Suomi
Gamereactor
arviot
Phantom Abyss

Phantom Abyss on ytimeltään sama kuin ennenkin

Moninpelin Early Access -vaihe on ohitse.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Puolitoista vuotta sitten Team WIBY lanseerasi Phantom Abyssin ulos Early Access -vaiheeseensa. Moninpelaamista painottava teos keräsi huomiota sujuvalla tasoloikkaa painottavalla pelattavuudellaan, ja mieleen tuli kuin tulikin kovasti Indiana Jones. Parannuksia ja laajennuksia on tehty, ja nyt on tullut aika julkaista 1.0-päivitys pelin valmistumisen merkiksi.

Nyt siis mukana on enemmän erilaisia pelimekaniikkoja, armottomampia ja monimutkaisempia ansoja, enemmän monipuolisuutta kentissä, lisää keinoja omien kykyjen monipuolistamiseksi ja vieläpä lisää pelimuotoja. Phantom Abyssin ydin on kuitenkin edelleen ennallaan. Yhä vielä ajatuksena on mennä vihamieliseen temppeliin ja paeta pahiksia, selviytyä ja vältellä erilaisia ansoja juosten tavoittelemaan muinaista esinettä temppelin ytimessä ennen muita pelaajia.

Phantom Abyssin ydinpelattavuus on todellakin aivan se sama kuin silloin puolitoista vuotta sitten. Team WIBY onnistui kuitenkin heti lähtökuopissa laittamaan pelin ytimen paikoilleen, ja sittemmin tälle pohjalle on vain rakennettu lisää.

Tämä on mainos:

Suurin ero Early Accessin ja 1.0-version välillä on se, miten ruoskat toimivat, ja kuinka pelattavuus koetaan. Toisin sanoen pelaaminen ei enää ole vain juoksemista alusta loppuun, sillä ensin on valittava pelimuoto. Tämä määrittää ruoskan laadun, kohdattavien haasteiden laadun, muiden läsnä olevien niin sanottujen ghost-pelaajien lukumäärän ja ennen kaikkea millaisia palkintoja ansaitsee pelin lopuksi (jos siis voittaa). Ruoskien käyttäminen on saatu vähemmän turhauttavaksi, ja kosmeettisia muutoksia pääsee niin ikään tekemään.

Toisin sanoen kokonaan uudenlaista Phantom Abyssia ei kannata odottaa, vaikka 1.0-versio ulkona nyt onkin. Kysymys on parannuksista eri osa-alueisiin. Jos siis Phantom Abyss on kokeilematta, nyt on oikea aika kokeilla. Ja jos peliä ei ole kokeillut sitten Early Access -vaiheen alkamisen, kannattaa palata takaisin astialle kokeilemaan, miten peli on kehittynyt. Jos taas on ollut Phantom Abyssin parissa koko ajan alusta alkaen, saattaa 1.0-päivitys tuntua pettymykseltä.

Phantom AbyssPhantom AbyssPhantom Abyss
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Ydinpelattavuus on ennallaan, mahtava ja hauska, helppo päästä mukaan menoon
-
1.0-päivitys antoi luvan odottaa enemmän
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä