Suomi
Gamereactor
arviot
Princess Peach: Showtime!

Princess Peach: Showtime! on nuoremmille pelaajille suunnattu

Monipuolisen pikkupelikimaran pääosassa loistaa vihdoinkin Prinsessa Peach!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Prinsessa Peach on pysynyt Mario-peleissä taustalla oikeastaan aina. Hän on ollut valittavana oleva hahmo moninpeleissä tai tunnetummin se neito pulassa, joka pelastetaan kidnappaajien kynsistä. Nyt ääni kuitenkin muuttuu kellossa, kun Nintendo tuo pelattavaksi prinsessa Peachin oman nimikkopelin ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Peach siirtyy kertaheitolla sivuosasta pääosaan jopa useassa eri tarinassa pelissä Princess Peach: Showtime!

Princessa Peach on tullut viettämään iltaa teatteriin. Illan suunnitelmat menevät kuitenkin uusiksi, kun mystinen noita Grape valloittaa teatterin ja muuttaa näytökset tragedioiksi. Peach ei jää vierestä katsomaan ahdingossa olevia teatterin työntekijöitä, vaan aloittaa pelastustehtävät välittömästi.

Princess Peach: Showtime! on Nintendon pelille tyypillisesti sivulta päin kuvattu tasoloikka. Normaalista poiketen Peachia voi liikuttaa sivusuunnan lisäksi myös hieman syvyyssuunnassa hyvin rajoitetuissa kentissä. Liikkumisen ohella pelaajalla on käytössään hyppy- ja toimintakäsky, joilla hahmoa käskytetään läpi vaarojen.

Tämä on mainos:

Pelaajan pitää pelastaa ahdingossa olevia ystäviä ja puhdistaa kenttä vihollisista hyödyntäen kyseessä olevan kentän teeman mukaisia apuja, kuten esimerkiksi lassoa, laulua tai heittokoukkua. Matkan varrella vastaan tulee myös välipomotaistoja, pieniä pulmia ja reaktiohaasteita. Suoritetuista haasteista palkitaan kolikoin ja tähdin. Kolikot voi tuhlata visuaaliseen tauhkaan, kuten prinsessan mekkoihin ja apurin rusetteihin. Tähtiä taas pitää saada kerättyä kentistä tarpeeksi, jotta teatterikerroksen lopputaistoon vaadittava tähtimäärä täyttyy ja seikkailua voi jatkaa. Tämä ei muodostunut pelin aikana kertaakaan ongelmaksi.

Pelattavuus ei tunnu aivan yhtä rautaiselta kuin mitä esimerkiksi Super Mario -peleissä on koettu. Yksinkertaiset toiminnallisuudet ovat hieman suurpiirteisiä ja vaikeuttavat reagoimista pelin yllättäviin tilanteisiin. Toisaalta pelin yleinen vaikeustaso pysyy alhaisena, eikä vaativia tilanteita tule vastaan oikeastaan kuin etsiessä kaikkia kentässä vilahtavia salaisuuksia.

Pelin sijoittaminen teatteriin on veikeä idea. Useammat eri näytelmät antavat pelille hauskaa monipuolisuutta, kun Peachistä leivotaan muun muassa taitoluistelijaa, leipuria tai supersankaria. Jokainen eri rooli antaa Peachille erilaisia voimia kukistaa viholliset. Etsivän tutkintatehtävät tuntuivat pelin tylsimmiltä kentiltä lähinnä liiallisen menoa pysäyttävän tekstin lukemisen ja hitaan tempon takia. Peliin on muutenkin jätetty aivan liikaa tekstiä, kun muiden hahmojen kanssa pitää käydä jaarittelevia puhekuplakeskusteluja harva se hetki. Princess Peach: Showtime! on selvästi tähdätty nuoremmalle pelaajaryhmälle ja sen nojalla se pyrkii selittämään kaiken juurta jaksain muun lapsellisen löpertelyn ohella. Ninjailut ja kung fu -tehtävät ovat puolestaan pelin parasta antia nopean vauhdin ja reippaan toiminnan takia. Teeman ja tekemisen kuitenkin vaihtuessa jokaisessa kentässä, on pelissä mukavaa vaihtelua tarpeeksi pitämään mielenkiintoa yllä noin kuudeksi tunniksi, minkä läpipeluu vie. Toki fanit saavat aikaa kulumaan enemmänkin etsiessään jokaisen salaisuuden ja ostaessaan kaikki mahdolliset mekot ja rusetit. Sanottakoon kuitenkin, että oman läpipeluuni päätteeksi itseltäni jäi uupumaan vain muutama mekko ja teatterin koriste avaamatta.

Visuaalisesti Princess Peach: Showtime! on hieman epätasainen. Välivideot on laadittu odotettuun Nintendon laatuun ja ilme on hyvin linjassa esimerkiksi Mario-pelien kanssa. Pelattavat maailmat ovat miellyttävän värikkäitä ja hauskan pyöreitä luomaan sympaattista ilmettä. Taustoihin ei ole kuitenkaan juuri panostettu ja kentät tuntuvat hieman tyhjiltä. Toisaalta teatteriteeman myötä kentät on rakennettu pahvilavasteista, millä peliin on saatu varsin omaperäinen ja hauska visuaalinen ilme pienine kikkoineen, kuten kääntyvine lavoineen ja narujen varassa liikkuvine kulisseineen. Peach on mallinnettu huolella ja tämän poseerausasennot ja animointi ovat mukavan eläväisiä. Peachin pelastettavaksi jäävät oliot ja yleisesti pahikset on taas kasattu perinteisistä 3D-elementtejä, kuten palloja ja soikioita yhdistellen, ja lopputulos näyttää suorastaan halvalta. Vaikka peli rullaa Nintendo Switch OLEDilla ongelmitta, optimointi on jäänyt puolitiehen, sillä latausanimaatiot ja osa välivideoista tökkivät yhden kuvan sekuntivauhtia jättäen hätäisen olon lopputuotteesta. Ensimmäistä kertaa peliä käynnistäessä myös Switchin tuulettimet pöhisivät tavalla, jota en ole tähän mennessä kuullut. Tämä kuitenkin loppui yhtä yllättäen kuin alkoikin, eikä ole sen jälkeen enää tapahtunut uudestaan.

Tämä on mainos:

Pelin äänimaailma on osittain odotetun kuuloinen, mutta samalla myös hieman häiritsevä. Ääniefektit ovat kuin suoraan Nintendon äänikirjastosta. Pehmeät poksahtelut ja diskanttipainotteiset kilinät istuvat hyvin osaksi menoa. Koska hahmojen väliset keskustelut käydään tekstein, hahmoista lähtevät äänet jäävät lähinnä tapahtumiin reagoimisesta lähtevän ääntelyn tasolle. Peachin pelastamilla olioilla tämä tarkoittaa ärsyttävän kuuloista vinetystä ja ininää, mutta Peachin falsettimainen huokailu on hieman sensuellisti latautunut saaden prinsessan kuulostamaan aivan kuin hänellä olisi huomattavasti mukavampaa kuin miltä pelissä näyttää. Pelin musiikki osaa osassa näytelmistä vangita hyvin seikkailuelementit ja menevän tunnelman, mutta varsinkin etsiväkentässä saman teeman jatkuva pyöritys alkaa tympäisemään nopeasti. Yleisesti jazz-painotteinen fiilistely yhdistettynä lastenohjelmamaisiin tunnareihin ei oikein innosta. Ärsyttävää on, etten löytänyt asetuksista mahdollisuutta kytkeä musiikkeja pois.

Vaikka Princess Peach: Showtime! vaikuttaakin hieman Nintendon normaalia yleisöä pienemmille suunnatulta, ei sitä kannata suoraan ohittaa. Yksinkertaisella pelattavuudella varustettu pikkupelikimara viihdyttää monipuolisen tekemisen ja kiinnostavien teemojen avulla. Pelissä on lukuisia hauskoja tilanteita ja mielenkiintoisia haasteita koettavaksi. Pieni ontuminen teknisessä toteutuksessa ja hieman lapselliset äänivalinnat häiritsevät matkantekoa, mutta kyllä Princess Peach on huomionsa parrasvaloissa ansainnut.

Princess Peach: Showtime!Princess Peach: Showtime!Princess Peach: Showtime!Princess Peach: Showtime!
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Nokkela idea, monipuolinen tekeminen, hauska tunnelma
-
Liiaksi toiminnan pysäyttävää tekstiä, optimoinnin puute, ärsyttävät äänet ja musiikki
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä