Suomi
Gamereactor
arviot
Reality Fighters

Reality Fighters

Playtation Vita kosiskelee alkutaipalellaan voimakkaasti taistelupelien faneja. Heti julkaisussa löytyy pari vaihtoehtoa ja keväällä tiedossa on käännöksiä tutuista kotikonsolimäiskeistä. Se on onni, sillä ensimmäiseksi testiin osuneen Reality Fightersin todellisuus on karu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Odotukseni Reality Fightersilta olivat korkealla ja menin jopa nimeämään sen odotetuimpien pelien listalleni. Todellisuus on kuitenkin karu. Reality Fighters nojaa voimakkaasti Playstation Vitan AR-kameroihin, jotka mahdollistavat niin sanotun lisätyn todellisuuden (Augmented Reality) käytön peleissä. Käytännössä se tarkoittaa, että mikä tahansa kameran kuvaama alue, oli se sitten kirjoituspöytä tai ikkunasta näkyvä puisto, muuttuu Reality Fightersin taistelutantereeksi. Lisäksi pelissä on mahdollisuus ottaa kuva omasta tai kaverin pärstästä ja sitten luoda sen pohjalta peliin uusi taistelija.

AR-ominaisuudet ovat ensi alkuun hauska jippo, mutta vaikutus on harmillisen hetkellinen. Varsinkin taustaleikki käy nopeasti ärsyttäväksi. Koska kamera kuvaa taustaa aktiivisesti, täytyy käsikonsolia pitää paikallaan samassa kulmassa. Tämä ei ole omiaan parantamaan peli-iloa, sillä kädet väsyvät jäpittämiseen ja taustakuva heiluu silti. Onneksi myös valmiita kenttiä voi valita, ja ensimmäisten parin kokeilun jälkeen vain niitä tulikin käytettyä. PSV:n kamerat eivät pidä huonovaloisista olosuhteista, joten hämärässä AR-leikit voi unohtaa kokonaan.

Reality Fightersin toinen koukku on hahmoeditori. Ensin kuvataan omalle hahmolle naamavärkki, sitten valitaan taistelutyyli ja kuteet. Kehittäjä Novarama lupasi peliin satoja eri vaateparsia ja kymmeniä taistelutyylejä. Kuulostaa hyvältä paperilla, mutta käytäntö kajahtaa vedetty päin mäntyä. Alussa juuri mitään ei ole auki ja vaihtoehdot ovat laskettavissa kahden käden sormilla. Jos on kokeillut esimerkiksi tuoreen Soul Calibur V:n loistavaa hahmoeditoria, niin Reality Fighters saa aikaan järkyn pettymyksen.

Vaatteita ja tyylejä saa tietysti avattua pelaamalla peliä. Ongelma on vaan se, että itse pelaaminen on melkoisen tylsää. Erityisesti yksinpelimuodot ovat aliarvoisia ja niitä on vain muutama hassu. Tarinamuoto on kuin huono vitsi ja kiteytyy leijuvaan Mestari Miyagin päähän (oletko nähnyt alkuperäiset Karate Kid -elokuvat?), joka heittää pelaajan eteen yksinkertaisia haasteita ja simppeleitä yksi vastaan yksi -taisteluita tekoälyhahmoja vastaan. Peli on äärimmäisen helppo, koska tietokoneen ohjastamista hahmoista ole oikein mitään vastusta - ja pidän itseäni vieläpä aika kehnona tappelupelien pelaajana.

Tämä on mainos:
Reality FightersReality Fighters

AR-kikkojen alta paljastuu lopulta keskivertoa heikompi taistelupeli. Liikemekaniikka, aina liikkeiden toteuttamisesta osumien tunnistukseen, on auttamattoman hötkyvää ja taistelut menevät helposti sekamelskeiseksi huitomiseksi. Onneksi mukana on kuitenkin verkon yli käytävät kaksintaistelut ihmispelaajia vastaan, jotka hieman pelastavat Reality Fightersin pisteitä. On aina hauska nähdä, millaisia hullunkurisia ukkoja (ja akkoja) muut ovat keksineet. Tasapaino on kuitenkin vain sinne päin. Jotkin liikkeet ovat epäreilun voimakkaita, mutta toisaalta melkein joka taistelutyylillä on oma naurettavan ylivoimainen liike, joten meno pysyy jotakuinkin reiluna.

Reality Fightersin ulkoasu on viimeinen niitti, joka pudottaa sen PS Vitan lanseerauspelien pirteämmästä päästä. Audiovisuaalinen toteutus on todellista halpahallikamaa. Kaikki AR:ää lukuun ottamatta näyttää ja kuulostaa halvalta ja kiirehdityltä. Peli on yksinkertaisesti ruma, ja varsinkin taistelunäyttö eli HUD on todella vaatimaton. Kun heikkoon esitykseen ynnää mukaan keskinkertaisen pelattavuuden, vähäiset pelimuodot ja tasapaino-ongelmat, ei Reality Fightersia voi suositella PS Vitan uusille omistajille. Taistelupelifanien kannattaakin enemmin suunnata katseensa lanseerauksen toisen taistelupelin, Ultimate Marvel vs Capcom 3:n suuntaan.

Reality FightersReality Fighters
Tämä on mainos:
Reality FightersReality FightersReality Fighters
HQ
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
AR-toiminnot hauskoja teoriassa, verkkopelimahdollisuus
-
AR käytännössä rasittava, ontuva taistelumekaniikka, niukat pelimuodot, halpa toteutus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Reality FightersScore

Reality Fighters

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Playstation Vita kosiskelee alkutaipalellaan taistelupelien faneja. Harmi vain, että tällä kerralla metkut ovat menneet metsään.Ladataan seuraavaa sisältöä