Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
One Piece

One Piece (Netflix), 1. kausi onnistuu hyvin

Netflixin ihmisten näyttelemä versio yhdestä suosituimmasta mangasta on yllättävän hyvä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Netflixin ihmisten näyttelemä Cowboy Bebop oli jotain aivan kauheaa. Tekijät olivat selvästi ymmärtäneet aivan väärin koko homman nimen, eikä kyseessä ole se ainoa japanilainen sarja, joka on tehty aivan pieleen uusintaversiona. Oli siis pelättävissä, että One Piece seuraa samaa polkua. Kaikkea ei vain voi siirtää mangasta ja animesta onnistuneesti. One Piece on tarina kumisesta pojasta, ja yksi tällainen sarja.

Kaikesta huolimatta Netflixin One Piece on vallan upea. Yllätyin ihan siitä, millaiseen hurmioon sarja minut vaivutti. Kyse voi olla nostalgiasta, sillä muistan lukeneeni mangaa paljonkin. Kyse voi olla siitäkin, että Netflixin sarjan luojat pitävät lähdemateriaalistaan haluten siirtää mangan tapahtumat uuteen muotoon. Tai ehkä kyse on molemmista.

Mangan fanit saattavat nurista siitä, että monessa jaksossa rytmitystä on nopeutettu lähdemateriaaliin verrattuna. Esimerkiksi henkilöhahmojen tunteisiin vetoavien tarinoiden kustannuksella on painotettu enemmän muita tilaa vaativia henkilöhahmoja. Ulkoisesti sarja näyttää ajoittain halvalta ja keinotekoiselta, vaikka budjettia on kyllä ollut. Ja samaan aikaan kaikki vain toimii ja sujuu hyvin. Kausi muuttuu edetessään koko ajan paremmaksi, ja huippu koetaan tietenkin kauden päätöksessä.

Tämä on mainos:

Netflixin sarja onnistuu tavoittamaan mangan ja animen lämpimän tunnelman. Useat henkilöhahmot ovat onnistuneita toimien hienosti myös ihmisten näytteleminä. Esimerkiksi kalanaamainen Arlong ja pahisteleva pelle Buggy ovat hyvin tehtyjä samoin kuin kokki Sanji ja merenkulkija Nami, vaikka onkin aluksi hieman puumainen.

Netflixin One Piece on ajateltu ennen kaikkea sarjaan tutustumattomille, mutta miellyttää myös pienin varauksin sarjan veteraaneja. Paljon huonomminkin olisi tälle sarjalle voinut käydä.

One Piece
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä