Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Blade Stealth

Razerin läppäri on isoveljestään poiketen ennen kaikkea komea eikä niinkään heti valmis pelaamiseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Läppäritietokoneissa taistellaan aina toisaalta tehojen kanssa, ja toisaalta laitteen ohuuden ja keveyden kesken. Razer on koettanut löytää oikeaa tasapainoa useaan otteeseen Blade-laitteillaan, ja nyt Razer Blade Stealth on lähestymässä tavoitetta. Gamereactor sai testiin 8. sukupolven Kaby Lake -prosessorilla siunatun Blade Stealthin.

Razer Blade Stealth

Razerin vihreä logo on kyllä kannessa, mutta silti kyseessä on ehkä se huomaamattomin Razerin logo koskaan. Itse laite on hyvin suunniteltu tuntuen tukevalta alumiinirungon ansiosta. Painoa on 1,35 kg ja paksuutta 1,5 cm. Mukana on niin ikään USB 3.0 -paikkoja, HDMI 2.0 ja Thunderbolt 3. Näppäimiä voi halutessaan tuunata Synapsella, mutta naputtelu on nautinnollista ilmankin. Näppäimen painallusmatka on ainoastaan 1,2 mm, jolloin painaminen ei tunnu mekaaniselta, mutta ei myöskään kosketuslevymäiseltä. Mainittu kosketuslevy on riittävän kookas, jolloin ei ole pakollista pitää jatkuvasti irrallista hiirtä mukana.

Razer Blade Stealth
Tämä on mainos:

Blade Stealthin 8. sukupolven Kaby Lake -prosessorissa on neljä ydintä tavallisen kahden sijasta. Näin ollen nopeus on 85% enemmän kuin edellisessä sukupolvessa. Moisen huomaa ennen kaikkea tehdessään laitteella montaa asiaa yhtä aikaa. Mukana on 16 GB RAMia ja GPU (Intel HD 620) varmistaa sen, ettei pelejä tarvitse pyörittää vaatimattomimmilla asetuksilla. Suurin osa peleistä pyörii mallikkaasti keskinkertaisilla asetuksilla. Blade Stealth on siis kykenevä pelikoneeksi, vaikkei se varsinaisesti sitä olekaan.

3D Cloud Gate antaa lukemaksi 7619, joka on 20% vähemmän kuin keskinkertainen ultrabook, ja puolet vähemmän kuin keskinkertainen peli-PC.

Razer Blade Stealth

Uuden prosessorin vuoksi Blade Stealthin akun kesto on lyhyempi kuin voisi odottaa. Normaalissa käytössä kestoa on viitisen tuntia. Sen sijaan näyttö on mahtavaa laatua. QHD-näyttö on 3200x1800 ja 13,3". Ohjaaminen käy myös ruutua koskettamalla. Reunoja on kavennettu 50% ilman, että laitteen koko on muuten kasvanut.

Tämä on mainos:

On koko ajan pidettävä mielessä, ettei Razer Blade Stealth ole suunniteltu ensisijaisesti pelikoneeksi. Moiseen käyttöön laite vaatii ulkoisen Razer Coren. Tässä on silti kyseessä läppäri, jolla voi myös pelata. Nimensä mukaisesti Stealth on hiljainen myös kovassa käytössä, eikä kuumene liikaa.

Macbook Pro i7-sisuksella maksaa noin 2300 euroa, ja Razer Blade Stealth sitten 140 euroa vähemmän. Moinen tarjous on erittäin hyvä.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä