Suomi
Gamereactor
ennakot
Overwatch

Overwatch (Blizzcon 2017)

Blizzcon oli tänä vuonna iloinen tapahtuma Overwatchin faneille. Peli sai uuden kartan, skinejä, lyhytanimaation sekä tietysti uuden ja odotetun support-sankarin nimeltä Moira.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

"Jo oli aikakin", kuului monesta suunnasta yleisöstä Blizzconin avajaisseremoniassa, kun uusi support-hahmo Moira O'Deorain julkistettiin. Uutta lisäystä parantajarintamalle on toivottu kipeästi jo hyvän aikaa, joten paljastus oli enemmän kuin tervetullut kautta peliyhteisön.

Moira on myös kaiken kattaen aika kiinnostava tapaus. Hän ei todellakaan pidä itseään mitenkään pahana, mutta toisaalta hänen mielestään heppoiset moraalitekijät eivät saisi olla estämässä tieteellistä edistystä ja ihmiskunnan potentiaalin saavuttamista. Tämä tietysti pistää hänet nokikkain aikaisemmin häntä tukeneen Overwatchin kanssa, mikä sai etsimään apua varjoissa toimivilta tahoilta Blackwachissa ja nykyään Talonilta.

Moiran kyvyt peilaavat mukavasti hänen jaloja tavoitteitaan, mutta samaan aikaan kovin kyseenalaisia toimintatapoja. Ominainen kyky on parannussäde, joka toissijaisesti imee elinvoimaa vihollisista ja lataa virtaa parantamiseen. Näillä säteillä on melko lyhyt kantama, joten kauempana olevat viholliset ja liittolaiset tavoittaa Bionetic Orb -ammuksilla, jotka myös ponnahtelevat eri pinnoista. Samalla tavoin kuin pääkyvyssä, voi pallurat asettaa joko palauttamaan elinvoimaa kavereille tai tekemään vahinkoa viholliselle. Vaikka Moira ei ole mikään DPS-hirmu, tekevät orb-ammukset valtavasti vahinkoa erityisesti ahtaissa käytävissä. Liikkumisessa hänen etunsa on Fade-niminen kyky. Sen avulla Moira pystyy hyppäämään muutaman kymmenen metrin matkan näkymättömänä joko pakoon, tai sitten auttamaan omia tiukassa tilanteessa.

Ultimate-kyvyssä edellä mainitut sitten tavallaan yhdistyvät yhteen valtavaan sädehyökkäykseen. Coalescense-nimellä kulkeva kyky tekee kohtalaisesti vahinkoa, mutta myös parantaa kaikkia liittolaisia jotka jäävät tielle. Testisessioissa se paljastui todella voimakkaaksi. Kyky on nopea ladata, ja sillä pystyy helposti kääntämään tiimitaistelun edukseen estämällä vastustajia saamasta tappoja ja iskemällä maihin heikkoja vihuja. Ja taas ahtaassa tilassa se toimii todella brutaalilla tehokkuudella.

Tämä on mainos:
OverwatchOverwatchOverwatchOverwatch

Moiran ohella esiteltiin myös uusi kartta BlizzardWorld. Kuten nimestä voi arvata, se pitää hauskaa ja osoittaa kunnioitusta kaikille Blizzardin peleille huvipuiston muodossa. Puisto on täynnä hauskoja alueita omistettuna Warcraftille, Diablolle, Starcraftille ja viittauksia Hearthstoneen sekä jopa Lost Vikingsiin. Kartta ei oikeastaan ole mikään suuri yllätys. Overwatchin kehitystiimi on jo useasti maininnut, että idea on pyörinyt studiolla jo vuosia. Idealtaan kenttä on niin sanottu hybridi. Aluksi hyökkääjien pitää vallata kontrollipiste, ja sen jälkeen saattaa payload maaliin saakka. Testin perusteella kenttä on ainakin aluksi myönteinen puolustajille, sillä alussa on selvä pullonkaula ja pisteen takana on hyvä korkean paikan etu. Muutaman kierroksen jälkeen huomaa kuitenkin, että kiertoteitä on kivasti ja tasapainotuksena puolustajien matka takaisin pisteelle on aika pitkä. Hyvin tasapainotetulta tämä kenttä siis vaikuttaa.

Kolmanneksi Blizzard tarjosi faneille taas uuden silmäyksen Overwatchin taustatarinaan lyhyen animaatioleffan muodossa. Animated short -pätkän nimi oli Honor and Glory, ja se keskittyy saksalaisen tankkisankari Reinhardtin taisteluun Omnic-sodan loppuhetkillä Eichenwaldessa paljastaen muun muassa, mitä tapahtui hänen oppi-isälleen Balderchille ja syyn miksi Reinhardt palasi Overwatchin riveihin. Henkilökohtaisesti kerrassaan rakastan näitä Blizzardin lyhäreitä ja olin paljastuksesta fiiliksissä. Mielestäni video kannattaa katsoa, vaikka ei olisikaan valtava Overwatch-fani.

Kaiken kattaen uudet paljastukset olivat kaikki myönteisiä. Uusi hahmo ja kartta ovat molemmat lupaavia, ja useiden testikierrosten jälkeen uskon, että etenkin Moira tarjoaa peliin paljon lisää taktisia vaihtoehtoja. Mukaan mahtuu toki myös vielä korjattavaa. Fade-hypyissä tuntuu olevan vielä parannettavaa, sillä monessa paikassa esiintyi bugeja, ja parannussäteisiin kaipaavat ehdottomasti jotain palautetta pelaajalle onnistumisesta. Nyt oli vaikea tietää, osuiko säde omiin oikeasti vai ei.

Tämä on mainos:

Oikeastaan ainoa asia, jota jäin kaipaamaan Blizzconissa, oli uusien pelimuotojen ja tarinavetoisen sisällön julkistusten tai edes vihjailuiden puute. Haluaisin kovasti nähdä lisää PvE-pelattavaa Overwatchissa, mutta ainakin lähiaikoina sitä on turha odottaa. Onneksi kuitenkin Moira ja BlizzardWorld saapuvat ilahduttamaan pian ensi vuoden alussa. Eikä niin pitkään tarvitse edes odottaa, jos pelaa PC:llä. Moira on jo pelattavissa PTR-palvelimella ja karttakin pitäisi ilmestyä sinne piakkoin.

OverwatchOverwatchOverwatchOverwatch
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Overwatch (Nintendo Switch)Score

Overwatch (Nintendo Switch)

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Switch-versio suositusta nettiräiskinnästä tekee minkä lupaa, vaikka ei tekniseltä tasoltaan aiemmille versioille pärjääkään

OverwatchScore

Overwatch

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Overwatch on skitsofreeninen kokemus. Parhaimmillaan se voi olla suurin piirtein hienointa, mitä moninpelissä voi kokea. Pahimmillaan hiiri tekisi mieli viskata tuuletusikkunasta katukiveykseen.

Philadelphia Fusion rekrytoi FiXan

Philadelphia Fusion rekrytoi FiXan

ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Noin kolmen kuukauden kuluttua Overwatch League tekee paluun. Philadelphia Fusion on rekrytoinut tulokas Yeong-hun "FiXa" Kwonin joukkueeseensa support-pelaajaksi....Ladataan seuraavaa sisältöä