Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Ready or Not

Ready or Not

Reipasotteinen ja konstailematon kauhukomedia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Edellisen vuosituhannen puolella tehtiin paljon kauhuelokuvia, joissa friikit, mutantit ja monenmoiset ulkopuoliset jahtasivat kivoja keskiluokkaisia nuoria ympäriinsä murha mielessään. 2000-luvulla tämä ikävä luokka-asetelma on kuitenkin alkanut kääntyä terveempään suuntaan, ja yhä useammin rikkaat esitetään alempien luokkien verellä elävinä hirviöinä. Tästä päästäänkin kätevästi elokuvan Ready or Not juoneen.

HQ

Grace on maailman onnekkain nuori nainen. Rouheista piireistä oleva neito on nimittäin päätynyt yksiin Adamin kanssa, joka ei ole ihan mikä Aatami tahansa, vaan yksi Le Domas'n peli-imperiumin tulevista perijöistä. Adamin perhe on selvästi pikkuisen eksentristä porukkaa, eikä hääyöstä tule mitään ennen kuin Grace on pelannut heidän kanssaan yhden pelin, joka on täyttä murhaa.

Kyseessä on siis muunnelma klassisesta "ihminen on kaikkein vaarallisin saalis" kuviosta, jossa metsästys on puettu vinksahtaneen piiloleikin muotoon. Käsikirjoittajat ovat kuitenkin tajunneet erään komedialle erittäin hedelmällisen pointin, joka on se, että todelliset rikkaathan eivät vaihda edes autonrengasta itse, joten kuinka he mahtavat pärjätä nuorelle naiselle, joka on tottunut taistelemaan tulevaisuutensa eteen?

Ready or NotReady or Not

Ready or Not on suoraan sanottuna herkullinen kauhukomedia. Käsikirjoitus on jo itsessäänkin mainio, mutta näyttelijät saavat sen suorastaan loistamaan. Vaikka mukana on erityisen hyviä soolosuorituksia, kuten pääroolissa säkenöivä Samara Weaving sekä tyystin typerryttävän mahtava Nicky Guadagni Helene-tätinä, puhutaan nyt kokonaisuudesta. Le Domas'n perheen voi helpostikin uskoa olevan todella sukua keskenään, kiitos näyttelijöiden vaivattoman dynamiikan ja komedisen ajoituksen. Porukka ei diivaile, vaan pelaa yhteen tavalla, jota harvemmin näkee.

Tämä on mainos:

Onneksi komedian lisäksi myös kauhu on hallussa. Vaikka yläluokan murhataidot ovatkin ajoittain hieman hakusessa, saa Gracen puolesta myös oikeasti pelätä. Samaten mukana on muutamia siinä määrin inhottavia efektejä, että niitä tulee ajateltua vielä seuraavana päivänäkin. Nauru ja veri ovat siis hyvässä tasapainossa.

Toiston uhallakin täytyy silti sanoa, että näyttelijät tekevät tämän elokuvan. Samara "Hugon veljentytär" Weaving vetää lävitse koko inhimillisten tunteiden kirjon, ja tekee sen hyvin. Kauniin kuoren alla on ronskinpuoleinen australialainen luonne, joka muodostaa stereotypioita rikkovan, hersyvän kokonaisuuden. Hurmuripoju Adam Brodylle pitää myös antaa pisteitä oman stereotyyppinsä rikkomisesta, koska tämän suoritus sulhasen juoppona velipoikana on jotain ihan muuta, kuin mitä häneltä yleensä nähdään.

Jos ei vielä ole käynyt selväksi, olen vakaasti sitä mieltä, että Ready or Not on napakymppi kauhukomedioiden kentällä. Jos verisempi huvittelu yhtään kiinnostaa, kannattaa tehdä palvelus itselleen ja hankkia leffa hyllyyn.

Ready or NotReady or Not
Tämä on mainos:
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Ready or Not

Ready or Not

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Reipasotteinen ja konstailematon kauhukomedia.Ladataan seuraavaa sisältöä