Suomi
Gamereactor
laitearviot

Pixel 8 Pro on osittain se seuraava iso juttu älypuhelimissa

Googlen lippulaivamalli Pixelin mallistosta pääsi Gamereactorin testiin. Hypetyksen kohteena ovat olleet ennen kaikkea tekoälykkäät ominaisuudet.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Olen käyttänyt Pixel-puhelimia jo pitkään. Ajatus puhtaasta Android-laitteesta on aina ollut houkutteleva, ja itse laite on tarjonnut vastinetta rahalle. Pixel 7 Pro on ollut puhelinvalintani menneen vuoden, joten on helppo huomata muutokset niin ohjelmistossa kuin laitteessa itsessäänkin. Google itse on itsevarmasti puhunut isosta edistysaskeleesta, ja osittain näin onkin. Kaikki ei kuitenkaan ole paremmin, ja ensivaikutelma on pettymys. Uusi puhelin tuntuu kömpelömmältä, vaikka onkin kooltaan hieman pienempi. Tämä johtunee kameran suunnittelusta ja siitä, että näyttö on täysin tasainen. Etujakin on, sillä tasainen näyttö merkitsee vähemmän vahinkokosketuksia reunoille.

Huono ensivaikutelma haihtuu nopeasti, sillä uusi rakenne on vankempi kuin Pixel 7 Pro aikoinaan. Näyttö on niin ikään kirkkaampi ja laadultaan selvästi parempi. Äänikin on parempi, joskaan ei tietenkään pärjää oikeille kaiuttimille. Ohjelmiston puolella se suurin uudistus on tekoäly ja koneoppiminen, joka vaanii kaikkialla puhelimessa. Luuria käynnistäessä tällaista huomaa tuskin lainkaan. Konepellin alla toimii Google Tensor G3 -siru, jossa on runsaasti suorituskykyä.

Monet käyttävät uutta kuvien muokkausohjelmistoa, johon tekoäly on saatu mukaan kaikin tavoin. Videolta voi poistaa taustahälyn nappia painamalla. Näin puheääni kuulostaa hiljaisessa huoneessa äänitetyltä. On myös mahdollista ottaa monta ryhmäkuvaa, ja antaa tekoälyn valita kustakin kuvasta ne parhaat kasvot yhteen ja samaan kuvaan. Kohteita voi myös helposti liikutella kuvassa, kuten liian kauaksi jäänyttä seisojaa lähemmäksi vesiputousta. Jopa epätarkkoja kuvia voi nyt tarkentaa, ja vääriä kohteita voi kuvista helposti poistaa. Ominaisuudet ovat siis hyvin käytännöllisiä, ja vetoavat varmasti sellaisiin, jotka haluavat ottaa sen täydellisen kuvan Instagramiin. Pääasiassa työkalut toimivat hyvin, mutta eivät odotetusti aina. Se on sanottava, että toiminnot ovat tarpeettoman hyvin piilotettuja, eikä kaiken toiminnalle ole hyvää ohjetta. Yleisesti ottaen kamera on erittäin hyvä, kuten aina. Olen sitä mieltä, että tekoälyn avustuksella Pixel 8 Pro mahdollistaa ne parhaat kuvat. Mukana on 5x optinen zoomi, ja pimeissäkin olosuhteissa kuvat ovat hyviä.

Tämä on mainos:

Call of Dutya, Fortnitea ja Black Desert Mobilea pelatessa kaikki toimii sujuvasti. Akku on 5050 mAh, säästötilalla ja normaalilla käytöllä akku kesti reilusti yli kaksi päivää. Pelatessa virtaa vaaditaan toki enemmän. Akku ei ole samaa tasoa kuin Asusin ja OnePlussan laitteissa, mutta hyvää tulos on silti.

Erikoisesti mukana on myös sisäinen lämpömittari. Kyseessä on infrapunasensori, joka on salamavalon alla. Mukana on sovellus nimeltä Thermometer, jolla voi tarkistaa oluensa lämpötilan tai kylpyveden tilan. Oman kuumeen mittaamiseen ei mittaria saisi käyttää. Tämä varmaankin siksi, ettei Google halua joutua vastuuseen mahdollisista vääristä tuloksista. Lämpötila mitataan pitämällä puhelinta viiden sentin etäisyydellä jostakin, valitsemalla materiaali ja katsomalla tulos. Mukana on oletusasetus, mutta tulokset ovat parempia, kun valitsee materiaalin erikseen. Kokemukseni mukaan tulos vaihtelee yhden asteen tarkkuudella, mikä on hyvä tulos. Omasta otsastani sain tulokseksi 35-36 astetta, mikä on sekin varsin oikea tulos.

Osittain Pixel 8 Pro on se seuraava iso juttu älypuhelimissa. Laitteiston ja ohjelmistojen osalta vehje on hyvä, ja varsinkin kamera on jotain aivan erityistä. Kaikki tekoälytoiminnot eivät ole kuitenkaan mahtavia, ja osa on suorastaan huonoja. Lisäksi Androidin sovellukset on yleensä optimoitu Samsungin laitteille, ja hieman erikoisemmat sovellukset, kuten diabetessovellus, eivät aina toimi ongelmitta Googlen puhtaalla Androidilla.

Pixel 8 Pro on edeltäjäänsä kalliimpi ja parempi. Tarjolla on monin tavoin parempi vaihtoehto kalliimpiin kilpailijoihin verrattuna. Pelaamiseenkin puhelin on oikein hyvä. Lämmin suositus siis.

Tämä on mainos:
Pixel 8 ProPixel 8 ProPixel 8 ProPixel 8 Pro
Pixel 8 Pro
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä