Razer Blade 15 sai kunnian olla se paras läppäritietokone, joka kuunaan on Gamereactorille arvioon saapunut. Razer on kehittynyt pitkälle muutaman vuoden aikana tuottaen markkinoille useitakin laadukkaita laitteita nopealla tahdilla. Samalla toki kuluttajien odotukset ovat kasvaneet. Ultrabook-versio Razer Blade Stealth on nyt päivittynyt, ja lopputulos on hieman pettymys.
Aluksi on sanottava, että Razerin Blade Stealth on kauneimpia markkinoilla olevia ultrabookeja. Muotoilu on kulmikas ja munakas ja mahtava. Razerin symboli melkein sulautuu tyylikkäästi muuhun mustaan. Samaan aikaan kyseessä on ehkä rakenteellisesti se parhaiten koottu läppäri, mitä on saatavilla. Laite on kaikkiaan joka paikasta laadulla tehty.
Käytettävyys on sekin huippuluokkaa, ja näin sen tulee tietysti ollakin ultrabookeista puhuttaessa. Näppäimistöä on hieman tuunattu, ja näppäimissä on enemmän vastusta kuin Razer Blade 15 -mallissa. Kosketuspinta on massiivisen kokoinen, ja se toimii paljon paremmin kuin muissa testaamissani läppäreissä. Tilaa ranteiden tukemiselle olisi silti saanut olla hieman enemmän. Mukana on kaksi USB-C-paikkaa ja kaksi USB 3.0 -paikkaa. Erillinen HDMI siis puuttuu, mutta porttivalikoima on silti hyvä verrattuna siihen, mitä markkinoilla on saatavissa.
Laitteen ylistäminen loppuu kuitenkin nyt. Prosessori on 8. sukupolven Intel i7 (1,9Ghz base ja 4,6Ghz turbo). Jos kuitenkin ostaa joko Graphics Modelin tai Graphics Model 4K:n, on Razer laittanut masiinaan näytönohjaimeksi Nvidia GeForce MX150:n. Tämä lisää käyttömahdollisuuksia, mutta ei ole täysin askel oikeaan suuntaan. Blade Stealth ei ole megamylly. Laiteteho on ongelma siksi, että tehokkaampana akun kesto lyhenee todella merkittävästi. Kokeiltaessa vanhempia malleja akun kesto ei vaihdellut yhtä suuresti.
Onneksi valittavana on myös Base Model, jossa on mukana Intel UHD 620. Tämä ratkaiseekin Blade Stealthin perusongelman. On silti muistettava, että Base Model toimitetaan ilman kosketusnäyttöä. Näyttö on hyvä, ja kirkkaus on enimmillään 257 NITS, joka ei ole sieltä parhaasta päästä. Ajan kuluessa useat laitevalmistajat ovat ymmärtäneet, että näytön koon kasvattaminen muuten tutussa kuoressa on hyvä keino erottua kilpailijoista. Tähän verrattuna suuri "turha" tila Razerin Blade Stealthissa näyttää vanhanaikaiselta.
Marmatuksesta huolimatta on muistettava, että Blade Stealth on yksi viisaimmista valinnoista ultrabookin hankintaa pohdittaessa varsinkin, jos etsii laadukkaasti koottua laitetta. Ongelmana onkin isoveli Blade 15. Jos nimittäin haluaa tehdä vähänkään raskaampaa työtä koneellaan, kuten pelata pelejä ja editoida videoita, niin silloin kannattaa ostaa suoraan Blade 15. Hintaa on toki enemmän, mutta ei kovinkaan paljoa. Muutaman sadan euron lisäpanostuksella saa merkittävästi tehokkaamman koneen itselleen.
Jos ostopäätös on jo tehty, ei Blade Stealthin hankkiminen virhe ole. Videopelaajalle suositeltavampi on silti edelleen Blade 15, jos vain on varaa tehdä pieni taloudellinen lisäpanostus.