Suomi
Gamereactor
laitearviot

PowerA Enhanced Wired Controller (Xbox Series X/S)

Uudelle konsolille tarvitsee aina lisäohjaimia. Tämän Xbox Series S -omistajan joulupaketista löytyi sopivasti Power A:n langallinen lisäohjain testattavaksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
PowerA Enhanced Wired Controller (Xbox Series X/S)

Yhdysvaltalainen Power A saattaa olla kotimaisille pelifaneille vähemmän tunnettu lisälaitteiden valmistaja. Sillä ei ole omaa virallista jakelijaa Pohjoismaissa, mutta isommat ketjut ovat silti onnistuneet saamaan silloin tällöin valikoimiinsa Nintendo Switchin ja Xbox Onen ohjaimia, jotka ovat olleet yleisesti ottaen halpisohjaimia parempaa laatua.

Gamereactorin arvioon saapui tällä kertaa Enhanced Wired Controller Xbox Series X/S:lle. Mitään vallankumousta ohjaimelta ei kannata odottaa, sillä uutuus on selkeästi nopealla aikataululla muokattu versio Xbox Onen ohjaimista. Se ei toisaalta ole huono asia, sillä vanhan hyväksi testatun kehikon päälle on helpompi rakentaa.

Enhanced Wired Controller (tästä lähin EWC) näyttää ja tuntuu hyvinkin samalta kuin Xboxin viralliset ohjaimet. Muovi saattaa olla hivenen halvempaa, mutta sormituntumassa erot ovat pieniä. Vertailussa olivat muuten Xbox Series S:lläni laitteen mukana tullut perusohjain sekä vanha pitkään käyttämäni Xbox One Elite.

Tämä on mainos:
PowerA Enhanced Wired Controller (Xbox Series X/S)

Ergonomia on kohtalaisen kiitettävä. Pohjapuolen muovi on ruutukuviolla teksturoitu, joten siitä saa hyvän otteen, mutta muualla seikka on valitettavasti jätetty puolitiehen. Esimerkiksi liipaisimissa ei ole mitään lisägrippiä auttavaa muotoilua, vaan muovi on ärsyttävän sileää ja liukasta. Kummallista, sillä X/S:n perusohjaimessakin liipaisimissa tämä on huomioitu. Tatit ja napit ovat nekin kelvolliset. Napit pitävät enemmän ääntä kuin virallisessa, mutta vain aika kertoo, tarkoittaako se niiden kulumista nopeammin. Tätä testiä varten pelasin viikon aikana ohjaimella noin 15 tuntia, jonka aikana en vielä havainnut kulumisesta aiheutuvia ongelmia. Pakkauskuvauksessa ristiohjainta kuvaillaan "metalliseksi", mutta kyllähän se ihan krominväristä muovia mielestäni on.

Ohjain on muuten mukavan kevyt, mikä on totta kai seurausta langallisuudesta. Kun paristoja tai akkuja ei tarvitse sisällyttää ohjaimeen, pysyy painokin pienenä. Kolmimetrinen USB-johto on riittävän pitkä yltämään yleisimmissä olohuoneissa konsolista sohvalle. Se on irrotettava, mikä helpottaa säilytystä. Langallisuuden ansiosta mikrofoniksi sopii mikä tahansa 3,5 mm -liitäntäinen kuulokemikrofoni. Sitä jeesaa lisäksi keskellä ohjainta oleva äänikontrolli, josta mikin voi myös hiljentää nopeasti.

PowerA Enhanced Wired Controller (Xbox Series X/S)
Tämä on mainos:

Kuten Enhanced-nimi lupailee, ohjaimessa on myös muutama lisäominaisuus. Advanced Gaming Buttons ovat yksinkertaisesti ohuet lisänapit ohjaimen takana vähän kuin Elite-ohjaimissa takasiivekkeet. Nämä napit on mahdollista ohjelmoida kopiomaan mikä tahansa muu nappi. Esimerkiksi hypyn voi laittaa kätevästi taakse, jottei peukaloa tarvitse nostaa pois ohjaustatilta tiukoissa pelitilanteissa. Ohjelmointi on helppoa, joten se luultavasti onnistuu tarvittaessa myös perheen pienemmiltä pelaajilta. Sähläyksen nollaaminenkin käy leikiten.

Ulkoasultaan ohjaimesta on tarjolla ainakin tusina erilaista värivaihtoehtoa. Power A:lta saatu arviokappale oli "Metallic Blue Camo", mikä ei ole omaan makuun se kovin juttu. Itse suosin rauhallisempia värityksiä omissa lisälaitteissani, mutta toisaalta sinimustaharmaa maastokuviointi tuo kivasti mieleen Halo: Reachin aikaiset viralliset Xbox-tuotteet. Ja vähemmän se pistää silmään kuin kirkkaan valkoinen Xbox Series S ohjaimineen.

PowerA Enhanced Wired Controller (Xbox Series X/S)

Loppujen lopuksi EWS:stä on vaikea keksiä sen suurempia kompastuskiviä. Ohjain kilpailee hienosti normaalin ohjaimen kanssa ja sopii mainiosti kakkosohjaimeksi kaveripelejä varten. Power A lupaa sille myös kahden vuoden takuun siltä varalta, jos komponentit ohjaimen sisällä antavat periksi. Ehkä näin suomalaisen pelaajan näkökulmasta saatavuus ja hinta ovat varmaan ne ongelmallisimmat seikat. Ohjaimen hinta on nimittäin firman omassa nettikaupassa vain 35 dollaria, mutta Suomessa kivijalkakaupasta siitä saa pulittaa yli 50-60 euroa. Tämä laskee huomattavasti ohjaimen houkuttelevuutta, sillä edulliseksi lisäohjaimeksi se ei enää tuohon hintaan mene. Jos samalla hinnalla saa virallisen langattoman ohjaimen, valinta menee vaikeaksi. Ohjelmoitavat lisänapit ovat tosin sen verran kiva ominaisuus, ettei EWS siltikään huono ostos ole.

PowerA Enhanced Wired Controller (Xbox Series X/S)
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Takanäppäimet, helppo ohjelmoida, kevyt ja ergonominen
-
Sivunapeista ja liipaisimista puuttuu grippi, hinta ja saatavuusongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä