Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Park Beyond
KUUMAA NYT: Gamescom 2022 -sisältö

Park Beyond on hulvaton simulaatiopeli

Uusin digitaalinen huvipuisto on edelleen työn alla, mutta onneksi kukaan ei loukkaantunut vaarallisista huviajeluista huolimatta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Saksalaiset tunnetaan täsmällisenä ja aikaansaavana kansana. Sama väki pitää kovasti simulaatiopeleistä, kuten vaikka Farming Simulatorista ja Euro Truckista. Samassa hengessä Park Beyond on saksalaisen Limbic Entertainmentin monimutkainen huvipuistosimulaattori. Kuitenkin pääpaino on helposti lähestyttävyydessä, ja peli pyrkii vetoamaan mahdollisimman moneen erilaiseen pelaajaan.

Gamescomin humussa Gamereactor pääsi kokeilemaan Park Beyondin varhaista versiota, joka osoittautui hyvinkin vaikuttavaksi.

Park Beyond

Tavallista villimpi kyyti
Kehittäjän aiempi peli oli sekin hulvaton simulaatiopeli Tropico 6, jossa pelaaja stereotyyppisen banaanimaan diktaattorina johtaa kansansa vaurauteen, tai siirtää varat ulkomaisille pankkitileille. Tämä sama liioiteltu ja satiirinen ote on vielä enemmän läsnä Park Beyondissa, ja Limbic Entertainment on ottanut käyttöön kokonaan uuden sanan "impossification". Se tarkoittaa, että käytössä ovat samat huvitukset, henkilökunta ja toimitilat kuin tavallisessa huvipuistossa, mutta samaan aikaan kaikki on villimpää.

Tämä on mainos:

Tuloksena saadaan mielenkiintoisia keksintöjä. Puhtaanapitoväki kerää niin roskia kuin onnettomia vieraitakin suurella imurilla vähän kuin Ghostbustersissa. Räjähtävät kanuunat ampuvat vaunuja vuoristoradalta toiselle. Harmillisesti esittelyn aikana ei nähty kovinkaan montaa erilaista esimerkkiä "impossificationista".

Park Beyond

Tarinatila opettaa talon tavoille
Testin aikana pääsin pelaamaan tarinatilan ensimmäisen tehtävän. Pelaaja nimeltä The Visionary herää hyvin varustellusta asunnosta, joka on väärällään vuoristoratojen pienoismalleja. Alle minuutissa päästään käsiksi oikeaan vuoristorataan, kun Blaze käskee rakentamaan suuren vuoristoradan kaupungin keskustan läpi. Tehtävän lopussa pelaajalle esitellään huvipuiston johtaja Pete, joka ottaa pelaajan suojatikseen.

Tarinan osalta tuskin on palkintoja luvassa, ja ajoittain peli tekee pilaa itsestäänkin. Ensimmäisen tehtävän perusteella Park Beyond vaikuttaa silti onnistuvan siinä, miten se esittelee pelaajalle erilaiset pelimekaniikat. Huvipuiston johtamisen eri osa-alueet aina taloudesta vieraiden tyytyväisyyteen saakka tulevat esitellyiksi värikkäiden hahmojen kertomana, joita esitellään pelaajalle tarinan edetessä. Kehittäjän mukaan tehtävät eivät ole tyystin lineaarisia, ja ensimmäisessäkin tehtävässä sai tehdä muutamia valintoja.

Tämä on mainos:
Park Beyond

Vuoristoradan rakentamisessa on ainesta
Mutta entä se oikea pelattavuus? Esittelyn aikana pelin luova ohjaaja Johannes Reithmane puhui Limbic Entertainmentin halusta tehdä helposti lähestyttävä peli, jossa silti olisi monipuolisia toimintoja pinnan alla. Ratasuunnittelun työkalu näyttäisi havainnollistavan tätä filosofiaa.

Radat on helppo laittaa paikoilleen, ja ne muovautuvat automaattisesti pinnanmuotoihin sopiviksi. Ohjausta ei kuitenkaan koskaan oteta pelaajalta pois, ja radan muodostumista voi itse ohjata hyvinkin tarkasti. Rata rakennetaan moduuleista, joten alkupäätä on helppo korjata ilman, että tarvitsee purkaa koko hoito.

Ensimmäisen tehtävän suorittamiseen meni aikaa 15 minuuttia, mutta lyhyestä testiajasta huolimatta sen kuluessa esiteltiin jo lukuisia kiinnostavia ominaisuuksia. Niin ja näin jo vaunuja esteiden yli ampuvia tykkejä, ja jopa vuorien läpi kulkevia ratoja.

Park Beyond

Ovet avautuvat vuonna 2023
Pääsin kokeilemaan myös niin sanottua hiekkalaatikkopelimuotoa. Työ on vielä kesken, eikä kaikkia ominaisuuksia ollut vielä paikoillaan. Kokeiltavana oli vain yksi huvipuistoteema. Ainakin se kokeiltu teema vaikutti kekseliäältä, ja mukana on omanlaisensa elävyyden tuntu ovien avautuessa vierailijoille. Itse pääsin kokeilemaan vain lyhyen aikaa menoa, mutta videomuodossa pidetyssä esittelyssä nähtiin vaikuttavia käyttäjien itse tekemiä luomuksia, joita pääsee sitten jakamaan verkossa tutuille ja tuntemattomille.

Alkuperäistä Rollercoaster Tycoonia pelanneet tietävät, ettei kannata lähteä vuoristorata-ajelulle ennen kuin on varmistanut sen olevan valmiiksi asti tehty. Muuten pääsee äkkiarvaamatta opettelemaan lentämistä. Park Beyondin lopullinen anti on tietenkin vielä kysymysmerkki, mutta ainakin ainesta tuntuisi olevan. Julkaisun pitäisi tapahtua vuonna 2023.

Park BeyondPark BeyondPark Beyond

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä