Suomi
Gamereactor
arviot
Overwatch 2

Overwatch 2

Blizzardin pyssyttelyjatko-osa on täällä, mutta kuinka se voi pärjätä yhdelle viime vuosikymmenen parhaista peleistä?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tulossa saattaa olla se ristiriitaisin koskaan kirjoittamani arvio. Toisaalta Overwatch 2 on ensiluokkainen räiskintäpeli. Toisaalta taas niin oli myös se alkuperäinen Overwatch. Voidaanko siis puhua jatko-osasta? Haluan todeta Overwatch 2:n olevan mahtava peli monellakin tavalla, mutta pelattuani paljon alkuperäistä ei jatko-osassa ole juurikaan eroa. Overwatch on hyvinkin kilpailullinen moninpeli, joten Blizzard ei halunnut muuttaa liiaksi toimivaa kaavaa. Samaan aikaan jatko-osa on ollut tekeillä jo vuosia, ja ne suurimmat erot ovat kaupallistamisessa ja muutamassa lisäsisällössä siellä sun täällä.

HQ

Vuoden alussa kritisoin ennakossani peliä uuden sisällön puutteesta, eikä Blizzardin kehno viestintä fanien suuntaan tilannetta helpottanut. Sitten selvisi, että Overwatch 2 tulee olemaan free-to-play, ja mukana olisi kausiaikataulu päivityksineen. Tämä sai minut jälleen innostumaan. Julkaisun kynnyksellä tapetilla ovat kaupallistaminen ja se, miten uusia pelattavia hahmoja lisätään mukaan. Ratkaisut eivät ole miellyttäneet kaikkia, mutta toisaalta kaava on sama kuin muissa vastaavissa peleissä, kuten Apex Legendsissa. Overwatch 2 vaikuttaa huolellisesti punnitulta peliltä, vaikka kaikista Blizzardin ratkaisuista en pidäkään. Siksi en ole hurmaavan innoissani, mutta en myöskään pettynyt.

Selvää on, ettei tämä ole se tila, josta Overwatch 2:n olisi kannattanut aloittaa heti julkaisussaan. Alkuperäinen peli oli jo heti julkaisussaan mahtava, mutta Overwatch 2 näyttää olevan vain tasoa "OK", josta sitten ajan kuluessa kohotaan luokkaan "loistava" päivityksien ansiosta.

Tämä on mainos:
Overwatch 2Overwatch 2
Overwatch 2Overwatch 2

Ja sitten alkavat ongelmat. Overwatch 2 ei ole suuri loikka verrattuna edeltäjäänsä, mutta pelinä jatko-osa on silti loistava. Sujuvuus on parempaa kuin aiemmin, ulkoisesti peli näyttää hyvältä, pelattavat hahmot tuntuvat painottavan enemmän taidokasta pelaamista ja sitä paitsi pelimuotojen kattaus on aiempaa parempi. Ristiin pelaaminen on parempaa kuin ennen, sillä mukana on myös ristiin eri alustojen kesken tallentaminen. Kaikki mainitut ovat hienoja asioita, mutta eivät vielä oman jatko-osan arvoisia. Vanhemmat pelaajat viihtynevät tutun kokemuksen parissa jonkin aikaa, mutta jatko-osa on edelleenkin vain se Overwatch 5 vs. 5 -kokoonpanolla. Blizzard on halunnut siirtää pelaajien huomiota PvE-pelaamiseen, mutta alkuperäisen parissa PvP-karkeloissa veteraaneiksi varttuneet eivät kuitenkaan hanki jatko-osaa PvE-materiaalin vuoksi. En siis usko, että Overwatchin tulevaisuus on PvE-pelaamisessa.

HQ
Tämä on mainos:

Arvion kannalta PvE-sisällöllä ei kuitenkaan ole merkitystä, sillä sitä ei pelissä ole. Toistaiseksi Overwatch 2 on puhtaasti verkkomoninpeli. Se on parempi kuin alkuperäinen Overwatch, mutta parannukset ovat hyvin pieniä ainakin toistaiseksi, ja se on aina ongelma niin sanotuissa live service -peleissä. Vuoden tai kahden kuluttua saatan ajatella aivan toisin, mutta toistaiseksi jatko-osasta ei voi puhua Overwatchin pelastajana. Mukana on kolme uutta pelattavaa hahmoa, uusi pelimuoto ja joukko pelin käyttöä helpottavia uudistuksia. Kaikki tämä olisi voitu tehdä myös alkuperäisen pelin pohjalle.

Overwatch 2 on yllätyksetön. Blizzardilla oli jo valmiiksi mahtava ja toimiva kaava, joten siihen ei tehty suuria muutoksia. Tässä on nyt päivitys 2.0, eikä niinkään aito jatko-osa. Tai tällainen tilanne on ainakin toistaiseksi.

Junker Queen ja Kiriko ovat aidosti hauskoja pelata, ja uudet kartat saavat vanhat näyttämään tylsiltä. Tulevaisuus näyttääkin valoisalta, sillä suunnitelmissa on paljon erilaisia päivityksiä. Tulevaisuudelle ei kuitenkaan voi laittaa arvosanaa.

Overwatch 2
Overwatch 2Overwatch 2Overwatch 2

Overwatch 2 on ehdottomasti pelaamisen arvoinen. Ja vaikka ei lajityypin fani olisikaan, kannattaa ainakin kokeilla. Mitä tulee free-to-play-peleihin, on Overwatch 2 ehdottomasti yksi niistä parhaista. Kyseessä ei kuitenkaan ole se seuraava edistysaskel tai vallankumous. Tällä hetkellä peli tuo mieleen EA:n urheilupelit, joissa se uusi painos on ehdottomasti aina vähän paranneltu, mutta ei kuitenkaan merkittävästi verrattuna edeltäjään.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Näyttää hyvältä, toimii edelleen oikein hyvin, ristiin tallentaminen on mahtava juttu
-
Ei tunnu jatko-osalta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä