Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer BlackWidow Elite

Näpäkkää näppäintuntumaa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Razerin BlackWidow Elite tarjoaa mekaanista näppäimistöä etsiville pelaajille yksinkertaisen mutta jämäkän paketin. Kaikista tärkein asia, eli suorituskyky peleissä, on loistava. Eliten näppäintuntuma on verrattavissa kirjoituskoneen käyttöön. Käyttö tuntuu sormissa hyvältä, ja jokainen näppäimen isku rekisteröityy selvästi, tarkasti ja äänekkäästi. En kokenut sen käytössä minkäänlaista oppimiskynnystä: käteni tottuivat saman tien sen tuntumaan ja näppäinten vastukseen. Elite sopii sekä pelaamiseen että kirjoittamiseen loistavasti. Näppäinten kalkatus ja salamannopea reagointiaika tekevät käytöstä nautinnollista, joskin äänekästä.

Eliten laadun huomaa sen rungosta. Se on jämäkkää tekoa ja hyvin painava näppäimistöksi. Ei ole vaaraa siitä, että se liukuisi paikoiltaan kesken pelisession. Näppäimistön mukana tulee erikseen pehmeä rannetuki, jonka voi irrottaa, mikäli siltä tuntuu. Tuki kiinnittyy magneetin avulla, mutta siitä huolimatta se pysyy kiinni pelatessa hyvin eikä liiku sivuttain ranteiden mukana.

Muuten Elite on suunniteltu melko yksinkertaisesti: siitä ei juurikaan löydy eksoottisia lisänäppäimiä. Oikeasta yläkulmasta löytyy volyymisäädin sekä kolme mediatoistolle pyhitettyä näppäintä. Muuten näppäimistö näyttää ulkoisesti hyvin normaalilta. Ainakin kunnes sen kytkee kiinni, jolloin valot syttyvät päälle. Pimeässä vilkkuvat valot ja musiikin säätönäppäimet eivät kuitenkaan ole ainoat erikoistoiminnot, jotka Elitestä löytyvät normaalin halpisnäppäimeen verrattuna. Ne muut ominaisuudet ovat vain hieman katseelta piilossa. Sivulta löytyy 3,5 mm kuuloke- ja USB-portit. Erinäisten makronäppäinten sijaan välilyöntinäppäimen vierestä löytyvällä fn-muuttujalla saa käyttöön F9- ja F10-näppäimistä makro-ominaisuudet sekä työpöytänäppäimen eston. Makroja ja muita konfiguraatiovalintoja voi säätää makunsa mukaan mukana tulevan Synapse 3 -ohjelman avulla.

Hyvän käyttötuntuman lisäksi käytännöllisyys kuuluu Eliten vahvuuksiin. Edellä mainitsemani makronäppäinten puutos tarkoittaa kompaktimpaa kokoa moniin muihin pelinäppäimistöihin verrattuna. Sen puhtaana pitäminen on myöskin helppoa, sillä näppäinrivien alla ja välissä on runsaasti tilaa. Tämä "ilmavuus" tarkoittaa, että näppäimet sijaitsevat aika korkealla, mutta tämä ei mitenkään vaikuta niiden reagointiaikaan. Korkeasta asennosta johtuen on hyvä, että mukana tullut rannetuki on ergonominen. Mikäli käyttöasentoa haluaa säätää, alhaalta löytyy kahdella eri asennolla varustetut jalakkeet.

Tämä on mainos:

Kaiken kaikkiaan Razerin BlackWidow Elite tarjoaa erinomaisen näppäintuntuman hienossa ja funktionaalisessa paketissa. Kyseessä ei ole mikään heppoinen muovilelu, vaan jämäkältä käsissä tuntuva laatutuote. Tämän jämptin näppäintuntuman hintana on kuitenkin äänekkyys, joka voi olla häiriöksi joissain tilanteissa. Joitain pelaajia voi ehkä haitata suuremman makronäppäinvalikoiman puute, mutta itseäni se ei haitannut.

Razer BlackWidow Elite
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hyvä näppäintuntuma, jämäkkä, korkea laatu
-
Äänekäs käyttää
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä