Suomi
Gamereactor
ennakot
Pro Evolution Soccer 2017

Pro Evolution Soccer 2017: Camp Nou -tunnelmia

Tiki-taka on enemmän kuin pelkkää puhdasta markkinointikikkailua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pääsimme testaamaan Konamin esittelemää ennakkoversiota syyskuun puolivälissä julkaistavasta jalkapalloilusta. Tämä viimeisin demo konkretisoi Konamin ja Espanjan Katalonian kanssa tehdyn sopimuksen hedelmät. Mukana on tarkka versio jalkapallojoukkue Barçan stadionista ja sen pelaajista, mutta lisäksi mukana on kokonaan uudenlainen otteluiden dynamiikka ja pelityyli.

HQ

Camp Nou -stadion on pelissä yksinoikeudella, joten sitä ei nähdä kilpailija FIFA 17:ssä. Areena on uskollisesti mallinnettu, joten jokainen Barçan fani tuntee heti olonsa kotoisaksi. Pelaajista puhuttaessa kyse ei ole vain ulkonäön mallintamisesta, vaan myös palloilijoiden liikkuminen noudattaa oikean elämän mallia. Neymarilla pelaten voi jopa ottaa paidan pois maalin jälkeen, josta tuomarit palkitsevat keltaisella kortilla.

Tärkeintä on tietenkin se, miltä itse pelaaminen tuntuu. PES 2017 onnistuu tavoittamaan hienosti oikean elämän tuntuman siinä, miten Piqué, Alba, Messi, Busquets, Rakitic, Suárez ja Neymar käyttäytyvät ruudulla pelaajan ohjaavien sormien alla. Alla olevassa pätkässä näkyy hyvin sekin, että ottelut rullaavat TV-lähetysmäisesti. Tämä tekee matsien seuraamisesta sekä tuttua että nautittavaa.

Tämä on mainos:
HQ

Muiden kuin Barçan joukkueen kannattajat voivat tulkita edellä olevan siten, ettei heidän joukkueensa saa PESissä samanlaista huomiota. Samanlaista simulaatiomaista lähestymistapaa on odotettavissa enemmänkin Konamin painottaessa, että kyse on heidän uudesta tavastaan kehittää peliä. Uuden lähestymistavan esittely vain aloitettiin Barcelonan jalkapalloklubista heidän kanssaan tehdyn sopimuksen vuoksi.

Pelillisesti nautimme suuresti pelin aiempaa fyysisemmästä pelattavuudesta. Tilanteissa pelaajien erilaiset massat vaikuttavat lopputulokseen, mikä kävi ilmi seurattaessa Atlético de Madridin muita enemmän raakaan voimaan luottavaa pelityyliä. Myös pelaajien kontakti nurmen kanssa tuntuu aiempaa paremmalta. Pelin tempo on hitaampi, mutta se on vain hyvä asia.

Uusittu nopeiden syöttöjen järjestelmä vaikuttaa olevan Pro Evolution Soccer 2017:n merkittävin uudistus. Tarkkuus on merkittävästi parempi niin lyhyissä kuin pitkissäkin syötöissä. On suorastaan nautinto tehdä kevyt jättö takana tulevan pelaajan potkaistavaksi, tai vastaavasti tehdä onnistunut pitkä syöttö syvälle vihollispäähän. Niin ikään puskutilanteissa pallo käyttäytyy aiempaa paremmin. Näillä osa-alueilla PES on ottanut jättiharppauksia, päässen jopa kilpailijansa FIFAn edelle.

Tämä on mainos:

Aiemmin testaamiimme demoihin verrattuna pelin tempoa on muokattu, ja myös laukauksien tuntuma on aiempaa parempi. Palloa kunnolla potkaistaessa on tilanteessa enemmän massan tuntua, ja pelaajan animaatiot toimivat paremmin yhteen varsinaisen potkun kanssa. Uusimman ennakkoversion grafiikka oli niin ikään paljon parempaa kuin aiemmin ennen kaikkea valaistuksen ja pienten tehosteiden osalta. Ero PES 2016:n kanssa on merkittävä, mikä tuntui huonolta joissakin tilanteissa.

Pro Evolution Soccer 2017 panostaa jälleen kilpailijastaan erottuvaan pelattavuuteen, ja jo ennakkoversio tuntui monipuoliselta jalkapalloilukokemukselta. Toivottavasti syyskuun puoliväliin mennessä muutkin joukkueet ovat saaneet osakseen saman huomion kuin ennakkoversion Barça. Pelillisiä parannuksia on jo nyt niin paljon, että PESin evoluutio on enemmän kuin pelkkä markkinointikikka.

Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017
Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017
Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Konami ja Maradona sopivat välinsä

Konami ja Maradona sopivat välinsä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Viime aikoina on uutisoitu siitä, että legendaarisen jalkapalloilijan Diego Maradonan kasvoja olisi käytetty luvatta Pro Evolution Soccerissa, ja tästä olisi Maradona...Ladataan seuraavaa sisältöä