Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Viper

Kevyt, nopea ja erittäin tarkka. Razerin hiiri tarjoilee 100% suorituksen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Razerin uusin Viper-hiiri on laatutuote. Hiiri on erittäin kevyt, sillä massaa on ainoastaan 69 g. Lisäksi hiiren molemmilla puolilla on kaksi ylimääräistä nappia. Toisin sanoen hiiren käyttäminen onnistuu ongelmitta joko oikealla tai vasemmalla kädellä. Näin ollen toisen puolen nappeja ei vain kannata klikata, tai sitten niille ei kannata ohjelmoida mitään toimintoa.

HQ

Käytössä on Razerin neoklassinen 5G optinen sensori, ja Razerin mukaan tarjolla on 16 000 DPI ja 99,4% tarkkuus, 450 IPS ja 1000 Hz Polling. Hiiren rulla on tuntumaltaan ja toiminnaltaan aika onnistunut tuntuen ehkä hieman hauraalta muuhun hiiren laatuun verrattuna. Tuttuun malliin hiiren DPI-tasot voi säätää itse, ja sitten tallentaa ne hiiren muistiin.

Razer Viper

Razer Huntsmanin näppäimistön optinen kontakti on nyt mukana hiiressä. Käytössä on infrapunavalo, ja vasteaika on 0,2 ms eikä tarvitse odotella lainkaan klikkauksen jälkeen namiskan palautumista alkuasentoonsa. Valon käyttäminen mekaanisen kontaktin sijasta poistaa käytännössä viiveen kokonaan. Tosin moderneissa mekaanisissa kytkimissäkin viive on alle 1 ms. Mekaanisten komponenttien puuttuessa Viperin pitäisi kestää peräti 70 miljoonaa klikkausta.

Kaapeli on 2,1 m pitkä, ja sen pinta on punottua uudenlaista kangasta pinnaltaan. Razer kutsuu tätä Speedflexiksi, ja tuloksena pitäisi olla aiempaa taipuisampi kaapeli. Itse en ole kokenut kaapelin jäykkyyttä tai taipuisuutta koskaan ongelmaksi hiirissä.

Tämä on mainos:
Razer Viper

Suosin yleensä raskaampia hiiriä, mutta on sanottava, että varsinkin pyssyttelypeleissä hiiren keveys liikkuessa on huomattava, samoin kuin nopeuskin. Molemmille käsille suunniteltu hiiri tuntuu harvoin käytössä optimaalisen miellyttävältä, mutta tässä Viper onnistuu tekemään vaikutuksen. Razer siis onnistuu ainakin oman testini mukaan täyttämään lupauksensa nopeasta hiirestä.

Viper on selvästi tehty nimenomaan nopeita FPS-pelejä varten, mutta se sopii hyvin myös päivittäiseen käyttöön. Noin 90 euron hinnalla kyseessä ei ole kovinkaan halpa hiiri. Olen edelleen sitä mieltä, että suurimmalle osalle Deathadder Elite on se paras valinta. Razer Viper on silti myös oikein hyvä valinta.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä