Suomi
Gamereactor
ennakot
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

Testasin ennakkoon mitä PopCap Gamesin tiimiräiskinnällä on tarjottavana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Alkuperäinen Plants vs Zombies: Garden Warfare oli yksi vuoden 2014 iloisimmista yllätyksistä. Peli yhdisti tornipuolustusta, kolmannen persoonan toimintaa sekä tiimikisailua sopivissa mittasuhteissa ja kokonaisuus oli muutenkin mainiosti toteutettu. Onnistuuko jatko-osa samaan? Tulevan betan ennakkokokeilun jälkeen kehtaan sanoa, että hyvältä näyttää.

Pääsin testaamaan Plants vs Zombies: Garden Warfare 2:ta päivän verran EA:n järjestämässä ennakkotapahtumassa Lontoossa, jossa mukana oli koko pian alkavan betatestin sisältö. Pelin suunnittelija Chris Fox kertoi, että Destiny on vaikuttanyt Garden Warfare 2:een etenkin siinä miten hahmoja kehitetään ja pelimuotoja valitaan. Ykkösessä nämä hoidettiin yksinkertaisesti valikoissa, mutta jatko-osassa kyseiset ominaisuudet on kääritty hubialueeseen nimeltään Backyard Battleground. Tehtävien aloituksen ja hahmojen muokkaamisen lisäksi "takapihalta" löytyy omia viholliskohtaamisia, minipelejä ja testausalue aseille ja kyvyille.

Garden Ops -yhteistyön ja PvP-pelimuotojen Backyard Battleground tarjoaakin runsaasti tekemistä. Kaveriporukan voi koota tässä vaiheessa, joiden kanssa voi sitten aiheuttaa päänvaivaa vihollisille. Taistelu ei siis koskaan kokonaan lakkaa, vaan kokemusta voi kerätä jatkuvalla syötöllä jo tällä alueella. Vaikeustason voi kuitenkin säätää haluamakseen.

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2Plants vs Zombies: Garden Warfare 2
Tämä on mainos:

Betassa oli tarjolla yllättävän monta pelimoodia. Team Vanquish on suoraviivainen tiimipohjainen tappomatsi, Vanquish Confirmedissä kerätään vainajilta CoD:n tapaan pisteitä nimeltä Crazy Orbs, ja Gnome Bomb on Halostakin tuttu pommihyökkäys vastustajan tukikohtaan. Lopuksi tarjolla oli räiskintäpelien peruskauraa parissa alueiden valloitukseen keskittyvässä pelimuodossa.

Hahmovalikoima on jatko-osassa kasvanut mukavasti. Tiedossa on kolme uutta hahmoa molemmille osapuolille, joten yhteensä uusia persoonallisuuksia on kuusi kappaletta. Ne eivät ole toistensa peilikuvia tai edes tasapainossa, mikä on totta kai linjassa PvZ:n hullunkurisen tyylin kanssa.

Zombien puolella ensimmäinen uusi tuttavuus on Imp, joka on varustautunut Imp Blasters -pistooleilla, painovoimakranaateilla sekä voi erikoiskykyinään kutsua avukseen robottipuvun tai räiskiä joka suuntaan hurjalla Imp-katalla. Lähitaisteluun haluavan kannattaa valita hahmokseen Super Brainz, joka pistää vastustajat pakettiin melee-iskuilla, kuten Heroic Fists ja Turbo Twister sekä lyhyen kantaman Super Ultra Ball -ammuksilla. Suosikkini oli kuitenkin Captain Deadbeard, jonka Scurvy Scattershot teki vihollisista selvää jälkeä niin lähellä kuin kaukaa. Kapun muita hauskoja kykyjä olivat räjähtävä suojakenttä, ilmaiskuja tekevä papukaija sekä tykinkuula, jolla pystyi ratsastamaan ja lentämään nopeasti paikasta toiseen.

Kaikki kolme uutta kasvikaveria on mukavan aloittelijaystävällisiä hahmoja. Citronin Orange Beam -sädease vaatii hieman harjoittelua, mutta hahmon erikoiskyvyt EMPeach, Citron Ball ja Peel Shield ovat mainioita tasoittamaan puntteja epäkuolleiden superhyökkäyksiä vastaan. Rose sen sijaan muodostuu varmasti monien suosikiksi. Tämän Magic Thistles -kyky muuttaa zombit hetkellisesti vuohiksi ja Time Snare sekoittaa ajankulua. Molemmat ovat omiaan turhauttamaan vastustajia ja joka kerta yhtä hykerryttäviä osuessaan arkaan kohtaan taistelun tuoksinassa. Kolmas uusi kasvisankari on nimeltään Kernel Corn ja hän on kolmikosta kaikista hyökkäysintoisin. Corn Crusher -tykki, Buster Barrage -ilmaisku ja John Woo -leffoista napattu näyttävä Husk Hop -kärrynpyöräisku takaavat, että maissimiehellä on helppo iskeä keskelle toimintaa melkein milloin tahansa.

Tämä on mainos:

Hahmovalikoima näyttää kaikin puolin vaikuttavalta. PopCap Games lupasi tapahtumassa, että mukana on yhteensä 102 hahmovarianttia, jotka avataan tehtävistä ja moninpelistä kerättävällä valuutalla. Lisäksi pelistä löytyy 4000 erilaista esinettä omien hahmojen muokkaamiseen. Kehittäjän mukaan kokemusjärjestelmästä on pyritty luomaan sellainen, joka olisi mahdollisimman mielekäs väistämättömästä grindaamisesta huolimatta.

Kaiken kaikkiaan sukellukseni Garden Warfare 2 -betaan oli erittäin positiivinen kokemus. Alkuperäistä peli-ideaa on laajennettu järkevällä tavalla tarjoamaan koko uudeksi vuodeksi jännittävää tiimitoimintaa. Toivotankin pelin enemmän kuin tervetulleeksi, kun se ilmestyy 25. päivä helmikuuta. Niin pitkää ei kuitenkaan tarvitse odottaa. Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 -beta käynnistyy 14. tammikuuta ja päättyy 18. päivä. Mukaan pääsee Xbox Onella ja PS4:llä.

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2Plants vs Zombies: Garden Warfare 2
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2
HQ
HQ
HQ
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Kymmenen trendikkäintä peliä Youtubessa

Kymmenen trendikkäintä peliä Youtubessa

UUTINEN. Kirjoittaja Matti Isotalo

Youtube Gaming on videopalvelujätti Youtuben vastaus kukkulan kuningas Twitchille. Gaming-osion sisältöä on nyt valotettu siltä osin, mitkä pelit keräävät eniten sekä...Ladataan seuraavaa sisältöä