Suomi
Gamereactor
ennakot
Triangle Strategy

Project Triangle Strategy

Testissä Square Enixin tulossa olevan HD-2D-pelin demo

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Hiljan Nintendo piti pitkään aikaan ensimmäisen Direct-lähetyksensä, ja Fire Emblemin fanit joutuivat pettymään. Mitään uutta ei nimittäin sarjaan julkistettu olevan tulossa. Näyttää kuitenkin siltä, että Square Enixin Project Triangle Strategy pitää Fire Emblemin fanit kiireisinä uuden osan julkaisuun asti. Square Enixin Octopath Travelerin tyyli on saanut nimen HD-2D, jossa siis retroilevan pikseliset hahmot seikkailevat 3D-ympäristöissä. Project Triangle Strategyn pelattava demo on saatavilla Nintendon eShopissa, ja pelaajat pääsevät antamaan palautettakin kokemastaan.

Project Triangle Strategy on selvästi jatkoa Final Fantasy Tactics -sarjalle. Pelin ideasta ja tuotannosta on annettu kunnia Tomoya Asanolle, joka on työskennellyt sellaisten pelien parissa kuin Final Fantasy Tactics: War of the Lions, Octopath Traveler ja Bravely Default. Project Triangle Strategy sijoittuu Norzelian mantereelle, joka koostuu kolmesta kansakunnasta: Glenbrook, Aesfrost ja Hyzante. Aiemmin kansat olivat sodassa keskenään luonnonvarojen vuoksi (suola ja rauta), ja konfliktin nimi oli The Saltiron War. Pelaaja on Serenoa, joka on Lord of House Wolffort ja samalla Prince Roland of Glenbrookin ystävä.

Demo alkaa suoraan Chapter 6:sta nimeltään "Remember Me". Siitä huolimatta tarinan seuraaminen on helppoa, ja ensimmäiseen taisteluun pääsee hyvin mukaan. Ja ensimmäinen taistelu onkin varsin yksinkertainen: on vietävä Serenoa ja Prince Roland sillalle piesten kaikki matkalla vastaan asettuvat pahikset. Kaikkia demon yhdeksää henkilöhahmoa pääsee taistelussa kokeilemaan, ja näin kaikkien kykyjä pääsee kätevästi testaamaan. Serenoa ja Roland ovat hyviä lähietäisyyden taisteluissa. Heidän erikoiskykynsä käyttävät TP:tä, jota kerääntyy jokaisella vuorolla. Serenoan hyökkäyksessä on viive, kun taas Rolandilla on yksi, jolla voi iskeä kahdesti.

Tämä on mainos:
Triangle Strategy

Muutkin hahmot ovat samalla tavalla omanlaisiaan niin tuntuman kuin käytön puolesta. Benedict the Strategist tarjoaa vahvoja "buffeja", Anna the Spy voi toimia kahdesti samalla vuorolla ja Corentin the Scholar voi hyökätä jäällä, ja luoda seinällisen jäätä pahiksien tielle. Ensimmäinen taisto ei ole kovinkaan vaikea, mutta jos omat sankarit joutuvat piiritetyiksi, voivat he päätyä selkään puukotetuiksi. Näin ollen joukkojen asemointi on tärkeää. Erityisesti Rolandin kanssa on oltava varovainen, sillä hänen kaatuessaan koko peli päättyy. Kohtaaminen on hyvä ensimmäiseksi taisteluksi, sillä se pakottaa kiinnittämään huomiota uusien pelihahmojen kykyihin. Helpoksi taisto muuttuu siinä vaiheessa, kun huomaa Corentinin jäävallin estävän sivustasta tulevat uhat.

Taiston jälkeen tarina jatkuu keskittyen kartalla oleviin sivutehtäviin, ja toki päätehtäviin. Sivutehtävät ovat pieniä välivideoita, jotka kertovat lisää pelin maailmasta lisäten tunnelmaa poliittisesta tilanteesta. Vastaavasti päätehtävät tietenkin edistävät sitä isoa tarinaa. Pian ensimmäisen taistelun jälkeen esitellään ehkä se pelin kiinnostavin mekaniikka Scales of Conviction.

Kotiin palaamisen jälkeen Serenoan on tehtävä päätös siitä, luovuttaako Roland Aesfrostille, vai suojellako tätä kaikin keinoin. Kyse ei kuitenkaan ole täysin pelaajan omasta valinnasta. Jokainen oman joukon jäsen Corentinia lukuun ottamatta äänestää päätöksestä. Ennen äänestystä voi halutessaan tutkia läheistä kaupunkia ja kerätä tietoa, jolla voi vaikuttaa oman joukon jäsenten mielipiteeseen. Demon perusteella ei saa käsitystä siitä, mikä tämän kaiken merkitys on isossa kuvassa. Jos kuitenkin edessä on eri suuntiin haarautuva tarina, on tarjolla loistava syy pelata tarina useampaan kertaan. Se on jo varmistettu, että Serenoan sitoutuminen yhteen kaikkiaan kolmesta liittolaisuudesta (Utility, Morality ja Liberty) saa toiset pelihahmot liittymään mukaan seurueeseen, ja toiset taas lähtemään siitä.

Tämä on mainos:

Lisäksi ainakin demossa ei tuntunut voivan valita jokaisen pelihahmon hahmoluokkaa. On kiintoisaa nähdä, mihin suuntaan Project Triangle Strategy kehittyy tässä suhteessa, sillä nyt nähdyssä demossa jokaisella henkilöhahmolla oli selvästi oma käyttötarkoituksensa. Pidän tällaisesta enemmän verrattuna siihen, että jokainen olisi täysin vapaasti muokattavissa.

Project Triangle Strategy antaa hyvän kuvan siitä, mitä tulossa on Square Enixiltä vuonna 2022. Hienoa on sekin, että demon perusteella tekijät haluavat palautetta parantaakseen peliään entisestään. Toivottavasti ainakin pelin nimi muuttuu ennen julkaisua.

Triangle StrategyTriangle Strategy
Triangle Strategy
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tässä on Triangle Strategyn kansi

Tässä on Triangle Strategyn kansi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Octopath Traveler oli hieno peli, mutta jatko-osaa joudutaan vielä odottelemaan. Sen sijaan tulossa on jonkinlainen henkinen jatko-osa Triangle Strategy, joka on...Ladataan seuraavaa sisältöä