Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Salmosa

Razer tunnetaan laadukkaista pc-oheislaitteistaan - ja etenkin nimenomaan pelaamiseen suunnitelluista hiiristään. Salmosa-nimellä varustettu tyylikkään musta hiiri on pelihiirien karvalakkimalli niin hintansa kuin ominaisuuksiensakin puolesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Salmosa on varustettu ainoastaan perusominaisuuksilla, mitkä tässä tapauksessa tarkoittavat kahta nappia sekä vieritysrullaa. Napit on kohtalaisen suuria, ja sormet lepäävät niiden päällä mukavasti. Vieritysrulla on kohtalaisen jäykkä, mikä eliminoi virheiskut tehokkaasti, mutta toisaalta tekee varsinkin pitkien dokumenttien läpikäymisestä tuskaista.

Salmosan mukana tulee perusohjelmisto, jonka kautta voi säätää vieritysrullan herkkyyttä, vaihtaa hiiren vasen- tai oikeakätiseksi sekä antaa napeille jonkin toisen funktion. Helppokäyttöinen ohjelmisto asentuu ilman suurempia mutinoita.

Hiiri on äärimmäisen kevyt. Se luistaa helposti hiirimatolla antaen tarkkuutta niin räiskintöihin kuin näpertelyä vaativiin strategiapeleihinkin. Keveys on tosin subjektiivinen asia, sillä jotkut pitävät raskaista hiiristä jotka antavat tarkkuutta pelaamiseen ja tuntumaa hiireen. Omaan käteeni keveys tuntui hyvältä, hiirtä oli nopea liu'uttaa hiirimaton pinnalla ja Razerin sensori pysyi erittäin hyvin mukana nopeissakin liikkeissä.

Salmosan sensoria on mahdollista käyttää joko 800 dpi:n tai 1800 dpi:n näytteenottotarkkuudella. Ärsyttävästi kytkin, josta tarkkuutta vaihdetaan on sijoiteltu hankalasti hiiren alle, jolloin pelaaminen tai muu työskentely keskeytyy väistämättä tarkkuutta vaihdettaessa. Olisi mukavampaa, jos kytkin sijaitsisi vaikkapa hiiren kyljessä. Sensorista ei sen sijaan ole pahaa sanottavaa. Hiiri pysyy mukana nopeassakin työskentelyssä, eikä minkäänlaista lagia tuntunut useita eri pelejä pelatessa.

Tämä on mainos:

Salmosasta on vaikea löytää hintaluokkaansa (noin 40 euroa) nähden mitään pahaa sanottavaa. Se on laadukas perushiiri laadukkaalta valmistajalta. Jos kaipaa päivitystä konepaketin mukana tulleeseen perushiireen, on Salmosa ehdottomasti ostamisen arvoinen. Kehittyneempää pelihiirtä kaipaavan kannattaa kääntyä valmistajan hinnakkaampien tuotteiden puoleen.

Razer Salmosa
Razer Salmosa
Razer Salmosa
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Keveys, tarkka sensori, hinta
-
Sensorin tarkkuusnapin sijoittelu, melko jäykkä rulla
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä