LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      PlayStation VR Worlds

      Playstation VR Worlds

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto

      Playstation VR Worlds on kokoelma viidestä erilaisesta virtuaalitodellisuuskokemuksesta, jotka on suunniteltu esittelemään Playstation 4:n uuden lisälaitteen kykyjä ja ominaisuuksia. Jossain määrin ne jäävät tekniikkademojen tasolle, mutta onneksi niillä on myös muitakin meriittejä. Parhaimmillaan ne näyttävät kuitenkin kivasti mihin Playstation VR:llä on mahdollisuuksia.

      Aloitetaan ensimmäisenä The London Heistista. Se on lyhyt interaktiivinen kokemus, joka demonstroi kuinka luonnollisesti PS VR sopii seikkailupeleille. Lontooseen sijoittuvassa gansteriseikkailussa ei pääse juurikaan kanssakäydä hahmojen kanssa, vaan tarinalliset segmentit ovat lähinnä 3D-videoita. Ääninäyttely ja grafiikka ovat kohtalaista, mutta ohjaus on harmittavan rajattua. Peliä voi pelata sekä tavallisella Dual Shock 4 -padillä kuin myös Move-ohjaimilla, mutta pelattavuus keskittyy muutamien esineiden siirtelyyn sekä tietysti ammuskeluun, jota on reilusti pelin muutamassa episodissa. Liikkua ei voi itse, vaan toiminta hoidetaan paikoiltaan tai "raiteilla". Move-ohjaimilla pelaaminen tarjoaa ehdottomasti paremman immersion, sillä esimerkiksi aseen lataaminen hoidetaan niillä realistisesti, kun taas padilla painetaan vain nappia. Tarinan vetää läpi reilusti alta tunnin, mutta mukana ampumarata, jos haluaa haastaa itseään netin tuloslistoissa. The London Heist on kiva, mutta liian lyhyt seikkailu, joka kuitenkin tarjoaa hyvän pohjan tarinavetoiseen peliin.

      Ocean Descent on nimensä mukaisesti merenalainen VR-kokemus. Siinä ei pääse varsinaisesti tekemään mitään muuta kuin ihailemaan koralliriutan elämää sukellushäkistä. Pääosuus on kevyen tarinantyngän omaava laskeutuminen syvyyksiin etsimään mystistä hylkyä. Kohokohta on tietysti valtavan valkohain kohtaaminen, joka pistää häkin miltei palasiksi. Ocean Descent on todella nopeasti koettu, eikä varsinaisesti omaa lainkaan uudelleen pelattavuutta. Siltikin hain hyökkäys vain senttejä omasta virtuaaliminästä on yksi siisteimpiä kokemuksia Playstation VR Worldsissä. Harmittavasti kaksi muuta osiota ovat lähinnä toistoa, eikä niistä ole oikein mitään maininnan arvoista. Shark Encounter lienee kuitenkin se juttu, jonka näyttää kavereille, jotka tulevat testaamaan ensi kerran PS VR:ää luonasi.

      PlayStation VR WorldsPlayStation VR Worlds
      HQ
      Tämä on mainos:

      Kolmas minipeli Playstation VR Worldsissä on nimeltään Scavengers Odyssey. Se on kaikista eniten oikean pelin oloinen. Siinä otetaan käyttöön avaruusmuukalaisten mecha-robotti, jolla pääsee liikkumaan, hyppimään ja ampumaan padillä suhteellisen vapaasti. Vihollisia nyt ei lopulta ole paljon erilaisia, mutta esimerkiksi astroidilta ja seiniltä seinille hyppiminen on varsin siistiä, kunhan pää ei mene pyörälle. Mainittakoon, että tämä oli ainoa setin peleistä, joka aiheutti pientä huimausta. Scavengers Odyssey on myös setin pitkin kokemus (reilun tunti) ja toiminta on hauskaa ja tunnelmallista. Avaruusräiskintää PS VR vääntyy selkeästi erittäin hyvin, kunhan vatsa kestää vauhdin.

      Myös seuraava peli VR Luge vaatii vauhdinkestokykyä. Siinä kisataan yhden miehen rullakelkalla erilaisilla maantieradoilla aikaa vastaan. Autot ja kaarteet eivät ole tappavia esteitä, vaan maksavat vain aikaa. Omalta kohdaltani kelkkailu oli ikävä kyllä VR Worldsin heikoin lenkki. Grafiikka on vaatimatonta ja paikoitellen ruudunpäivityskin on heikkoa. Lisäksi kuvakulma on ärsyttävä, sillä pelihahmon kroppa on liimattu epäluonnollisen tuntuisesti kuvaruudulle. Ehkäpä peliä pitäisi pelata puolimakuultaan nojatuolissa, mutta itse kyllästyin VR Lugeen jo parin laskun jälkeen. Tarjolla on muutama erilainen rata, jos se kuitenkin iskee, mutta mitään pitkää iloa minipelistä on turha odottaa.

      Viimeinen Playstation VR Worldsin peli saattaa olla sen paras. Danger Ball on eräänlainen moderni versio Pong-klassikosta. Siinä taistellaan erilaisia AI-vastustajia vastaan tavoitteena tehdä viisi maalia tämän taakse. Ohjaus on erittäin simppeli ja siten myös toimii mainiosti. Omaa "mailaa" ohjataan pään liikkeillä, smash-lyönnit vedetään pienellä eteenpäin puskulla ja kierteet saa aikaan päätä kääntämällä osuman hetkellä. Syvyyttä on minipelille yllättävän paljon ja teköäly tarjoaa kivasti vastusta. Mukana on myös pistemoodi, joten omaa ja nettikavereiden ennätystä on hauska jahdata. Ulkoasultaan Danger Ball on ehkä turhan simppeli lainaten esimerkiksi Tron-leffoista. Se kuitenkin toimii kokonaisuutena hienosti ja sen pariin palaa mielellään kun kaikki muut paketin peleistä on koettu.

      Playstation VR Worlds on kaiken kaikkiaan hieman ristiriitainen minipelien ja kokemusten setti. Sisältö näyttää hyvin PS VR:n potentiaalia, mutta mikään ei varsinaisesti jää ikimuistoiseksi elämykseksi. Tässä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta mielestäni tämä on juuri paketti, jonka olisi pitänyt tulla lisälaitteen mukana maksutta. Ikävä kyllä näin ole, vaan siitä pyydetään peräti 39,95 euroa. Se on kerta kaikkiaan häpeällinen rahastushinta, joka jättää minulle pahan maun. Arviokoodi oli osa PS VR:n testipakettia, mutta en voi kyllä hyvällä omalla tunnolla suositella Playstation VR Worldsia tähän hintaan. Jos rahasta on tiukkaa, niin suosittelen lainaamaan tai hankkimaan alennuslaarista.

      Tämä on mainos:
      PlayStation VR WorldsPlayStation VR Worlds
      PlayStation VR Worlds
      HQ
      HQ
      06 Gamereactor Suomi
      6 / 10
      +
      hyvä läpileikkaus VR:n maailmaan, Danger Ball on kohokohta, pään liikkeiden seuraus toimi yllättävän hyvin
      -
      turhan hintava, liian vähän pelattavaa VR-interaktiota
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      0
      Perjantain peliarviossa Playstation VR Worlds

      Perjantain peliarviossa Playstation VR Worlds

      UUTINEN. Kirjoittaja Arttu Rajala

      Gamereactorin Playstation VR -pelien arviot jatkuvat. Tällä kertaa vuorossa on Playstation VR Worlds -kokoelma, joka sisältää viisi minipeliä ja VR-kokemusta esittelemään...



      Ladataan seuraavaa sisältöä