Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Raiju Ultimate

Razerin ohjain maksaa vajaa 200 euroa, mutta on se hyväkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Razer Raiju oli ja on edelleen erittäin hyvä peliohjain, mutta samalla mukana tuli sellaisia ominaisuuksia, joilla oli hankala perustella itselleen ohjaimen korkea hintalappu. Yksi ongelmista oli taka- ja olkanappien sijoittelu, joka tuotti hankaluuksia nakkisormilleni. Raiju oli siis hyvä, mutta ei yhtä hyvä kuin Xbox One Elite -ohjain. Päivitetty Razer Raiju Ultimate on saapunut, ja se parantaa melkein kaikessa edeltäjästään.

HQ
Razer Raiju Ultimate

Aivan ensiksi ohjaimesta huomaa, että sen muotoilu istuu paremmin käsiin, ja paino jakautuu aiempaa paremmin. Razer Raiju Ultimate tuntuu käsissä hyvältä, erittäin hyvältä. Ulkoisesti ohjain näyttää ehkä hieman liian kulmikkaalta, mutta ergonomia on itse asiassa erittäin onnistunut. Taistelupelien ystävälle ohjain on miltei hyödytön, mutta toisaalta asialle omistautuneet taistelijat pelaavat yleensä arcade-ohjaimella. Näin ollen Razer Raiju Ultimate on suunniteltu ennen kaikkea toimintapelien ja ammuskelupelien ystäville.

Neljä perusnappia ovat kaikki mekaanisia ja korkealaatuisia. Kuten edeltäjässäänkin, napin painaminen tuottaa tyydyttävän naksahduksen. Mutta toisin kuin edeltäjässä, nappien reunat eivät ole enää ikävän terävät, joka aiheutti ongelmia varsinkin pitkissä peli-istunnoissa. Nappien tuntuma on hieman aiempaa pehmeän messevämpi, joka on erittäin hyvä ratkaisu.

Minusta on merkillistä, ettei Sony ole lanseerannut omaa versiotaan Xbox One Elite -ohjaimesta. Näin ollen Razerin Raiju Ultimate on PS4-pelaajan paras vaihtoehto. Kokonaispaino on 370 grammaa eli kaksi kertaa niin paljon kuin Dualshock 4. Ohjainta voi käyttää niin langattomana kuin piuhallisenakin. Mukana on USB-tuki, joten ohjain toimii myös PC:llä. Kun vielä nappien paikat ovat aiempaa ergonomisemmat, on kyseessä mahtava valinta asiansa vakavasti ottavalle PS4-pelaajalle.

Tämä on mainos:
Razer Raiju Ultimate

Erillinen sovellus mahdollistaa nappien ohjelmoinnin omaan tarpeeseen soveltuvaksi. Ongelmia esiintyi testijakson aikana, mutta onneksi Razer tuntuu päivittävän sovellusta säännöllisesti. Lähes 200 euron hinnalla kuitenkin olettaisi moisen olevan priimakunnossa heti julkaisussa.

Razer Raiju Ultimatesta on helppo pitää, ja sillä pelaa mielellään. Tässä on PS4-pelaajien versio Xbox Onen Elite-ohjaimesta.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Fantastinen ergonomia, älykkäät ominaisuudet, laatunapit, toimii langallisena ja langattomana, toimii myös PC:llä
-
Sovellus ei toimi ongelmitta, kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä