Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Pokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution

Pokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution

Nauttiminen vaatii kovaa fanitusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution on tietokoneanimaatiolla toteutettu uusintaversio vuoden 1998 Pokémon elokuvasta. Ääninäyttelyä lukuun ottamatta toteutus on erittäin mallikasta. Leffa myös tietää kohderyhmänsä, sillä näkemästään nauttiminen edellyttää vahvaa Pokémonin fanitusta.

Jostain viidakosta etsitään legendaarista ja mystistä Pokémonia Mew. Itse oliota tutkijaryhmä ei löydä, mutta muutaman karvatupsun kuitenkin. Tästä DNA-materiaalista luodaan siten laboratoriossa kaikkien aikojen voimakkain Pokémon Mewtwo, ja sitten kaikki menee pieleen. Voimansa vuoksi keinotekoista Pokémonia on hankala hallita, ja lisäksi tällä on se oma tahtokin. Seuraa hirveyksiä, kun Mewtwo itse ryhtyy Pokémon-kouluttajaksi. Lopulta kaikki selviää, ja maailma pelastuu. Tarina on erikoinen Pokémonin oma versio Frankensteinista, kun itsestään tietoiseksi tullut keinotekoinen olio laittaa ranttaliksi.

Pokémon: Mewtwo Strikes Back - EvolutionPokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution

Illan tähtenä alusta loppuun ovat taskuhirviöt itse, joiden lisäksi elokuvassa ei juuri muuta olekaan. Tarinan sisäistä logiikkaa ei myöskään mitenkään erityisesti avata, joten elokuva on selvästi suunnattu Pokémonin koville faneille. Jos siis Pókemon on sarjana jäänyt etäiseksi, suosittelen pelaamaan pohjille Nintendo Switchin pelin Pokémon Sword/Shield.

Teknisesti tietokoneella tehty animaatio on hienoa katsottavaa. Ainoa kärsijä on ihmisten kasvojen mallinnus, joka ei näytä ihan animoidulta, mutta ei sitten taas oikealtakaan. Maisemat ja toki Pokémonit itse on sitten tehty juuri niin loistavasti kuin toivoa sopii. Musiikki on ilmeisesti haettu suoraan alkuperäisestä animaatiosta, tai ainakin tehty selvästi sen hengessä.

Tämä on mainos:

Kokonaisuuden kehnointa antia on ääninäyttely, joka ei tunnu kunnolla toimivan oikein missään vaiheessa. Ruudulla näkyvät huulten liikkeet sopivat yhteen puheen kanssa silloin tällöin, ja yleensä eivät. Dialogin äänenvoimakkuus on liian korkealla verrattuna muihin ääniin, ja seurauksena puheet erottuvat liiankin selvästi. Pisteenä iin päällä kukaan ääninäyttelijöistä ei tunnu eläytyvän rooliinsa. Ihan kuin he eivät olisi itse tehdessään tienneet, millainen se valmis elokuva tulee olemaan. Näin saattaa tietysti ollakin.

Pokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution ei ole se, josta kannattaa aloittaa tutustuminen Pokémonin maailmaan, sillä elokuva selvästi olettaa fanituksen olevan jo valmiiksi kovaa.

Pokémon: Mewtwo Strikes Back - EvolutionPokémon: Mewtwo Strikes Back - Evolution
HQ
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä