Suomi
Gamereactor
laitearviot

OnePlus Nord 2

Lippulaivan tappohommissa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
OnePlus Nord 2OnePlus Nord 2OnePlus Nord 2

Kiinalainen OnePlus uhosi ensimmäisten puhelimiensa yhteydessä "tappavansa" muiden valmistajien tuplasti kalliimmat lippulaivamallit ennen näkemättömällä hinta-laatusuhteella. Taktiikka toimi ja valmistajasta on tullut yksi Suomen suosituimmista, mutta viime vuosina uholle ei juuri ole ollut vastinetta. OnePlus on sen sijaan itse siirtynyt valmistamaan todella kalliita tonnin hintaisia puhelimia, joita vastaan se alun perin lähti. OnePlus Nord ja sen uusi malli Nord 2 pyrkivät palauttamaan lippulaivan tappajan mainetta takaisin, eikä toinen yritys ole ollenkaan hullumpi.

Noin 400-500 euron hintaista Nord 2:ia saa kolmella eri värillä keskikokoisessa 158 x 73 x 8 mm paketissa. Noin 190 gramman painoisena se ei kilpaile kevyimmän puhelimen asemasta ollen varsin lähellä OnePlussan muita malleja - myös niitä, joissa on suurempi näyttö. Kaksi pääkameraa työntyvät laitteen takaosasta ulos, mutta mukana tulevat suojakuoret upottavat ne takaisin sisäänpäin niin, etteivät linssit naarmuunnu tasaisella pinnalla. Puhelin itse on muovia, vaikka näyttääkin hieman metalliselta. Toisella laidalla oleva mykistyskytkin on edelleen erittäin näppärä, mutta 3,5-millinen audioliitin on harmillisesti poistunut.

OnePlus Nord 2
Tämä on mainos:

Näyttöpuolen vasemmassa yläkulmassa oleva selfiekamera tekee pienen aukon näyttöpintaan. Ulkoasussa ei ole siis mitään erityisesti vialla, muttei myöskään säväytä viimeistelyllään esimerkiksi upean punaisen OnePlus 6:n tapaan. Hieman vaihtelevalla menestyksellä toimiva sormenjäljen tunnistin on piilotettu näytön taakse. Itse näyttö on varsin pätevä 2400 x 1080 tarkkuuteen ja 90 hertsin päivitystahtiin kykenevä AMOLED. Värisävyt ja mustat näkyvät hyvin suoraan edestä katsottuna, mutta aivan valtaisaan kirkkauteen näyttö ei kykene. Tästä on tosin hyötyä lähinnä vain keskellä päivää auringonpaisteessa.

Puhelin rullaa OnePlussan Oxygen OS -käyttöjärjestelmän 11.3-versiolla, jossa on valmistajan ostaneen Oppon oman ColorOS:n merkkejä. Isoimpana erona OnePlussan kameraohjelmisto on vaihtunut Oppon vastaavaan. Muutos ei ole suuren suuri, mutta Oppon ohjelmistossa osa toiminnoista, kuten valokuvien kuvasuhteen vaihto, on laitettu niin piiloon, ettei niitä löydä kuin vahingossa tai netistä apua etsimällä.

OnePlus Nord 2

Laitteistopuolen isoin kysymysmerkki on ehdottomasti Nord 2:n prosessorin vaihtuminen tutusta Qualcommin Snapdragonista MediaTekiiin, ja tarkalleen ottaen sen Dimensity 1200-malliin. Sen pitäisi vastata Snapdragon 870-mallia, ja pikatestien perusteella vaikutti kykenevän varsin sutjakkaan tahtiin peruskäytössä ja peleissä. Suorituskykyä testattiin muun muassa Geekbench 5 -ohjelmistolla, jossa Nord 2 sai tuloksen 807 yhdellä prosessoriytimellä ja 2476 moniydintestissä. Esimerkiksi viime vuonna julkaistu, mutta melkein tuplasti kalliimpi OnePlus 8 Pro sai samassa testissä tulokseksi 867/3092. Puhelimen 4500 mAh:n akun lataaminen sujui edelleen todella sutjakkaasti Warp Charge -laturin kanssa täyttäen sen lähes tyhjästä täyteen reilussa puolessa tunnissa.

Tämä on mainos:
OnePlus Nord 2

Puhelinten kameroista on tullut melkoinen myyntivaltti, ja OnePlus onkin lisännyt Nord 2:een kaksi. Sen "pääkamera" on 50 megapikselin tarkkuuteen kykenevä malli, jota tukee hieman vaatimattomampi 8 megapikselin ultralaajakuvalinssi. Prosessori ja käyttöjärjestelmä sisältävät myös paljon tekoälytoimintoja, jotka pyrkivät parantamaan kuvanlaatua automaattisesti. Ihmeisiin ne eivät kuitenkaan pysty, ja huonoissa olosuhteissa otettu kuva kärsii täyskokoisena kännykkäkameroiden perussynneistä kuten voimakkaasta pakkauksesta, epäterävyydestä ja rakeisuudesta. Ero nyt hieman vanhaan OnePlus 6:een on kuitenkin varsin selkeä, ja lisääntyneen tarkkuuden näkee verrokkikuvissa hyvin.

OnePlus Nord 2 on muutamia pieniä puutteita ja hieman vaatimattomaksi jäävää kuvausjälkeä lukuun ottamatta paluu valmistajan juurille. Se ei todennäköisesti loksauta kenenkään leukoja ennen näkemättömällä muotoilulla tai hämmentävän hyvillä valokuvilla, mutta tekee puoleen hintaan lähes kaiken, mihin eri valmistajien (myös OnePlussan itsensä) kalleimmat mallitkin. MediaTekin prosessori on kenties vähemmän tunnettu kuin Qualcommin vastaavat, mutta Nord 2 ei tunnu tästä kärsivän normaalin käytön aikana ollenkaan. Jos tonnin tiputtaminen jatkuvasti mukana kulkevaan ja potentiaalisesti osumaa ottavaan elektroniikkaan tuntuu liialliselta, mutta kaipaat modernin älypuhelimen mahdollisuuksia, OnePlus kannattaa ehdottomasti pitää mielessä.

OnePlus Nord 2
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Edullinen ominaisuuksiin nähden, hyvä suorituskyky, Warp Charge
-
Sormenjäljen tunnistus, valju ulkoasu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä