Suomi
Gamereactor
arviot
Puyo Puyo Tetris 2

Puyo Puyo Tetris 2

Kaksi klassista pulmapelisarjaa olivat yhdessä jo kerran, mutta onko tarpeeksi paukkuja toiselle kierrokselle?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jatko-osan tilanne on aina vaikea. Liian samanlainen ei saa olla, mutta toisaalta ei liian erilainenkaan. Tämän vuoksi mielipiteeni Puyo Puyo Tetris 2 -pelistä ei ole aivan yksiselitteinen. Ytimeltään kyseessä on sama peli kuin ennenkin. Käytin suurimman osan peliajastani paikallisen moninpelin parissa, mutta mukana on myös yllättävän hyvin tehty tarinatila. Juoni ei ole voittamassa palkintoja, mutta maailman kohtalo on vaakalaudalla, ja ongelmat ratkotaan pulmapelimeiningillä.

Puyo Puyo Tetris 2

Tarina on yhtä paperinohut kuin viime kerralla, mutta pelin pohja on vankka. Siksi kannattaa vain laittaa aivot pois päältä ja nauttia siitä, mitä tarjolla on. Päähenkilöt ovat Ringo ja Tee, mutta muitakin henkilöhahmoja on mukana. Kaikki yhdessä saavat tarinan elämään.

Arvioin alkuperäisen Puyo Puyo Tetriksen aikoinaan Nintendo Switchillä, ja mahdollisuus pelata kannettavassa muodossa oli tuolloin tärkeää. Jatko-osan Puyo Puyo Tetris 2:n arvioin sen sijaan Xbox Series X:llä. Onkin sanottava, etten tuntenut yhtä suurta intoa pelata tarinatilaa sohvalla istuen isoa TV-ruutua katsellen.

Tämä on mainos:

Mikäli peli ei ole entuudestaan tuttu, on mukana intuitiivinen harjoittelutila, jossa opetellaan perusteet. Koen olevani varsin kokenut Puyo-pelaaja, joskin parempi Tetriksessä, ja siinä suuremmalla todennäköisyydellä voitankin. Puyon etuna on mittavampien yhdistelmien epätodennäköisyys, joilla voi sitten voittaa vastustajansa huomattavan nopeasti ja helposti. Toisin sanoen koskaan ei voi rentoutua, vaan on jatkuvasti oltava varpaillaan. Sitä paitsi tarinatilan läpäisemiseksi on pakko pelata hieman Puyoa. Näin ollen perusteiden opettelu maksaa kyllä vaivan.

Puyo Puyo Tetris 2

Mikäli haluaa saada jokaisesta haasteesta täydet kolme tähteä, on pelaaminen melko haastavaa. Tässä on jälleen yksi syy lisää harjoittelulle, mutta suosittelen laittamaan automatisoidun vaikeustason pois päältä. Se sopii ainoastaan niille, joiden mielestä turhautuminen kuuluu osaksi viihdettä.

Mutta mitä uutta jatko-osassa on? Ei itse asiassa juuri mitään. Monipuolinen valikoima moninpelimuotoja on tarjolla, samoin kuin mahdollisuus pelata ainoastaan Puyo Puyoa tai ainoastaan Tetristä. Jos haluaa nimenomaan Tetristä, suosittelen mieluummin hiljan julkaistua Tetris Effect: Connectedia. Swap tekee paluun ensimmäisestä pelistä, jossa siis vaihdetaan Tetriksen ja Puyon välillä. Fusionissa on oltava valmis, sillä kaksi eri peliä todellakin yhdistyvät nimen mukaisesti.

Tämä on mainos:
Puyo Puyo Tetris 2

Jatko-osan suurin vetonaula on Skill Battles. Mittaa otetaan kaikkiaan kolmesta hahmosta, jotka voi valita itse (olkoonkin, että valikot ovat kamalat, ja häiritsevät vastustajaa paikallisessa moninpelissä). Kaikilla on omat ominaisuutensa, ja meno on melkein kuin tappelupelissä. Pelasin silloin joskus Sega Dreamcastilla paljon Puyo Puyoa, ja tämä uusi pelimuoto tuntuu hieman samalta kuin silloin joskus. Omaa hahmoa merkitsevän napin painaminen laukaisee kyseisen hahmon erikoiskyvyn (jos siis palkki ei ole tyhjä).

Tärkeää on myös hyökätä häikäilemättömästi imeäkseen pois vastustajan elinvoiman. Ajoittain toisten hahmojen käyttäminen tuntuu selvästi hankalammalta verrattuna toisiin hahmoihin, kun taas toiset tarjoavat selvää aloittelijan etua. Sega on kuitenkin aina osannut peliensä tasapainottamisen, joten riittävällä harjoittelulla tämäkin korjautuu.

Puyo Puyo Tetris 2

Skill Battles on erittäin viihdyttävää. Verkossa pelaaminen on toki iso juttu, joskin luulen, että aikaa myöten sitä kansoittavat lähinnä todella hyvät pelaajat eivätkä uudet tulokkaat pääse edes alkuun. Mieleen tulee, että tälle pelimuodolle olisi pitänyt olla oma kampanjansa, jossa olisi voinut opetella yhdistämään erilaisia hahmoja, ja jossa erilaiset ominaisuudet olisi paremmin selitetty. Nyt Skill Battles on vain yksi pelimuoto muiden joukossa. Muuten jatko-osa on kuin edeltäjänsä pienin muutoksin, ja uuden tarinan kera.

Olen silti iloinen, ettei Sega ole juuri muuttanut menoa pelattavuuden osalta Puyo Puyo Tetris 2:ssa. On hienoa nähdä kahden erilaisen pulmapelin kohtaavan toisensa näin hyvin. Ja vaikka perusteet ovat kunnossa, sisältöä olisi pitänyt olla enemmän. Jos alkuperäistä peliä ei vielä omista, on jatko-osa hyvä pulmapeli. Viihdettä irtoaa jopa vuosiksi varsinkin paikallisen moninpelin osalta.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Skill Battles on nerokas, mahtava paikallinen moninpeli, monipuolinen tarinatila, hyvät harjoittelumahdollisuudet, mukava suunnittelu
-
Käytännössä sama kuin edeltäjänsä, sietämättömät äänet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä