Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Nari Ultimate Chroma

Haptinen teknologia apuna langattomassa kuulokemikrofonissa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kilpailijoista erottuakseen laitevalmistajat tekevät joskus erikoisia ratkaisuja. Razerin Nari Ultimate Chroma haluaa nyt kokeilla jotain uutta kuulokemikrofoneissa.

HQ

Ulkoisesti kuulokemikrofoni eli headset on varsin perinteinen. Yhdennäköisyys Thresherin kanssa on hämmentävä. Jopa siinä määrin, että Razerin voi sanoa olleen laiska Nari Ultimate Chroman muotoilun suhteen.

Runko näyttää metalliselta, mutta on sitä ainoastaan yläpäästään, ja loppu on tyystin muovia. Kupit ovat miellyttävän tuntuiset, ja käyttömukavuus on kohdallaan vaahtomuovin ja keinonahkan yhdistelmällä. Mukana on viilentävä geeli, joka on viime aikoina alkanut onneksi yleistymään. Ero on merkittävä varsinkin pitkässä käytössä.

Razer Nari Ultimate Chroma

Langattomuus toimii 2,4 GHz:n lähettimellä, mutta mukana on langallinenkin vaihtoehto. Takuu on kaksi vuotta. Jostain mystisestä syystä mukana ei ole bluetoothia. Akun kesto on noin yhdeksän tuntia, mikäli Chroma-valaistus on kytketty pois päältä. Kesto kuitenkin riippuu haptisen teknologian käytöstä, joka on melkoinen virtasyöppö. Toisaalta yksi lataus kestää pitkään, joten jos käytät kuulokkeita vain silloin tällöin, ei virrankulutus todennäköisesti muodostu ongelmaksi.

Tämä on mainos:
Razer Nari Ultimate Chroma

Razer kutsuu haptisen teknologian käyttöä nimellä hypersense, ja käytössä on saksalaisen Lofeltin L5-malli. Kooltaan se on pieni ja sijoitettuna kuulokkeiden sisään. Maksimitasolla käytettynä haptinen osa ei ole miellyttävä. Surround-ääni on virtuaalinen, joten ilo ei ole suuren suuri.

Idea on hyvä paperilla. Mekaaninen laite kuulokkeen sisällä aiheuttaa värinöitä simuloidakseen räjähdyksiä tai muuten vain kovia ääniä. Fyysisesti ajateltuna tämä lisää immersiota, ja kuulokkeiden hintaluokassa tällainen teknologia on hieno juttu.

Razer Nari Ultimate Chroma
Tämä on mainos:

Äänenlaatu ei ole sitä, mitä yli 200 euron kuulokkeilta on lupa odottaa. Ääniala on valitettavan kapea, vaikka haptisen teknologian olisi kytkenyt pois päältäkin. Mikrofoni toimii hyvin, mutta mitään erityistä vaikutusta se ei tee.

Haptinen teknologia toimii, mutta sitä on säädettävä. Kun oikea taso on löytynyt kokeilemalla, homma toimii, joskin varauksin. Suunnan kertomisen ohella on hyödyllistä paitsi kuulla räjähdys, myös tuntea se. Kaiken kaikkiaan haptinen teknologia siis toimii paremmin kuin olisin odottanut. Harmillisesti se varsinainen äänenlaatu ei yllä muiden samanhintaisten kuulokkeiden tasolle.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä