Razerin ensimmäinen pelipuhelin markkinoitiin juurikin pelaamiseen soveltuvana puhelimena, ja seuraaja Razer Phone 2 tekee samoin. Razer todellakin tietää, miten homma pitää hoitaa.
Puhelin on tyylikkään musta ja vankkatekoinen, jonka sävyinä vaihtelevat mustan eri sävyt valaistuksesta riippuen. Kamera on hieman ulospäin pullistunut muusta pinnasta, ja sitä pidän huonona asiana. Kamera käyttää Sonyn IMX-sensoria, jonka pitäisi olla markkinoiden paras. Razer Phone 2:lla saakin otettua erittäin laadukkaita kuvia.
Kovin paljoa muuta ei ulkopuolella näkyvissä olekaan, paitsi kaksi äänenvoimakkuuden säätönappia ja käynnistysnappi luurin sivulla. Reunoja olisi voinut hieman muuttaa ergonomian parantamiseksi, mutta muuten kaikki on kohdillaan.
Kaiutin on sijoitettu sekä luurin ala- että yläosaan. Näin ollen tuloksena on sivuttain käännettynä stereoääni. Kaiutin on kuitenkin suojattu laiskasti, ja kertyneen pölyn puhdistamisessa kestää hetken verran. Dolby Atmosin tuella Razer Phone 2 tuottaa kuitenkin parasta mobiililaiteääntä, mitä markkinoilta on saatavissa. Mukana on toki RGB-valaistu logo, jonka voi halutessaan kytkeä pois päältä.
USB-yhteys toimii USB-C-liitännällä, ja Razerin latauspiuha on Razerin oman lataajan päässä. Letku on punottu kuten valmistajan hiirissä ja näppäimistöissä on tapana. Lataaminen onnistuu myös langattomasti Quick Charge 4.0:n avulla, jota ei valitettavasti ollut Gamereactorille toimitetun paketin mukana.
Puhelimen käyttöliittymänä on Razerin Android 8.1 Oreo, ja prosessorina on Qualcomm Snapdragon 845. Tarjolla on 8 GB RAMia, 64 GB sisäistä muistia, joka on laajennettavissa teratavuun asti Micro-SD:n avulla. Painoa on peräti 215 grammaa. Kaikki testatut pelit toimivat silkkisen sujuvasti ilman minkäänlaisia ongelmia. Testijakson aikana piti ladata lukuisia eri päivityksiä eri ohjelmille, joten Razerin puhelin päivittynee uuteen versioon myös lähitulevaisuudessa.
Näyttö on QHD 120 Hz IGZO LCD resoluutiolla 1440x2560, ja kokoa on 5,72". Jopa HDR on tuettuna, ja sen pitäisi olla 645 NITS 10-bitin näytöllä. Värit näyttävät hieman mattapintaisemmilta kuin kilpailevissa puhelimissa, mutta se ei tahtia haitannut.
Näyttöä suojaa Corning Gorilla Glass 5, ja kamera tallentaa 4K-tason videota kahden LED-salamavalon kera. Kamera on 12 megapikseliä, ja etukamera on 8 megapikseliä tallentaen 1080p-kuvaa. Varsinkin zoomia käyttäessä kuvien laatu on tavallista parempi. Kamera mahdollistaa myös kuvaamisen hidastetusti.
Jäähdytys hoidetaan mallikkaasti, sillä missään vaiheessa laite ei kuumentunut havaittavissa määrin. Oletettavasti tämä on omiaan lisäämään puhelimen käyttöikää. Akun virransäästötoiminto on turhan ärhäkkä, sillä näyttö menee pois päältä turhan nopeasti. Akku on kuitenkin 4000 mAh, joten kestoa riittää koko päivän pelaamiseen. Mukana on lisäksi Cortex, Game Boost ja RAM Clearing. Niin ja toki Bluetooth 5.0 ja MIMO-tuettu Dualband wifi.
Hintaa on 1000 euroa, tai 890 euroa Razerin omasta kaupasta tilattuna. Ottaen huomioon, että pääasiallisena parannuksena on näyttö suhteessa edeltäjäänsä, voisi hinta olla OnePlusin luokkaa.
Pelilaitteena Razer Phone 2 on loistava, joskin kamera ohjelmistoineen kaipaisi vielä päivitystä. Pelkkää puhelinta tarvitsevalle on tarjolla parempiakin vaihtoehtoja, mutta mobiilipelaamisen vakavasti ottavan kannattaa ainakin harkita Razer Phone 2:hta.