokoinen hurmaava poliisi Awkwafina Rebeccana. Kaikki kolme ovat kunnostautuneet jo aiemmin elokuvissa, ja heidän yhteispelinsä toimii Renfieldissa oikein hyvin.

Elokuvan teemoina ovat läheisriippuvuus, terapiaistunnot, narsismi ja (ihme kyllä) supersankarointi. Toimintakohtaukset on tehty tarkoituksella komediallisiksi, ja siinä ne onnistuvatkin. Mäiskeen väleissä keskitytään lähinnä puhumiseen, ja sanailu toimii hyvin. Romanttista pohjavirettä ehkä viritellään, joskin hyvin hienovaraisesti, eikä tämä osuus lopulta etene oikein mihinkään. Ei varmaan ollut tarkoituskaan. Perinteisestä kauhu- tai hirviöelokuvasta ollaan varsin kaukana, joten siihen kannattaa varautua. Toisaalta jos leffassa on Nicolas Cage Draculana, odottaako kukaan vakavaa menoa?

Tämä on mainos:

Blu-ray-julkaisussa ei ole lainkaan lisämateriaaleja. Tämä on sääli, sillä varsinkin keskeisimmän kolmikon ajatuksia omasta projektistaan olisi ollut mukava kuunnella. Lisäksi käsikirjoittajan ja ohjaajan kommentit tällaiselle leffalle olisivat olleet kiinnostavia.

Harmillisesti Renfield ei menestynyt elokuvateattereissa, joten hyvin todennäköisesti tämän tapaisia kauhukomedioita klassisista henkilöhahmoista uudella sovituksella tuskin saadaan enempää.

RenfieldRenfieldRenfield
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä