Suomi
Gamereactor
laitearviot

PowerA Spectra Infinity Enhanced Wired

Väriä elämään

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
PowerA Spectra Infinity Enhanced Wired

Kolmannen osapuolen laitevalmistaja PowerA on ollut tuotteliaalla päällä, ja tällä kertaa arvioitavaksi saapui sen jo aiemmin kiitellyn ohjaimen valaistu päivitys. Nimihirviö PowerA Spectra Infinity Enhanced Wired Controller sisältää kaikkien tarvittavien Xboxin vipstaakien lisäksi tukun lisäkytkimiä sekä kolmen alueen RGB-valaistuksen.

Spectra on sen kalliimman sisaruksen, Fusion Pro 2:n, tapaan langallinen niin sanottu tarvikeohjain Xbox Series -sarjan laitteille. Yhteensopivuutta riittää myös edellisen sukupolven Xbox Onen puolelle. Sen yleisergonomia on lähes identtinen Microsoftin oman erinomaisen ohjaimen kanssa, joten sormet hakeutuvat nopeasti oikeille paikoille. Redmontin hiotusta paketista poiketen PowerA:ssa on myös asetus eri liipaisimien herkkyydelle (joka tosin tuntuu hieman huteralta) sekä varmasti sen suurin myyntivaltti, kolme erillistä ohjelmoitavaa valaistusaluetta. Alapuolella on lisäksi kaksi ohjelmoitavaa lisänappia.

PowerA Spectra Infinity Enhanced WiredPowerA Spectra Infinity Enhanced Wired
Tämä on mainos:

Valaisun säätely ei kaipaa erillisien ohjelmistojen asentamista, vaan toimii suoraan ohjaimen kautta. Valoalueet ovat karkeasti etuosan ylälaidassa, alalaidassa ja ohjainta kiertävässä reunusjuovassa. Ne sulautuvat toisiinsa alueiden reunoilla, joten tarkkoja rajoja on turha odottaa. Värit voi myös asettaa "hengittämään", jos ohjaimeensa haluaa lisää eloa. Jotkin väreistä toimivat paremmin kuin toiset, ja alueiden läheisyys sotkee helposti hailakampien valintojen sävyt kokonaan. Parhaimmillaan ohjain onkin, kun sille asettaa toistensa kanssa sopusointuisia, vahvoja värejä kuten kirkkaita vihreitä ja sinisiä. Puhtaan silmäkarkin lisäksi erilaiset hohdot auttavat löytämään mustan ohjaimen vaikka pimeästä huoneesta, ja ne erottavat eri pelaajien kapulat kivasti toisistaan. Jos haluaa kuitenkin nauttia vain ohjaimesta sellaisenaan, RGB-alueet voi myös pimentää.

Muilta osin Spectra on hyvin edeltäjiensä kaltainen ja tuntuu jämäkältä kädessä. Tattien tuntuma on aavistuksen Xboxin vakio-ohjaimesta poikkeava, mutta eroa pitää hakea ihan tosissaan näitä kahta toisiinsa vuorotellen vertailemalla. Perusnapit ovat mukavan napakat, mutta liipaisimet antavat hieman liikaa löysää ennen painalluksen rekisteröitymistä. Isosta ongelmasta ei kuitenkaan ole kyse.

Kuten PowerA Fusion Pro 2:llakin, Spectra Infinity Enhancedin suurin heikkous on sen langallisuus. Xbox Series X (ja S) ei USB-porttien määrällä koreile, joten lisääntyvä tarvikeohjaimien määrä luo nopeasti tarpeen USB-keskittimen hommaamiseen. Osa jälleenmyyjistä on lisäksi heivannut sen hinnan lähes kaksinkertaiseksi, joten kauppapaikkoja kannattaa vertailla ennen ostoskorin kolistelua.

PowerA Spectra Infinity Enhanced Wired
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä ergonomia, pätevät napit, kivat valot
-
Vain langallisena, hieman laiskat liipasimet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä