Suomi
Gamereactor
ennakot
Overwatch

Overwatch: Blizzcon 2015 -ennakko

Vietin Blizzconissa tuntikaupalla Overwatchin uusien lisäysten parissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Blizzcon 2015 oli iso tapahtuma Overwatchin suhteen. Blizzard paljasti viimeinkin tarkkoja tietoja julkaisuajasta, hinnoittelusta sekä esitteli kaartiin kolme viimeistä hahmoa. Nyt tiedämme siis, että Overwatch on tulossa PC:n lisäksi myös PS4:lle ja Xbox Onelle. Peli ilmestyy kaikille alustoille samaan aikaan keväällä 2016 ja pienen printin mukaan se tapahtuu viimeistään kesäkuun lopussa. Mac-pelaajien harmiksi Blizzard toisaalta vahvisti, ettei se ole tulossa lainkaan Applen kotitietokoneille. Samalla selvisi samoin, että Overwatch ei ole F2P-peli vaan täysihintainen julkaisu (PC:llä perusversio 50 euroa ja konsoleilla 60 euroa).

Blizzard esitteli Blizzconissa kolme uutta hahmoa, mikä tuo lopullisen määrän 21 sankariin. Yhtiön mukaan lisää hahmoja ei ole suunnitteilla, vaan se aikoo nyt keskittyä pelin hiomiseen sekä kenttien ja pelimuotojen kehittämiseen. Harmillisesti yksinpeliä ei ole tulossa, mutta ainakin Blizzard voi nyt pistää kaiken tarmonsa moninpelin eri osa-alueiden viimeistelyyn. Ottaen huomioon Overwatchin olevan vasta varhaisessa betassa, on se lähes uskomattoman viimeistellyn tuntuinen, eikä edes tasapainossa ole mitään peliä rikkovia vikoja.

HQ

Sain testiaikaa kaikkien kolmen uuden hahmon parissa ja samalla ehdin pelata muutaman ottelun uudessa kentässä nimeltä Hollywood. Se on mainio kunnianosoitus kyseisen kaupungin elokuva-alalle, ja mukana on tietysti paljon hauskoja leffakulisseja ja sopivaa studiotunnelmaa. Hollywood on laadukas ja paljon vaihtelua sisältävä Payload-pelityypin kartta, jonka tavoitteena on saattaa omnic elokuvaohjaaja Halfred Glitchbot turvaan siinä missä vastustajat yrittävät tietysti estää sen kaikin keinoin.

Tämä on mainos:

Ensimmäinen kolmesta hahmosta on Mei tai koko nimeltään Mei-Ling Zhou. Tämä nerokas tiedenainen on aseistettu monilla jäädytyspohjaisilla aseilla ja kyvyillä. Pääasiallinen ase ensin hidastaa vastustajia ja pitkäaikainen altistus pysäyttää nämä hetkellisesti kokonaan. Mei voi myös suojautua hyökkäyksiltä kahdella mielenkiintoisella tavalla. Hän pystyy luomaan ympärilleen jääkuution, joka pysäyttää kaiken vahingon hetkellisesti, mutta jättää tietysti sen jälkeen hänet haavoittuvaksi. Toisaalta hän kykenee luomaan ympäristöön valtavia jääseiniä. Niiden avulla voi blokata kokonaisia kulkureittejä väliaikaisesti tai sitten nostaa liittolaisia uusiin ja yllättäviin asemiin. Mei on hauska hahmo pelata, mutta edellyttää reilusti harjoittelua. Lisäksi Mei tarvitsee ehdottomasti jatkuvaa tukea etenkin lähitaistelua varten.

Täydellinen apuri Meille onkin toinen uusi sankari Genji Shimada. Tämä kyborgi-ninja on todella tappava hahmo lähietäisyydeltä katanansa takia. Hän voi myös käyttää sitä kimmoittamaan vihollisen ammuksia takaisin. Yksi hienoimmista hetkistä Overwatchissa onkin onnistua listimään joukko vihollisen sotureita heidän oman Bastioninsa tykkitulella. Genjin omat kaukohyökkäykset eivät sen sijaan ole kovin kummoisia. Shurikenit tekevät mukavasti vahinkoa, mutta ne ovat melko hitaita ja vaativat hyvää tarkkuutta vaikka kakkosmoodilla niitä saakin viskottua kaaressa kolme kerralla. Genjin parhain valttikortti on kiertää kiipeilytaitonsa avulla vastustajan selustaan tai sitten Mein kanssa tuhojen tekemiseen. Mein jäädytys ja Genjin katana ovatkin erittäin voimakas kombo, jota vastustajien on syytä pitää silmällä.

Uuden trion kolmas hahmo on kirjaimellista tankin virkaa hoitava D.VA (Hana Song). Hän on ammattilaispelaaja Koreasta, joka ohjastaa jättimäistä mecha-robottia taisteluun. Koostaan huolimatta hän pystyy liitämään vauhdilla läpi ilmojen ja jopa kulmien ympäri. Aseistus koostuu kahdesta haulikkomaisesta tykistä, joilla on todella laaja ampuma-ala mutta harmillisen lyhyt kantama. Lisäksi D.VA voi käyttää tehokasta suojakykyä, joka ampuu vastustajan luodit pois ilmassa. Tämä vaatii toisaalta tarkkaa ajoitusta, mutta parhaimmillaan se voi yllättää estämällä vastustajan ultimate-iskun osumisen omiin pelaajiin. D.VA:n superisku on sen sijaan itsetuho, joka posauttaa kaikki lähellä olevat tuuskan nuuskaksi. Se on äärimmäisen tuhovoimainen, mutta jättää hahmon ilman robotin suojaa joksikin aikaan. Sama käy myös silloin kun mechan elinvoima putoaa nolliin taistelussa. Jalkaisin D.VA on melkoisen heikko ja häneltä löytyy vain vaatimaton pistooli. Toisaalta tästä syystä hän onkin yksi kaikista mielenkiintoisimmista hahmoista koko kaartissa. Hän on erityisen haastava tapaus, sillä koko ajan on ennakoitava tapahtumia ja mietittävä kuinka aikoo selviytyä jos joutuu odottelemaan uuden robottipuvun saapumista.

Minulle Overwatch on ollut yksi tämän syksyn valopilkuista. Vaikka peli on ollut suljetussa betassa vasta viikkoja, niin se vaikuttaa olevan erittäin hyvässä jamassa. Yksinpelin puute ja kertamaksu ovat ristiriitaisia asioita, mutta toisaalta pelihahmojen valikoima näyttää paremmalta kuin missään muussa ainoastaan moninpeliin keskittyvässä pelissä. Lisäksi Blizzardilla on sen hyvän tilan huomioon ottaen huimasti aikaa vielä parantaa ja kehittää pelin tarjontaa. Jos Blizzard pitää saman tahdin ensi kevään julkaisuun asti, niin kyseessä voi hyvinkin olla yksi ensi vuoden laadukkaimpia moninpelijulkaisuja.

Tämä on mainos:
OverwatchOverwatchOverwatch
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Overwatch (Nintendo Switch)Score

Overwatch (Nintendo Switch)

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Switch-versio suositusta nettiräiskinnästä tekee minkä lupaa, vaikka ei tekniseltä tasoltaan aiemmille versioille pärjääkään

OverwatchScore

Overwatch

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Overwatch on skitsofreeninen kokemus. Parhaimmillaan se voi olla suurin piirtein hienointa, mitä moninpelissä voi kokea. Pahimmillaan hiiri tekisi mieli viskata tuuletusikkunasta katukiveykseen.

0
Philadelphia Fusion rekrytoi FiXan

Philadelphia Fusion rekrytoi FiXan

ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Noin kolmen kuukauden kuluttua Overwatch League tekee paluun. Philadelphia Fusion on rekrytoinut tulokas Yeong-hun "FiXa" Kwonin joukkueeseensa support-pelaajaksi....Ladataan seuraavaa sisältöä