Suomi
Gamereactor
laitearviot

NZXT C1500 Platinum ATX 3.1 -virtalähde

Valmistaudu tulevaisuuteen - niin toivomme.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pitkän käyttöajan jälkeen on vanhan ATX PSU -standardin aika eläköityä. Itse ostin 1000 W PSU:n noin 15 vuoden ajan, ja ajattelin sen kestävän ikuisesti. Ajattelin silti ATX 3 -standardin saapuvan nopeammin. Sen piti, sillä liiketoiminnan oli lopulta pakko päivittää PC PSU -vaatimukset sopivaksi Nvidian 12VHPWR:n kanssa. Ja toki järjestelmät tarvitsevat enemmän ja enemmän tehoa, vaikka eivät olisi edes ylikellotettuja.

Ostaessa uutta virtalähdettä on useita asioita otettava huomioon, ja uusi NZXT C1500 näyttää vastaavan kahteen isoon tarpeeseen.

HQ

1: Teho. Tällä hetkellä edes 1000 W ei ole välttämättä tarpeeksi kovan luokan käyttäjille. Nvidia RTX 4090 -näytönohjaimia suositellaan yleensä 1200 W PSU:lle, sillä tehotarve on 450 W tai enemmän. Ja mikä pahinta, 12VHPWR-standardille 150 W on edelleen se enimmäiskuormitus. Lisäksi CPU:t kasvattavat tehotarvettaan (Intel 14900K saavuttaen melkein 300, ja vielä enemmän ylikellotettuna), joten tehoa tarvitaan, ja paljon. Lisäksi on muistettava, että tehotarve ei ole vakio, sillä alkaen RTX 3090 on Nvidia esitellyt virtalähteitä hulluilla piikeillä, jotka saattavat olla jopa vaarallisia alitehoisille PSU:ille.

Tämä on mainos:

2: Tulevaisuutta varten. ATX 3.0 oli merkittävä päivitys, ja ATX 3.1 tuo mukanaan 675 W per 12VHPWR-plugi, ja nimenä on nyt 12V-2x6and ja merkittävästi paranneltu pinnisuunnittelu. Se takaa, ettei mitään tapahdu edes silloin, kun näytönohjaimen johto ei ole kunnolla kiinnitetty. Lisäksi C1500:ssa on kaksi sellaista. Kyllä. Kaksi 12VHPWR-yhteyttä. Joko NXZT tietää jotain, mitä me emme, ja SLI-kykyiset näytönohjaimet ovat tekemässä paluuta, tai sitten he ennustavat 675 W olevan riittämätön tulevaisuudessa, ja että kaksi tällaista korkeatehoista johtoa tarvitaan korkean tason näytönohjaimille. Niin tai näin, sähkölaskuni sulaa ennen kuin seinäpistokkeeni. Hyvä PSU kestää vuosia, ja on hintansa arvoinen sijoitus. Ja siitä puheenollen, mukana on 10 vuoden takuu. Kymmenen. Se on selvä merkki, että NZXT todella uskoo tuotteensa kestävän useita CPU- ja GPU-sukupolvia.

Hinnalla 330 euroa C1500 ei ole edes kallis 1500 W PSU-luokassa varsinkaan, kun ATX 3.1 PSU:t ovat vielä uusi ja harvinainen asia markkinoilla. Eikä käyttäjän tarvitse maksaa 50% tuotemerkkiveroa ostaessaan joitakin vanhempia korkean tason PSU-merkkejä, joita löytää ainoastaan ylähyllyltä erikoistuneista PC-komponenttien kaupoista.

Yksikkö itse on painava, ja hyvin rakennettu, ja päivitetyt GPU-paikat on selvästi merkitty. Pieni yksityiskohta, mutta sellaista arvostaa, kun rakentaa useita tietokoneita joka kuukausi. Kaikki tarvittavat johdot ovat mukana, jopa kaksi GPU-johtoa. Tietenkin rakenne on modulaarinen, mutta uskon kaikkien sellaista odottaneenkin tällä hinnalla. Merkintä on korkein mahdollinen eli 80 Plus Platinum. Tehokäyrä ei ole tasainen, mutta maksimi on 94% 50% kuormituksella, jossa siis suurin osa toiminnasta tilastollisesti tapahtuu. Mukana on aktiivinen tehokertoimen korjain. Jos siis asuu alueella, jossa virta on "likaista", on tämä juuri sinulle. Kaikista yhteyksistä huolimatta, on kyseessä edelleen 180 mm standardi. Sisusta on puhdas ja näppärä. Japanilaiset komponentit, kuten Nichionin kondensaattori, Nippon Chemi-Conin kondensaattori, ja Infenion MOSFET. Näin luodaan vaikutelma korkean laadun kokoonpanosta.

Jäähdytyksen tekee 140 mm puhallin magneettisella leijunnalla, ja näin kuluminen on käytännössä olematonta. Se on myös hiljainen kuin helvetti jopa keskinkertaisilla kuormituksilla. Kuitenkin ylikellotus ja 1000 W ylittäminen lisäävät meteliä, joskin silloin huomio pitäisi muutenkin olla muissa komponenteissa. Testissä ei ylittynyt 41 dB, mutta korkea ääni se on silti. Lisää sisätilaa on se ainoa ratkaisu, mutta silloin tuote ei olisi enää yhtä houkutteleva.

Tämä on mainos:

Mukana on kuitenkin yksi neliömäinen AC Power Chord, jota monet saksalaiset tuotemerkit ovat suosineet viime vuosina. Käämikitinää ei huomannut testaamisen aikana, ehkäpä uuden digitaalisen jännitesäätelyn ansiosta. Niin ikään aaltoilumetelin pitäisi vähentyä, mutta kyse voi olla mittavasta yläosasta, sillä PSU:ta oli vaikea saada yli 70% kuormituksen, sillä näin saa ulosmitatuksi hullun määrän watteja.

Pitäisikö moinen sitten ostaa? No, jos suunnitelmissa on hankkia RTX 40 -sarjan näytönohjain, ja aikoo päivittää CPU:n tai puljata ylikellotuksen kanssa, siinä tapauksessa kyllä. Tehotarve näinä aikoina on hullu, ja suunta on vain yhteen suuntaan, joten siksi virallisesti suosittelemme ostamaan 1100+ Watt PSU:n, jos haluaa mennä sinne huippuluokkaan.

NZXT C1500 Platinum ATX 3.1 -virtalähde
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä