LIVE
HQ
logo hd live | War Thunder
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Overwatch

   Overwatch (Nintendo Switch)

   Switch-versio suositusta nettiräiskinnästä tekee minkä lupaa, vaikka ei tekniseltä tasoltaan aiemmille versioille pärjääkään

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Blizzardin Overwatchista on tullut sen kolmivuotisen historian aikana yksi suurimmista ja pelatuimmista nettiräiskinnöistä tällä hetkellä. Kiitos myös Overwatch League -sarjan, pelillä on seuraajia niidenkin joukossa, jotka eivät peliä ole edes kokeilleet. Suuresta suosiosta johtuen mukana kannettava Switch-versio vaikuttaa siis oikeinkin hyvältä ajatukselta.

   Tunnustan, en ole ennen tätä versiota pelannut Overwatchia lainkaan ja e-urheilunkin osalta vain seurannut muutaman sekavalta vaikuttaneen matsin. Alkoi siis olla joka tapauksessa korkea aika ottaa laji haltuun. Kunhan alun tutoriaaleista ja valtavan hahmokatraan aiheuttamasta hämmästyksestä oli toivuttu, edessä olikin yllättävän tutun oloinen peli. Hei taas Team Fortress, vanha rakkauteni!

   TF:n tapaan joukkue muodostuu kolmen hahmoluokan yhdistelmästä. Tankkien tehtävä on asetella suojia ja toimia luotikilpinä, ammuskelijat etenevät kartalla tappoja ja päämääriä jahdaten, kun taas tukihahmot parantavat vammoja ja auttelevat muilla tavoin taistelukentällä tuhoa kylväviä yksiköitä. Samaten pelimuodot ovat tuttua joukkuelinnoitusta. Kontrollipisteiden valtausta ja puolustusta, sekä kartalla liikkuvan rekan puolustamista ja eteenpäin auttamista.

   Overwatchin varsinainen koukku onkin juuri hahmoissa, sekä tietysti perinteisen Blizzard-maisessa kuorrutuksessa. Jokainen noin kolmestakymmenestä hahmosta on omanlaisensa otus ja pelityylit eri sankarien välillä vaihtelevat yllättävänkin paljon. Koska hakkasin aikanaan Team Fortressia tankkina, tankittelin menemään nytkin. Omaksi ykköshahmoksi valikoitui nopeasti Orisa, sillä vaikka tankkeja oli tarjolla muitakin, Orisan suojien luominen ja muiden pelaajien vahvistaminen olivat välittömästi omalle pelityylille sopivin kombo. Muut tankkihahmot eivät sitten sopineet ainakaan ensikosketuksella itselleni yhtä hyvin.

   Tämä on mainos:
   OverwatchOverwatchOverwatch

   Sankaripainotteisuus on yhtä aikaa Overwatchin paras ja huonoin puoli. Jokaista hahmoa joutuu opettelemaan aikansa, ja jos tuntemattomalla hahmolla loikkaa suoraan nettipelin syövereihin ilman harjoittelua, tulee turpiin. Kärsivällisyys on valttia, jos pelin kaikki osa-alueet meinaa ottaa kunnolla haltuun. Niinpä siinä missä Team Fortressin tapauksessa pelkkä hahmoluokka oli jo itsessään harjoiteltava huolella, Overwatch kymmenkertaistaa treenaamisen määrän.

   Samalla hahmovalikoima pitää kuitenkin pelin tuoreena. Kartat ja tehtävät alkavat väkisinkin toistaa itseään ennen pitkää, joten eri hahmon nahkoihin loikkaaminen tuo aina jotain uutta kokeiltavaksi. Oman pelityylin mukauttaminen valitun hahmon mukaiseksi on yllättävän haastavaa puuhaa.

   Lopulta on kuitenkin vaikeaa eritellä, miksi Overwatch vetoaa. Tunnustan jääneeni semikoukkuun, mutta en saa oikein päähäni miksi. Kenties sulava toiminta? Blizzardin nätti karkkikuorrutus? Helppo liittyminen peleihin ja pelaajan palkitseminen? En edes tykkää loottibokseista, mutta Overwatchin tapauksessa ne on yllättävän helppo jättää omaan arvoonsa. Bokseista saa kuitenkin lähinnä kosmeettista sälää, joka kiinnostaa niitä joita ne kiinnostavat. Pelillisesti Overwatch ei nimittäin loppupeleissä ole mitenkään mullistavan poikkeava tapaus.

   Tämä on mainos:

   Kivaa sen parissa silti on ja "vielä yksi matsi" -koukku on vahvasti läsnä. Taidanpa pistää myös Overwatch Leaguen kolmannen kauden seurantaan, jahka se alkaa. Switch-versio on myös ihan hyvä näkemys asiasta. Pahiten porttauksesta kärsii pelin ulkoasu, joka on erityisesti hahmomallien osalta aika karua katsottavaa. Pelitapahtumat sinänsä ovat kyllä näyttävää värivalojen pauketta. Teknisesti homma rullaa ihan mukavasti, vaikka ruudunpäivitys on luultavasti lukittu 30 frameen sekunnissa. Muutamia nettiyhteydestä johtuvia ongelmia ilmeni silloin tällöin, mutta ne taas voivat johtua ihan omasta kotiyhteydestänikin.

   Kannattaako Overwatchiin tarttua nyt kolme vuotta myöhemmin? No mikäpä jottei. Peli on erittäin hiottu ja siloiteltu pakkaus, johon on helppo tarttua, mutta josta on hankala päästää irti. Mitä enemmän pelaa, sitä enemmän karttojen eri strategiat ja hahmoluokkien vahvuudet alkavat päästä esille. Mainio peli siis. Silti, Switch-versio kannattanee napata plakkariin vain siksi, ettei muita versioita pysty pelaamaan tai jos Overwatch on vain pakko saada matkalle mukaan. Pätevä porttaus hyvästä pelistä, siinäpä se. Ei muuta kuin linjojen kautta maailman huipulle!

   OverwatchOverwatchOverwatchOverwatch
   HQ
   HQ
   HQ
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   +
   Sujuva ja hiottu toteutus, hahmot eroavat todella paljon toisistaan, taktinen ja viihdyttävä
   -
   Ulkoasu kärsii porttauksesta, alkaa puuduttamaan pidemmissä sessioissa
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä

   Overwatch (Nintendo Switch)Score

   Overwatch (Nintendo Switch)

   ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

   Switch-versio suositusta nettiräiskinnästä tekee minkä lupaa, vaikka ei tekniseltä tasoltaan aiemmille versioille pärjääkään

   OverwatchScore

   Overwatch

   ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

   Overwatch on skitsofreeninen kokemus. Parhaimmillaan se voi olla suurin piirtein hienointa, mitä moninpelissä voi kokea. Pahimmillaan hiiri tekisi mieli viskata tuuletusikkunasta katukiveykseen.

   Philadelphia Fusion rekrytoi FiXan

   Philadelphia Fusion rekrytoi FiXan

   ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

   Noin kolmen kuukauden kuluttua Overwatch League tekee paluun. Philadelphia Fusion on rekrytoinut tulokas Yeong-hun "FiXa" Kwonin joukkueeseensa support-pelaajaksi....   Ladataan seuraavaa sisältöä