Suomi
Gamereactor
ennakot
Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Vuoden 2006 seikkailua pääsee maaliskuussa pelaamaan uudestaan, kun Pokémon Mystery Dungeon: Red/Blue Rescue Team julkaistaan uutena versiona.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Vuoden 2006 Pokémon Mystery Dungeon: Blue/Red Rescue Team tehdään uusiksi. Pelin kehittää edelleen Spike Chunsoft, ja nimenä on Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX. Gamereactor pelasi eShopissa tarjolla olevaa demoa, joten on aika kertoa, miltä paluu tuttuihin maisemiin tuntuu.

Rescue Team DX:ssä pelaaja kohtaa epätavallisen olion, joka viskaa siitä paikasta pelaajan Pokémonien maailmaan. Tällä kertaa kuitenkin itse Pokémonina, joka onkin se pelin oma koukku. Nyt sitten on aika lähteä samoilemaan pelimaailmaa vastauksia etsien, ja samalla pelastaa Mystery Dungeoniin kadonneet Pokémonit. Moinen tehdään muodostamalla oma tiimi, ja matkan varrella kohdataan monia erilaisia olioita. Toki ajan kuluessa pelaajan oma tiimi karttuu, ja muuttuu vahvemmaksi.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DXPokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX
Tämä on mainos:

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX:n aluksi valitaan oma Pokémon. Tämä tehdään vastaamalla joukkoon haastattelukysymyksiä, ja sitten vastausten perusteella suositellaan Pokémonia. Pelaaja voi kuitenkin halutessaan valita jonkun muun kuin suositellun taskuhirviön, joten koko kyselyvaihe tuntuu siksi turhalta. Pelattavia Pokémoneja on noin 15, ja mukana on myös vanhoja suosikkeja, kuten Pikachu, Eevee ja Machop. Seuraavaksi valitaan listalta se oma matkakumppani. Valinta kannattaa kohdistua sellaiseen, joka täydentää sen ensiksi valitun Pokémonin kykyjä.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX on roolipeli, joka on vahvasti innoittunut roguelike-lajityypistä. Suurin osa peliajasta vietetään Mystery Dungeoneissa. Nämä muodostuvat satunnaisesti, jotka ovat väärällään löydettävää tavaraa, vihollisia ja pulassa olevia Pokémoneja. Jos peli menee luolastossa pieleen, menettää kaiken edistyksen samoin kuin kerätyt roinat ja rahat.

Pokémonin maailmassa toiset taskuhirviöt voivat laittaa töihin pelastusjoukkioita kirjoittamalla kirjeen ja postittamalla sen Pelipper Mailin kautta, tai vaihtoehtoisesti laittamalla kirjeen ilmoitustaululle. Jostain syystä ilman ihmisten läsnäoloa paikalliset Pokémonit ovat rakentaneet toimivan kaupungin postipalveluineen, kauppoineen ja harjoittelusaleineen. Maailmaa vaivaavat myös luonnononnettomuudet, joten pelastusbisnes on tuottavaa toimintaa. Koskaan ei tarvitse olla työttömänä.

Tämä on mainos:
Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Mystery Dungeonissa edetään kerros kerrallaan pahoja Pokémoneja piesten, tavaraa keräten ja seuraavalle tasolle johtavia portaita etsien. Demossa ja pelin alussa tarvitsee mennä vain muutaman kerroksen verran ennen kuin pulaan jäänyt Pokémon löytyy. Olettaen että peli seuraa vuoden 2006 version jalanjäljissä, myöhemmin vastaan tulee huomattavasti mittavampia luolastoja kovempine vihollisineen ja välillä pomovastuksineen.

Tulevan Switch-version demo tuntui melko samalta kuin Nintendo DS -peli. Luolastoissa liikkuminen on hieman kankeaa, varsinkin Pro Controllerilla pelatessa. Taiteellinen tyyli on vaikuttavaa, ja se tuo mieleen käsin piirretyn satukirjan. Taistelemista on sitten selvästi sujuvoitettu. Pahiksen kohteeksi ottaminen ja tekniikan valitseminen on helppoa. Tämä johtuu siitä, että Switchillä ohjaaminen on selvästi parempaa kuin aiemmin. Kohdatut Pokémonit näyttävät selvästi parannelluilta, joita ei tietenkään demossa kohdattu vielä kovinkaan kattavasti.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Rescue Team DX:ssä on tärkeää kohottaa omien Pokémonien kokemustasoa. Pisteet jakautuvat tasan kaikkien mukana olevien Pokémonien kesken, kuten odottaa sopii. Yksittäisiä tekniikoita voi kehittää käyttämällä niitä taistoissa.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Demo on jokseenkin lyhyt, sillä kestoa on vain yhden tunnin verran, ja tarinakin loppuu äkisti. Täyteen peliin on tulossa pelimuodot Friend Rescue ja Wonder Mail. Friend Rescuessa oletettavasti pelastetaan luolastoon jääneitä kavereita pulasta, ja Wonder Mail on vielä hämärän peitossa.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX näyttää olevan muotoutumassa uskolliseksi uusintaversioksi vuoden 2006 pelistä. Julkaisu tapahtuu 6. maaliskuuta.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DXPokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DXPokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DXPokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä