Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Moray

Razer tunnetaan parhaiten yhtiönä joka keskittyy ainoastaan pelaajia helpottaviin innovaatioihin, laajentamatta toimintaansa turhaan muihin suuntiin. Kenties tunnetuin tuotemallisto on pelaamiseen erikoistuneet hiiret, mutta Razer Makon myötä yhtiö on laajentanut toimintaansa myös audiopuolelle. Tämän vision uusin äänentoiston inkarnaatio on Razer Moray, kuulokkeet jokaiselle kannettavalle alustalle yhdessä paketissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Yleisistä tulppakuulokkeista poiketen Moray vakuuttaa tuhdilla rakenteellaan, jonka voi olettaa kestävän hieman kovempaakin käyttöä. Korvakäytävään aseteteltavat napit ovat hieman normaalia suuremmat, jotka takaavat sen etteivät kuulokkeet tipu käytön aikana pois. Pienemmillä käytäville mukana toimitetaan myös vaihtokumeja, jotta käyttömukavuus pysyy tyydyttävänä. Äänenvoimakkuden kanssa voikin olla maltillinen, sillä tulppamaiset kuulokkeet eliminoivat rakenteensa ansiosta taustahälyä.

HQ

Morayn hienous piilee adaptereissa, joilla kuulokkeet saa kommunikoimaan luontevasti niin NDS:n, PSP:n kuin Iphonen kanssa. Mukana on myös haarautuva 3,5 mm liitin, jolla kuulokkeet saa toimimaan tietokoneessa. Adapterit ovat tarpeeksi pieniä ja ne sujahtavat kohtalaisen näkymättöminä pelikoneeseen, eliminoiden esimerkiksi sotkeutumiset taskussa tai muualla roikkuviin lankoihin. Iphoneen adaptereita ei tarvita.

Erinomaisena lisänä kuulokkeissa on mikrofoni, joka toimii niin Nintendo DS:n, PSP:n, Iphonen kuin tietokoneenkin kanssa. Mikrofonin avulla kuulokkeet toimivat suoraan hands-freen tavoin. Hieman kummallisesti, Nokian puhelimet eivät ole tuettujen laitteiden listalla. Tähän vaikuttanee mikki, jota Nokian puhelimet eivät osaa käsitellä kunnolla. Työntämällä plugin pohjaan asti käyttäjä saa aikaan vain häiriöääniä, mutta jättämällä plugin hieman ulos reiästään kuulokkeet toimivat. Ratkaisu ei silti ole missään mielessä mukava.

Äänenlaadultaan Moray on riittävä. Bassotoisto jää hieman laihaksi, joka selittyy osaksi pelaamiseen erikoistuneesta mallista. Keski- sekä korkeat taajuudet ovat sen sijaan heleät ja pelien puheesta ja musiikista on helppo ottaa selvää. Valitettavasti matalan alueen toiston puutteellisuudesta johtuen Razer Moray ei ole aivan omiaan kaikenlaisen musiikin kuunteluun. Napakat korkeat ja keskitaajuudet aiheuttavat myös nopeasti kuunteluväsymystä, jättäen musiikin hieman kylmän kuuloiseksi.

Musiikinkuuntelun vaillinaisuus on kuitenkin pieni paha tuotteessa, joka osaa tukea näinkin montaa formaattia kerralla. Mobiilipelaajien sietää olla kiitollinen ratkaisusta, joka vihdoin eliminoi tarpeen kantaa useampia kuulokkeita mukana eri pelialustoille. Noin 39 euron tietämissä pyörivä hintakaan ei päätä huimaa. Musadiggarin kannattaa taas kääntää katseensa esimerkiksi Shuren nappikuulokkeiden suuntaan, jotka ovat suunniteltu nimenomaan musiikinkuuntelua silmälläpitäen.

Tämä on mainos:
Razer Moray+
Razer Moray+
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Adapterit, rakenne, pelaamiseen sopiva äänenlaatu
-
ei yhteensopivuutta Nokian kanssa, vaillinainen basso-toisto
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Razer Moray

Razer Moray

LAITEARVIO. Kirjoittaja Heikki Takala

Razer tunnetaan parhaiten yhtiönä joka keskittyy ainoastaan pelaajia helpottaviin innovaatioihin, laajentamatta toimintaansa turhaan muihin suuntiin. Kenties tunnetuin tuotemallisto on pelaamiseen erikoistuneet hiiret, mutta Razer Makon myötä yhtiö on laajentanut toimintaansa myös audiopuolelle. Tämän vision uusin äänentoiston inkarnaatio on Razer Moray, kuulokkeet jokaiselle kannettavalle alustal...Ladataan seuraavaa sisältöä