Suomi
Gamereactor
arviot
Promenade

Promenade on kaunis tasoloikka

Holy Cap ja Red Art ovat julkaisseet yhden viime aikojen kauneimmista ja haastavimmista tasoloikista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tasoloikka on pelaamisen lajityyppi, jossa on tarkoitus päästä perille. Tälle matkalle pelaajan laittaa Holy Capin Promenade, joka on sekä haastava että viihdyttävä. Toisaalta pieni hienosäätö olisi vielä ollut paikallaan.

Promenade tarkoittaa ranskaksi kävelemistä. Kyseessä on kaksiulotteinen sivuttain rullaava tasoloikka, joka vie pelaajansa unenomaiselle matkalle. Pääosassa on nuori Nemo matkakumppaninsa vaaleanpunaisen mustekalan kera. Etsinnässä on Great Elevator maailman katolle, jota kansoittavat pienet elikot, kirkkaat värit ja muistot monituiset. On selvää, että peli koetaan lapsen mielikuvituksen kautta. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta koko peli on pilviä, leluja ja värikkäitä maisemia täynnä.

Kovasti Promenade tuo mieleen Super Mario 64:n. Great Elevatorille päästäkseen on noudettava osia, joilla korjataan hissi seuraavalle tasolle pääsemiseksi. Hissi toimii myös keskusalueena Nemon muistojen eli eri kenttien tai osioiden välillä. Ja etsittävät osat ovat tietenkin näissä kentissä ripoteltuina. Yleensä osia haetaan suorittamalla kentän tasoloikkaosuudet, mutta joskus paloja on yhdisteltävä nokkelia pulmia ratkomalla unohtamatta aikarajallisia haasteita. Jokaisella alueella on myös oma nimensä, joka tuo jälleen vahvasti mieleen Super Mario 64:n.

Tämä on mainos:

Promenade on varsin rauhallinen peli, sillä missään vaiheessa ei voi kuolla. Heikentyä voi, mutta välitallennuspisteet ovat hyvin tiheässä. Ongelmia saattaa tosin tulla pomotaistoissa. Niissä testataan kaikki, mitä siihen asti on opittu. Kysymys on selvästi välikokeesta matkalla kohti seuraavia haasteita. Jokainen taisto avaa mustekalalle uuden kyvyn, kuten kyvyn tarttua koukkuihin. Näin avautuu oikoreittejä tai uusia alueita tutkittavaksi.

Promenade sopii kaikenikäisille pelaajille, mutta joitakin ongelmia silti on. Eteneminen ja haasteiden monimutkaisuus vaikeutuu nopeasti. Näin käy ilmi, että viive napin painamisen ja toiminnon toteutumisen kesken on liian pitkä. Tämä ei tuhoa pelikokemusta, mutta tarkempi pelattavuus olisi ollut hyvä juttu. Nyt osioita joutuu pelaamaan uudestaan ohjauksen epätarkkuuden vuoksi. Onneksi viimeisimmän tallennuspisteen lataus on lähes välitön ainakin Nintendo Switchillä.

Pelissä on helppo eksyä, sillä isoa karttaa ei ole. Sitä paitsi vanhoille jäljille on palattava etsimään uusia esineitä ja tutkimatta jääneitä paikkoja. Mukana on niin sanottu metroidvanian elementti, mutta kaiken keräämistä ei tarvita loppuun pääsemiseksi. Kerättäviä osasia on selvästi enemmän kuin on tarpeen. Jos kaiken haluaa kerätä, saa tietysti lisää haastetta.

Promenade on onnistunut peli. Jos siis hieman erilainen tasoloikka kiinnostaa, kannattaa tähän perehtyä alkaen 23. helmikuuta 2024 PC:llä, Playstationilla, Xboxilla ja Switchillä.

Tämä on mainos:
PromenadePromenadePromenade
PromenadePromenadePromenadePromenade
PromenadePromenadePromenade
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mahtava kenttäsuunnittelu ja taiteellinen tyyli, ympäristön pulmat ovat viihdyttäviä
-
Ohjauksesta puuttuu tarkkuutta, eksymistä tapahtuu turhan usein
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä