Suomi
Gamereactor
arviot
PUBG: New State

PUBG: New State

Vuonna 2051 kaikki on samanlaista kuin nytkin, joskin hiusmallit ovat villejä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

PUBG onnistui kohoamaan suureen suosioon kaikkien odotuksista huolimatta, kun Brendan "PlayerUnknown" Greene loi oman modin pelistä Arma II. Niin siinä kävi.

PUBG: New State

PUBGia pelaavat nykyisin miljoonat ihmiset, ja PUBG Corporation kerää kassaan runsaasti pätäkkää myymällä kosmeettista roinaa peliinsä. PUBG: New State ei kuitenkaan ole laajennus tai päivitys, vaan kokonaan uusi peli. Se siirtää Battle Royale -menon tulevaisuuteen, ja julkaistiin Android- ja iOS-laitteille. Markkinoinnin mukaan kyseessä on se seuraava iso askel PlayerUnknown's Battlegroundsin maailmassa. Taistelut käydään kartalla nimeltä Troi, ja vuosi on 2051. Maailma on muuttunut jonkinlaiseksi anarkistiseksi taistelukentäksi, ja sen keskellä 100 murhanhimoista kummajaista erikoisine hiustyyleineen hyppäävät lentokoneesta taistelemaan siitä, kuka viimeisenä seisoo kukkona tunkiolla.

PUBG: New State
Tämä on mainos:

New State toimii aivan samoin kuin se vanhakin peli. Se on itse asiassa identtinen PUBG Mobilen kanssa. Futuristinen ote loistaa poissaolollaan, sillä kaikki näyttää aivan samalta kuin aina ennenkin. Tämä tuntuu jo suorastaan harhaanjohtavalta markkinoinnilta.

PUBG: New State

Se ainoa uudistus vaikuttaa olevan kartalla liikkuva turvatalo eli safe house, johon voi mennä sisälle pelin aikana (jos on aikaa ja taitoa). Sitten voikin ajella ympäriinsä ammuskellen vastustajia turvalasin takaa. Pelattavuuden puolesta kaikki toimii aivan samoin kuin PUBG Mobilessa.

Kehittäjä Kraftonilla oli mahdollisuus ottaa mallia Call of Duty Mobilesta, jonka tähtäys ja ampuminen ovat paljon paremmin tehtyjä kuin PUBG Mobilessa ja mobiilisessa Fortnitessa. Mutta niin ei Krafton halunnut tehdä. iPhone 13 Pro Maxin näyttö on täynnä erilaisia symboleja, tekstiä ja muuta tietoa. Mihin tahansa sitten ruudulla koskeekaan, se tekee jotain sellaista, mitä en olisi halunnut tehdä. Ja näin tapahtuu vielä 30 matsin jälkeenkin.

Tämä on mainos:
PUBG: New State

Muuten pelimekaniikka toimii ihan hyvin. Alkuperäisen tapaan New State ei ole yksinkertaistettu versio PC-pelistä, vaan mukana on kaikki ominaisuudet kuin muissakin versioissa. Moinen on hatunnoston arvoinen suoritus, ainakin jossain mielessä. Graafisesti kaikki on ennallaan sitten PUBG Mobilen, joka on nykyisin melko ruma peli. Kraftonilla olisi ollut budjettia parempaan.

PUBG: New State

Toivoin enemmän ennen kaikkea suunnittelun ja hiotun grafiikan osalta. Toisaalta peli toimii, latailee nopeasti ja tietenkin toimii myös vanhemmilla tableteilla ja mobiililaitteilla. New State tuntuu kuitenkin vain uudelta pelialueelta, eikä miltään muulta. Kyseessä on pieni päivitys peruspeliin, joka olisi toiminut paremmin PUBG Mobilen osana eikä kokonaan omana pelinään. Hauskaa pelaaminen on, mutta Call of Duty Mobile on kaikin tavoin parempi.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Battle Royale on edelleen hauskaa, pohja on vankka, paljon aseita
-
Tuntuu vanhalta, ei juuri mitään uutta, tulevaisuuden teemaa ei oikeasti ole, kömpelö ohjaus, ruma
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä