Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Pacific Rim: Uprising

Pacific Rim: Uprising

Lisää animehenkistä mechamätkettä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ensimmäisen Pacific Rim -elokuvan arvion voi lukea täältä.

HQ

Ensimmäisen Pacific Rimin tapahtumista on kulunut kymmenen vuotta. Maailma on jotakuinkin toipunut jättihirviöiden temmellyksestä, joskin taisteluiden jäljet näkyvät vielä monin paikoin. Rauha ei tietenkään voi säilyä, mutta sen rikkojat tulevat nyt uudesta suunnasta.

Uprisingista voi nauttia parhaiten toistelemalla itselleen samaa mantraa joka toimi myös ensimmäisen elokuvan kohdalla: "Se on vain animea, se on vain animea..." Tämän taikakeinon avulla hölmö dialogi, tönkkö näytteleminen ja ammottavat juoniaukot vaikuttavat maailman luonnollisimmilta asioilta, koska sitähän ne tässä ovat.

Puhtaasti länsimaisen linssin lävitse katsottuna Uprising on B-elokuvien vahvaa keskitasoa, joka nousee SyFyn viikon leffa -suosta kovatasoisemmilla efekteillään. Onhan mukana toki Star Warsista tuttu John Boyega, joka perii sankarin manttelin ensimmäistä elokuvaa tähdittäneeltä Idris Elbalta, mutta tämän suoritus on niin irrallaan muista näyttelijöistä, että se olisi voitu kuvata kokonaan vihertaustaa vasten. Cailee Spaeny pääsee tästä huolimatta loistamaan omalla luontevuudellaan, ja sivunäyttelijät nousevat elokuvan valopilkuiksi. Etenkin nuoriso-osasto tekee hyvää ja vilpitöntä työtä.

Tarinallisesti Uprising ei tarjoa mitään uutta, ja se itse asiassa haaskaa yhden ilmeisistä valttikorteistaan. Leffan alussa nimittäin nähdään elämää yhteiskunnan laitamilta, tulevaisuudesta jossa jättirobottien romutarhat ja raunioita varjostavat hirviöiden luurangot ovat arkipäivää. Tämä on kenties miljoona kertaa mielenkiintoisempaa settiä, kuin se armeija/korporaattikuvasto, jolle koko loppuelokuva uhrataan. Parakkimaisemia on tietysti halvempi kuvata, mutta se ei tee niistä yhtään mielenkiintoisempia.

Tämä on mainos:

Uprising myös kompuroi oman lajityyppinsä sisällä. Sen mechasuunnittelu on nimittäin tylsää, joka on anteeksiantamaton synti jättirobottileffoissa. Uusien Jaegereiden riveissä on ehkä yksi tai kaksi mielenkiintoista tapausta, mutta loput menevätkin sitten iloisesti sekaisin keskenään.

Hirviösuunnittelukaan ei ole mennyt aivan nappiin. Vaikka uudet kaijut ovat paperilla ja pysäytyskuvissa täynnä mahtavia yksityiskohtia, jäävät ne profiililtaan epäselkeiksi, joka taas muuttaa ne taistelussa yhdentekeviksi ja persoonattomiksi.

Näistä seikoista huolimatta Pacific Rim Uprising on mainettaan parempi rymistely, jonka katsoo ihan mielikseen aivottomana viihteenä. Toivoisin silti näkeväni del Torolta ihan rehellisen Pacific Rim -animaatiosarjan, jossa keskitytään raunioalueilla eläviin nuoriin, jotka rakentavat omia pikku-Jaegereitaan.

Pacific Rim: UprisingPacific Rim: Uprising
Tämä on mainos:
Pacific Rim: Uprising
Pacific Rim: UprisingPacific Rim: Uprising
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä