Suomi
Gamereactor
ennakot
PUBG: Battlegrounds

PlayerUnknown's Battlegrounds

Intensiivistä selviytymistä Arma 2:n jalanjäljillä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

PlayerUnknown's Battlegrounds syntyi alunperin Arma 2:n palvelimilla. Suunnittelusta vastasi ennen kaikkea Brendan Greene (eli siis PlayerUnknown), joka loi Battle Royale -pelitilan Bohemian kehittämään sotilassimulaattoriin. Nyt mies työskentelee Bluehole Studiolla tehdäkseen alkuperäisen visionsa kokonaiseksi peliksi. Ollakseen Steamin Early Access -peli PlayerUnknown's Battlegrounds on melkoisen hintava paketti, mutta saavuttanut siitä huolimatta jo mukavasti suosiota Steamissa.

Battlegroundsin periaate on hyvin yksinkertainen: tapa tai tule tapetuksi. Innoitusta on haettu elokuvasta Battle Royale. Lähes 100 pelaajaa laitetaan suurikokoiselle saarelle, ja ainoana tavoitteena on selviytyä keinolla millä hyvänsä. Lähtökohta ei ole tuore, mutta kehittäjät ovat onnistuneet pitämään menon tuoreena muutamilla omaperäisillä ratkaisuilla.

Toiminta alkaa ilmassa lentokoneen kyydissä, kun lennellään suurikokoisen saaren yllä. Hetken omalle laskuvarjohypylle saa valita itse. On melkoisen vaikuttava näky seurata tulevien vihollisten laskeutumista kaikkialla ympärillään. Lyhyt hiljainen hetki on tyyntä myrskyn edellä ennen tappamisen alkamista.

Maakosketuksen jälkeen on aseistauduttava millä tahansa, joka sattuu käteen osumaan. Aseiden ja varusteiden saatavuudessa kehittäjät ovat olleet avokätisiä. Eipä aikaakaan, kun pelaaja on aseissa hampaita myöten välineiden vaihdellessa paistinpannusta rynnäkkökivääriin. Pelissä on odotettua vähemmän nurkkien nuohoamista varusteiden toivossa, jolloin vastustajien haastamiseen päästään nopealla tahdilla ottelun alkamisen jälkeen.

Tämä on mainos:

Lyömäaseitakin on, mutta painopiste on mitä suurimmassa määrin tuliaseissa. Varusteita ja tuliluikkuja on aina riittävästi maastossa, ja roinaa voi myös päivittää kentältä löytyvillä esineillä. Kannossa olevan tavaran määrä on keskeinen osa hallittavaksi matkalla menestykseen. Toisaalta jokainen aseiden ja varusteiden tuunailuun käytetty hetki jättää pelaajan haavoittuvaksi kanssapelaajien hyökkäyksille.

Kuten jo tuli mainituksi, saari on kooltaan suuri. Ei kuitenkaan niin suuri, että toisen pelaajan kohtaamista joutuisi kovin kauaa odottamaan. Ympäristöissä on ilahduttavan paljon yksityiskohtia, kuten rakennuksia ja kyliä. Maastonmuodot luovat selkeitä pullonkauloja ja toisaalta hallussa pidettäviä maastonkohtia. Hyvän tuliaseman ja aseen yhdistelmällä pääsee jo pitkälle. On silti syytä varautua siihen, että ennen pitkää joku koettaa löydetyn hyvän aseman valloittaa.

Peli pysyy intensiivisenä siten, että käytössä oleva alue pienenee koko ajan. Se tuntuu kuin tiukkenevalta hirttosilmukalta toiminnan keskittyessä koko ajan enemmän kartan keskustaan. Matsin alussa voi olla hyvä idea käväistä kartan keskellä välttääkseen pakollisen siirtymisen hieman myöhemmin. Toisaalta moni muukin on saattanut huomata täsmälleen saman asian. Toinen tapa pitää pelaajat liikkeessä on pudottaa alueelle silloin tällöin pommeja, joka on myös omiaan siirtämään ottelun painopistettä kartan keskelle.

Niin sanottu kaikki kaikkia vastaan eli free-for-all on hauskaa, mutta eniten menosta saa irti liittoutumalla kaverin kanssa. Taistelijapari tuo välittömän edun yksittäisiin kilpailijoihin verrattuna. Kaverin läsnäolo poistaa samalla ajoittain ahdistavan eristyneisyyden ja yksinäisyyden tunteen. PlayerUnknown's Battlegroundsin pääasiallinen ajatus on olla yksinpeli, mutta silti on odotettavissa, että linjoilla nähdään kasvavassa määrin pelaajien välistä yhteistoimintaa.

Tämä on mainos:

Muutaman harjoittelukierroksen jälkeen pelaaminen alkaa jo maistua. Mistään valmiista pelistä ei ole tässä vaiheessa kysymys. Grafiikka ei aina hivele silmää, bugeja riittää ja äänimaailma kaipaa runsaasti hiomista. Se tärkein eli hauskuus on silti onnistuttu jo nyt tavoittamaan. Nyt vain toivotaan, että kehitystiimi saa hiottua pelinsä hyvään kuntoon tulevaisuuden julkaisua varten.

PUBG: BattlegroundsPUBG: BattlegroundsPUBG: BattlegroundsPUBG: Battlegrounds
PUBG: BattlegroundsPUBG: BattlegroundsPUBG: BattlegroundsPUBG: Battlegrounds
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä