Suomi
Gamereactor
arviot
Pokémon Heartgold/Soulsilver

Pokémon Soulsilver

Pokémon-pelejä on julkaistu tasaista tahtia jo yli kymmenen vuoden ajan. Siinä ajassa sarja on kehittynyt hitaasti ja vakaasti. Uusimmat Pokémon-tulokkaat SoulSilver ja HeartGold eivät poikkea joukosta, sillä ne eivät mullista edellisistä osista tuttua kaavaa, vaan tyytyvät sen hiomiseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pelin päähenkilönä on jälleen nuori kouluttaja, joka kiertää maita ja mantuja keräten erilaisia Pokémoneja, taistellen muita kouluttajia vastaan ja haastaen eri harjoitussalien päälliköitä. Toki matkalle mahtuu myös monenmoista kaduntallaajaa, jotka jaksavat ilahduttaa ja hauskuuttaa. Tällä kertaa erikoisesiintymisen tekee myös vanha tuttu ilkimysryhmä.

Pokémon-pelien vetovoima perustuu niiden oivalliseen peli-ideaan. Tarkoituksena on kerätä ja kasvattaa Pokémoneja, jotka ovat pieniä ja söpöjä taskukokoisia olentoja. Niitä voi yrittää vangita villeinä luonnosta tai niitä voi vaihdella pelissä vastaantulevien muiden kouluttajien kanssa. Olentojen vaihtelu onnistuu myös muiden pelaajien kesken vaikka netin välityksellä. Kun erilaisia Pókemoneja tai niiden kehitysasteita on pelissä yli 400 kappaletta, menee täydellisen kokoelman keräämiseen rutkasti aikaa.

Pelin alussa valitaan yksi kolmesta vauvavaiheen Pokémonista. Tutti-ikäinen kehittyy kuitenkin nopeasti muita Pokémoneja vastaan taistelemalla, joten peli pääsee rivakasti vauhtiin. Alun jälkeen tulee kuitenkin selväksi, ettei ilman vahvistuksia pärjää, joten otuksia on hankittava lisää. Kokoelman kartuttaminen onnistuu helpoiten kaappaamalla Pokémonit villeinä luonnosta: ensin pientä olentoraukkaa höykytetään taistelussa ja kun se on lähellä pyörtymistä, napataan se talteen Poké-pallolla. Pyydystäminen ei ole kuitenkaan niin helppoa kuin miltä se kuulostaa, sillä kaikilla Pokémoneilla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Keräileminen on addiktoivaa puuhaa, sillä jokainen uusi miniotus on erilainen kuin aikaisemmat, joten pakkohan se on kerätä talteen.

Hirvittävä määrä erilaisia Pokémoneja vaatii myös paljon tilaa. Tästä johtuen pelin maailma on kooltaan valtava ja se koostuu kahdesta erillisestä alueesta, Johtosta ja Kantosta. Jo pelkästään Johtossa on runsaasti tutkittavaa monine kylineen ja sivupolkuineen, ja pelin puolessavälissä avautuva Kanto tuo uuden samanlaisen maailman koluttavaksi. Lukuisat asukkaat ja erilaiset erikoistapahtumat luovat kuvan virkeän eloisista maailmoista.

Pokémon Soulsilver ja Pokémon Heartgold -versioiden erikoispiirteenä on niiden mukana tuleva Pokéwalker-askelmittari. Siihen voi siirtää yhden Pokémonin kerrallaan, joka sitten tallustelee erilaisia maisemareittejä pitkin. Mitä enemmän askelmittariin kertyy askelia, sitä enemmän Pokémon kiintyy omistajaansa ja sitä enemmän se myös saa kokemusta. Lisäksi osan pelin Pokémoneista löytää vain Pokéwalkerin reiteiltä ja mukaan saattaa tarttua myös hyviä esineitä. Koulu- tai työpäivät eivät siis enää keskeytä pikkuotusten kehittämistä, sillä pienen Pokéwalkerin voi kätevästi sujauttaa päivän ajaksi taskuun.

Tämä on mainos:

Ulkoasu on Pokémon Soulsilverissä aivan valloittava. Pokémonien ulkonäkö vaihtelee aina supersöpöistä vähän pelottaviin olentoihin, ja herttaiset isopäiset hahmot kirmaavat ympäriinsä värikkäissä ja vaihtelevissa maisemissa. Matkaa ryydittää pirteä musiikki, joka onnistuu luomaan jokaiselle paikalle oman tunnelmansa. Taistelussa kuultava musiikki on myös mukavan vauhdikas, eikä se ärsytä edes tuhannella kerralla. Ja totta kai Pokémonit pitävät myös meteliä ja piipittävät ja murisevat kukin omalla tavallaan.

Pokémon Soulsilver ei uudista sarjaa millään mullistavalla tavalla, mutta minut se tempaisi täysin mukaansa. Sarjaan tutustumattomien voi olla vaikea uskoa, että kyseessä todellakin on näin mahtava peli. Toisaalta Johto saattaa tuoda vanhoille faneille mukavia muistoja, sillä juuri sinne sijoittuivat lähes kymmenen vuotta vanhat alkuperäiset Gold- ja Silver -pelit. Pokémon Soulsilver on yksinkertaisesti mestariteos, joka sisältää kymmeniksi tai jopa sadoiksi tunneiksi pelattavaa, eikä sen äärestä malttaisi millään poistua.

Pokémon Heartgold/Soulsilver
Pokémon Heartgold/Soulsilver
Tämä on mainos:
Pokémon Heartgold/Soulsilver
Pokémon Heartgold/Soulsilver
Pokémon Heartgold/Soulsilver
Pokémon Heartgold/Soulsilver
Pokémon Heartgold/Soulsilver
Pokémon Heartgold/Soulsilver
Pokémon Heartgold/Soulsilver
Pokémon Heartgold/Soulsilver
Pokémon Heartgold/Soulsilver
HQ
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Todella addiktoiva, ultrasöpö, mielenkiintoinen maailma, hauskat henkilöhahmot, todella hienon näköinen ja kuuloinen, Pokéwalker
-
Vähän uudistuksia sarjan vanhoille faneille, vie hirvittävästi aikaa muilta peleiltä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Miniarvio: Vanha peli, uusi peli Tämä Pokemon peli on vain uusintaversio Silveristä tai Goldista. Itseni on Silveristä koska Lugia on... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Pokémon SoulsilverScore

Pokémon Soulsilver

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Pokémon Soulsilver on yksinkertaisesti mestariteos, joka sisältää kymmeniksi tai jopa sadoiksi tunneiksi pelattavaa, eikä sen äärestä malttaisi millään poistua.Ladataan seuraavaa sisältöä