Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Wolverine V2

Razer avaa vahvasti uuden sukupolven konsolimarkkinoiden tarvikemyynnin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ
Razer Wolverine V2Razer Wolverine V2

Nyt kun uudet konsolit on vihdoin julkaistu, alkaa armoton tarvikemyynti. Tuttuun tapaan ensimmäisten lisätarvikkeiden joukossa sopivasti joulumarkkinoille rynnistää ohjaimia. Pitkän linjan tarvikevalmistaja Razer jatkaa hypetettyä Wolverine-ohjainsarjaansa tuoden myyntiin Xbox Series X:ää silmällä pitäen Wolverine V2 -ohjaimen. Joululomien sihtailujen ei siis pitäisi jäädä kiinni ainakaan tarkkuudesta.

Wolverine V2:n selkeä ja perinteinen laatikko huokuu laatua. Jykevässä pahvissa on kiiltopintaa ja laadukas kankainen nauha. Väriteema mukailee Xboxin vihreää ja mustaa, mikä on konsolilogojen kanssa selkeä merkki siitä, mille konsolille kyseessä oleva ohjain on. Hieman yllätyksenä tulee etukannen Xbox-merkintä eikä niinkään erillistä tarkennusta uudelle sukupolvelle. Sivukanteen on eritelty yhteensopivuus niin Xbox Oneen kuin Series-sarjalaisiin. Kannen avaus paljastaa suoraan ohjaimen, mikä on pakattu tiiviisti vaahtomuovisuojien sisään. Laatikossa on ohjaimen lisäksi pikaohjeet sekä muutama Razerin tarra.

Tämä on mainos:
Razer Wolverine V2Razer Wolverine V2

Ensituntuma ohjaimesta hiukan yllättää. Wolverine V2 tuntuu selkeästi painavammalta kuin Xbox Series X:n ohjain, mikä on sinänsä outoa, kun kyseessä on langallinen ohjain. Mittaus keittiövaa'alla kuitenkin paljastaa, että Razerin ohjain on päälle 10 grammaa kevyempi, vaikka ohjain myös tuntuu kädessä alkujaan aika paksulta. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä muotoilu istuu käteen napakasti. Ohjaimen kädensijat on vuorattu kumimaisella pinnalla, joista kädet eivät pääse luistamaan. Etu- ja takakansi on viimeistely karhealla mattamustapinnalla, joka saa kokonaisuuden näyttämään tyylikkäältä. Kahvojen ja paneeleiden rajoja koristelevat kirkkaat Xboxin vihreät viivat, joiden tosin olisin toivonut olevan led-nauhaa.

Nappijärjestely on pitkälti identtinen alkuperäisen ohjaimen kanssa. Tosin Select ja Menu -napit sijaitsevat sen verran korkealla, ettei niihin yletä ilman pientä vaivannäköä. Uusi Share-nappi on saanut kaverikseen Razerin oman säätönapin, jonka avulla pelaaja voi lennosta säätää äänenvoimakkuutta ja pelin sekä chatin välistä äänen tasapainoa. Nämä napit on sijoitettu oikeanpuoleisen tatin ja ristiohjaimen väliin.

Razer Wolverine V2Razer Wolverine V2
Tämä on mainos:

Muita uudistuksia tulee liipaisinnappien vierestä, jossa molemmin puolin on lisätty erityisnapit. Näiden lisänappien tarkoituksen voi pelaaja itse säätää haluamakseen Razerin omalla sovelluksella. Napit on sijoitettu sopivasti puskuri- ja liipaisinnappien väliin, jotta nopea yhteys niihin onnistuu helposti. Ohjaimessa voi myös lukita kätevästi liipaisinnapit niin sanotusti puoliväliin, jolloin nämä reagoivat nopeammin painalluksiin. Tilanteen mukaisesti itselleni kuitenkin kokonaan pohjaan menevä liipaisin toimii yleensä paremmin, sillä se mahdollistaa varsin tarkan osittaisen painalluksen verrattuna perusohjaimeen.

Siinä missä Wolverine V2:n ristinappi on Xboxin ohjaimen ristinappia selkeästi liukkaampi, ovat sen napsutusäänet huomattavasti vaimeammat. Muutenkin ohjaimen napeista lähtee miellyttävän napakka ja tehokkaalta tuntuvat napsutukset. Toisin kuin ristiohjain, ohjaimen tatit on päällystetty karhealla kumilla, joiden avulla niistä saa hyvän otteen. Sormet eivät pääse helposti liukumaan pois pinnoilta kovemmassakaan menossa.

Razer Wolverine V2Razer Wolverine V2

Ohjaimen yläreunassa keskellä on odotetusti Xboxin merkki. Merkki ei kuitenkaan yllättäen pala valona, vaan Razer on sijoittanut erillisen led-viivan logon alle. Tämä viiva palaa sen verran kirkkaana valkoisena, että se suoraan sanoen häiritsee näkökenttää, vaikkei ohjainta tulisi suoraan katsottuakaan. Vaikea sanoa mikä tämän ajatuksen takana on ollut, mutta käytännön puoli ei kyllä oikein toimi.

Razer Wolverine V2:lla pelaaminen on miellyttävää. Ohjaimesta saa tukevan otteen, nappien painamisessa on hyvä, napakka tuntuma, eikä viivettä tunnu olevan käskyjen jaossa. Tämä toki ei tee Call of Dutyn moninpelistä itselleni voitokasta, mutta voin reilusti myöntää, ettei se ainakaan ohjaimesta jää kiinni. Wolverine V2:n kolmatta metriä pitkä johto ei soi sohvani ja TV:n välillä. Pieneksi hämmästyksekseni on ohjain tarttunut käteeni oikeastaan useammin kuin langaton perusohjain, mikä kyllä kertoo jotain tuotteen laadusta pienistäkin kömmähdyksistä huolimatta.

Razer Wolverine V2Razer Wolverine V2
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Napakat napit, hyvä tuntuma, kestävän ja laadukkaan oloinen, säätömahdollisuudet, tarpeeksi pitkä johto
-
Liian kirkas ja outo led-valo, Select- ja Menunappi vaikeammin tavoitettavissa, sivuvihreät eivät ole valoja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä