Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Huntsman Tournament Edition

Optomekaaniset näppäimet - niin nopeat ja mahtavat. Nyt arviossa on Razerin näppäimistön se pienempi versio.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kilpailu e-urheiluun suuntautuvilla näppäimistöillä on kovaa, ja Razer toki hyödyntää omaa brändiään saavuttaakseen etumatkaa kilpailijoihin. Nyt arvioidaan Razer Huntsmanin Tournament edition, jossa on mukana optomekaaniset näppäimet. Lopputuloksena saadaan todella liukkaan nopeat näppäimet.

HQ

Markkinoilla on toki näppäimistöjä, jotka väittävät olevansa ainakin numeraalisesti vielä nopeampia, mutta Gamereactorilla testi tehdään ihan perinteisesti omilla nakkisormilla ja perstuntumalla.

Razer Huntsman Tournament Edition

Näppäinjärjestelmä on nimeltään Razer Linear Optical Switch. Markkinointimateriaalin mukaan näppäimistö on suunniteltu yhteistyössä Razerin sponsoroimien e-urheilijoiden kanssa. Harmillisesti kilpailijat saavat hieman etua hinnan vuoksi, jota on 150 euron verran. Moinen on paljon näppiksestä, jossa ei ole erillistä numeronäppäimistöä, makrotoimintoja tai rannetukea saati sitten medianappuloita.

Muotoilu on luurankomainen ja pohja on avoin, mikä tekee puhdistamisesta helppoa verrattuna perinteiseen näppäimistöön.

Tämä on mainos:
Razer Huntsman Tournament Edition

Pinta on mustaa ja alumiinia, ja käytössä on irrotettava USB-C-kaapeli. Paikallisesti vehkeeseen pystyy ohjelmoimaan viisi eri profiilia. Kaikki on myös valaistu, ja mukana on Razerin Synapse 3 -ohjelmisto. Näppäin aktivoituu 1 mm painalluksesta, ja tavallisessa Huntsman Elitessa se on 1,5 mm. Markkinointimateriaalin mukaan painallus rekisteröidään valon nopeudella, ja vaikka siihen ei ihan päästäkään, ei eroa huomaa normaalissa käytössä. Razer lupaa näppäimistölle 100 miljoonaa painallusta.

Razer Huntsman Tournament Edition

Näppäin palautuu takaisin alkuasentoon välittömästi, mikä onkin erittäin tärkeää silloin, kun halutaan mahdollisimman nopeaa näppäimistöä. Näppäimen aktivoiminen vaatii ainoastaan 40 g painoa, joskin itse fanitan enemmän 45 g painoa. Näppäimien toiminto on sekin valaistu, ja vieläpä valkoisella. Tämä on mahtava juttu. Nämä näppäimet eivät siis kulu käytössä, toisin sanoen niiden symboli ei kulu pois näkyvistä, mitä näkee ajoittain pitkään käytössä olleissa näppäimistöissä. Naputtelemisesta lähtevä ääni on ehdottomasti mieleeni.

Tämä on mainos:
Razer Huntsman Tournament Edition

Toivoisin, että mukana olisi rannetuki, mutta muuten näppäimistö on onnistunut, ja selvästi suunnattu pelaamisensa vakavasti ottaville. Paljon ominaisuuksia on poistettu, mutta se on ollut tarkoituskin.

Razer Huntsman Tournament Edition on selvästi Razerin paras näppäimistö sitten Huntsman Eliten. Rannetuki, medianappulat ja erillinen numeronäppäimistö puuttuvat, mutta elämä on.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä