Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Rango

Rango

Rango on anarkistinen animaatiokomedia näyttelemisestä innostuneesta kameleonttiliskosta, joka yrittää pelastaa kuivuudesta kärsivän pikkukylän pahan pormestarin metkuilta. Vauhdikkaasti tilanteesta toiseen säntäävä raina jaksaa viihdyttää, eikä vähiten erinomaisen animaatiotasonsa sekä hyvien ääninäyttelijöiden ansiosta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Päähenkilö Rango tipahtaa terraarioineen keskelle Mojaven autiomaata ja saa yliajetulta vyötiäiseltä neuvon seurata varjoaan keskelle aavikkoa löytämään kohtalonsa. Räikeänpunaiseen havaijipaitaan pukeutunut lisko päätyy keskelle suoraan lännenelokuvista repäistyä kyläpahasta ja äityy luomaan nahkansa kertomalla itsestään hurjaakin hurjempia tarinoita. Muukalainen otetaankin avosylin vastaan ja eipä aikaakaan, kun rinnuksia koristaa tinatähti. Vaan miten valheella ja liioittelulla asemaansa päässyt sheriffi kykenee suojelemaan kaupunkiaan niin säälimättömältä haukalta kuin tienoota koettelevalta, liki luonnottoman kovalta kuivuudelta?

HQ

Rangon käsikirjoitus on hyvää tasoa, ja se onnistuu ammentamaan länkkärirainojen kliseistä valtavan määrän tyylitietoista kuvastoa. Elokuvalla on komiikan taju on harvinaisen hyvin hallussa ja osuvasti laadittujen vitsien ja viittausten sarjatuli pistää paatuneenkin katsojan huvittumaan. Rango ei kuitenkaan onnistu puhaltamaan läheskään kaikkiin hahmoihinsa riittävästi eloa, ja moni kiinnostava hahmo jää pelkäksi naamaksi ilman persoonallisuutta.

Elokuva nojaakin häpeilemättä ennen kaikkea kahteen asiaan: Rangon äänenä briljeeraavan Johnny Deppin eittämättä perustellusti ansaittuun maineeseen sekä huippuluokan animointiin. Toden totta, niin hahmot kuin taustatkin on animoitu ällistyttävällä tarkkuudella: Rango asettaa animaatioiden riman korkeammalle kuin mitä se on koskaan ollut, ja villien ja vauhdikkaiden tapahtumien seuraaminen on kaikessa yksityiskohtaisuudessaan ja väriloistossaan huikeaa katsottavaa. Viihdyttävyysarvo on taattu.

RangoRangoRango
RangoRangoRango
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Rango

Rango

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Huippuluokan animaatiota varustettuna Johnny Deppin äänellä, mutta hieman ontolla tarinalla.Ladataan seuraavaa sisältöä