Langattomat peliohjaimet ovat nykyään jo niin arkipäivää, että ennen testiä jouduin itsekin miettimään, kuinka paljon ohjaimesta lähtevä USB-piuha pääseekään häiritsemään. Toisaalta etenkin monet kilpapelaajat vannovat langallisten ohjainten puoleen, sillä periaatteessa langallisuus tarkoittaa myös selkeää viiveettömyyttä nappien painalluksissa.
PowerA Fusion Pro 4 -ohjaimesta johto on kuitenkin onneksi peräti kolme metriä pitkä, joten omassa olohuoneessani pelimukavuudesta ei onneksi tarvinnut tinkiä johdon takia lainkaan. Tyylikäs punottu johto asettui nätisti kulkemaan pitkin lattiaa ja väljääkin jäi vielä puolisen metriä. Eipä ohjainta todennäköisesti suuriin huonetiloihin ole toisaalta suunniteltukaan.
Vaan unohdetaanpa nyt viimein mokoma USB-piuha ja keskitytään siihen, mitä muuta Fusion Pro 4:lla on oikein tarjottavanaan. Yksi tärkeimmistä asioista, mitä PowerA on markkinoinnissaan ohjaimen puolesta rummuttanut, on sen magneettien ja sähköjohtimien avulla toteutetut "Hall Effect" -ohjaintatit, joiden ei pitäisi missään vaiheessa laitteen käyttöikää lähteä vaeltelemaan itsekseen - kuten käytännössä kaikkien nykykonsolien ohjaimissa tatit tekevät. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että fyysisesti kuluvia osia on tällä tavalla välissä huomattavasti vähemmän.
Ohjaintattien tuntuma on kieltämättä mainio ja erittäin tarkka, lukuun ottamatta aivan millin ohutta mekaanista klappia keskikohdassa. Ohjaintatit ovat myös korkeussäädettävät. Tikkua kiertämällä tatteja voi säätää kolmeen eri asentoon, mutta ainakin itselleni monen nykyohjaimen korkeutta mallintava oletuskorkeus on riittävä. Lisäksi kiertomekanismi aiheuttaa jonkin verran epäluuloa sen kestävyydestä, enkä usko tattien kestävän jatkuvakestoista korkeussäätelyä kovinkaan hyvin.
Lisäksi ohjaimen liipaisimet ovat lukittavissa kolmeen eri asentoon liikkumavaran tarpeesta riippuen. Melko usein lukitusasentoja on vain kaksi, mutta PowerA tarjoaa myös välivaihtoehdon sellaista kaipaaville. Asennosta riippumatta liipaisimien tuntuma on ihan hyvä, joskaan ei kovin painava, mutta niin autopeleissä kuin FPS-peleissäkin liipaisimet ajavat kaikissa testatuissa asennoissa asiansa oikein hyvin.
Näiden ominaisuuksien lisäksi Fusion Pro 4 tarjoaa muiden tarvikeohjaimien tapaan lisänappuloita, mutta näiden toteutusta PowerA olisi voinut miettiä toisenkin kerran. Neljä lisänappia ovat ohjaimen kahvojen takana, ja ainakin omalle kouralleni juuri siitä, mihin sormien päät asettuvat. Vaikka tämän voisi kuvitella olevan hyvä asia, todellisuudessa napit ovat heiveröiset, mutta siitä huolimatta todella äänekkäät, ja niinpä vähänkään ohjaimesta kovemmin kiinni pitäminen saa liian usein aikaan äänekkäitä vahinkopainalluksia.
Hyvänä lisänä ohjain tukee PowerA:n HQ-ohjelmistoa, jolla ohjaimen eri asetuksia pääsee säätämään. Ohjelmistossa ovat säädöt esimerkiksi liipaisinten ja tattien niin kutsutulle "deadzonelle", ohjaimen värinämoottoreille ja ääniliitännälle. Helppokäyttöinen ja näppärä ohjelmisto toimii hienosti, ja tuo käyttökokemukseen kivasti lisää.
Tätä lukuun ottamatta Fusion Pro 4 on harkitsemisen arvoinen hankinta langallista ohjainta etsivälle PC- tai Xbox-pelaajalle. Ohjain on kevyt mutta silti jämäkkä, nappien ja erityisesti ohjaintattien tuntuma on hyvä ja tarkkuus pääsi kieltämättä jopa yllättämään. Koska ohjain liikkuu noin 70-80 euron hintaluokassa, langattomiakin vaihtoehtoja samaan rahaan löytyy, mutta tästä huolimatta Fusion Pro 4:lla on paljon annettavaa tarkkuutta arvostavalle pelaajalle.