Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Prey (Disney+)

Prey (Disney+)

1700-luvun comanche-heimo kohtaa avaruuden metsästäjän uudessa toimintaelokuvassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Heti alkuun on annettava kiitosta Prey-elokuvalle siitä, että se uskaltaa tehdä jotain uutta ja outoa. Predator-elokuva sinänsä ei ole rohkeaa, mutta nyt avaruuden metsästäjä päästetään vapaaksi kokonaan uudenlaiseen ympäristöön. Lopputulos muistuttaa enemmän The Revenantia kuin rymistelevää tieteiselokuvaa.

HQ

Prey sijoittuu vuoden 1719 "Comanche Nationin" alueelle, mikä tarkoittaa nykyisen Oklahoman eteläosaa. Pääosassa on Naru-intiaanina nähdään Amber Midthunder, joka on oikeasti osittain Sioux-intiaani. Heimon keräilijänä Naru on ärsyyntynyt vallitsevaan tilanteeseen, sillä hän haluaisi olla metsästäjä miesten lailla. Sitten heimoa uhkaa mystinen... jokin, jolloin Naru huomaa tilaisuutensa koittaneen.

Seurauksena on puolentoista tunnin ajan intensiivistä metsästystä, johon liittyy kaikkea aina belgialaisista salametsästäjistä The Revenant -elokuvan tyyliseen tappeluun saakka. Moneen otteeseen Naru uhkaa päätyä yhdeksi pokaaliksi predatorin kokoelmiin.

Dan Trachtenbergin tiukassa ohjauksessa Midthunder suoriutuu hyvin, ja lapsilta kielletty ikäraja on enemmän kuin ansaittu. Mukana ei ole ylimääräistä, ja yksinkertaista tarinaa on ilo seurata. Mystinen saalistaja uhkaa nuoren naisen henkeä. On siis sopeuduttava, opittava ja taisteltava. Digitaalitehosteet erottuvat välillä joukosta epäedullisesti, mutta muuten toteutus on onnistunut.

Tämä on mainos:
Prey (Disney+)

Mikä sitten on ongelmana? Katsoja tietenkin tuntee predatorin ennalta, mutta jostain syystä niin tietävät elokuvan henkilöhahmotkin. Mystinen uhka muuttuu hyvinkin todelliseksi niin nopeasti, että elokuvan ensimmäisestä puoliskosta katoaa puhtia. Naru kohtaa heti ensimmäisessä kohtauksessa avaruusaluksen liittäen sen välittömästi yliluonnolliseen ja jumalalliseen. Olisi ehkä ollut parempi antaa henkilöhahmoille hieman tilaa arvailla ja pohtia, mutta niin ei ole. Jahti tiivistyy elokuvan jälkipuoliskolla muun muassa mielenkiintoisten vehkeiden ansiosta (jotka ovat innoittuneet sellaisenaan uuden polven God of War -pelistä). Mukana on niin ikään mustaa huumoriakin.

Kaikkiaan Prey on onnistunut, sillä se asettaa klassisen ja tutun metsästäjän kokonaan uudenlaiseen ympäristöön ilman ongelmia. Sitä pyörää ei niin sanotusti keksitä uudelleen, mutta ei sellaiselle ole tarvettakaan.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä