Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Punttikomedia

Punttikomedia on viihdyttävä elokuva kuntosaliharrastajille

Ei sen niin ryppyotsaista tarvitse aina olla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kotimainen Punttikomedia vaikuttaa työnimeltä, joka jäi lopulliseksi paremman nimen puutteessa. Kyseessä on kaikin puolin kevyt komedia, joka ei yritäkään esittää asiaansa vakavan ryppyotsaisesti. Ja kun toteutus on hoidettu hyvin, voi katsomastaan nauttia kaikessa rauhassa.

Kirjastonhoitaja Kerttu (Iina Kuustonen) passitetaan kuntosalille keräämään lihaksia keskivartaloonsa sen verran, että työssä saadut selkäkivut helpottaisivat. Käy ilmi, että Kertun genetiikka mahdollistaa huimaavan lihaskasvun. Toisin sanoen ainesta olisi fitness-kisoihin, ja tähän Kerttua ryhdytään hieman kyseenalaisin keinoin patistamaan. Lopulta tsemppaamassa ovat niin valmentajat, kaverit kuin työtoveritkin. Ja kaiken keskellä Kertun kumppani Perttu (Eero Ritala) tuntuu olevan se ainoa, joka ei ole tietoinen vaimonsa uudesta harrastuksesta.

Punttikomedian tunnelma on positiivinen, ja sellaisena se pysyy loppuun saakka. Mukana on tavoitteelliseen treenaamiseen liittyviä vakaviakin teemoja, mutta ne onnistutaan käsittelemään yleistunnelman siitä kärsimättä. Elokuva etenee erittäin ennalta arvattavasti loppuun saakka, joten mitään kummoisia juonenkäänteitä ei kannata odottaa. Näin ollen Punttikomedia on selvästi suunnattu kuntosaliharrastajille tasosta ja panostuksesta riippumatta.

Tämä on mainos:

Kuten jo mainitsin, toteutus on tehty kaikin puolin hyvin. Näyttelijät hoitavat työnsä mallikkaasti, ja kohtaukset etenevät ilman sen ihmeempiä kikkailuja. Tärkeintä on ollut kertoa tarina, ja juuri siinä onnistutaan. Ainesta voisi olla jonkinlaiseksi kotimaiseksi kulttiklassikoksi, sillä tällaisia elokuvia ei liiaksi ole tehty.

Lisämateriaaleja ei ole lainkaan. Tämä on harmillista, sillä olisin mieluusti kuunnellut tekijöiden ajatuksia siitä, miksi tällainen elokuva päätettiin alun alkaen tehdä. Ja se Iina Kuustosen kuntosalitreeni olisi ollut mukava tietää.

Punttikomedia
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä