Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Nope

Nope

Jordan Peele on palannut kolmannella kauhuelokuvallaan, ja tämä on katsomisen arvoinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jordan Peele on osoittanut kykynsä elokuvillaan Get Out ja perään Usilla, ja kolmannessa leffassa Nope tunnistettava tyyli pitää katsojan varpaillaan hyvin. Peele on tälläkin kertaa käsikirjoittanut, tuottanut ja ohjannut elokuvan. Luvassa on yllätyksiä, ja katsojalla todennäköisesti olevat korkeat odotukset ylitetään.

HQ

Haywoodin perhetilaa pyörittää Otis Jr. (Daniel Kaluuya) siskonsa Emeraldin kanssa (Keke Palmer) Kalifornian maaseudulla. Tila on toimittanut Hollywoodin elokuviin ja mainoksiin hevosia jo vuosikymmenet, mutta erikoiset tapahtumat pakottavat perheen eräänlaiseen aarteenetsintään. Elokuva on paras kokea silloin, kun siitä tietää ennakkoon mahdollisimman vähän.

Mukana on avaruusolioita, ja tutkinnan alla on villin kesyttäminen, hallinta tai sen puuttuminen, ja kokonaisuus on todellakin onnistunut. Elokuva on saumaton sekoitus Peelen tunnistettavia maneereja, kuten Michael Abelsin musiikkia ja sitä, että tunnusomainen epämukava tunnelma on läsnä kaiken aikaa. Jotain on vialla, jotain porisee pinnan alla, ja hiljakseen asiat selviävät. Toisaalta tarjolla on jotain aivan uutta, ja elokuvan lähtökohta vaatii katsojalta hieman asennoitumista. Kokonaisuus on kuitenkin hyvin rakennettu, ja painopiste on selvä kaiken aikaa.

Peele onkin parantanut taitojaan joka elokuvalla. Nope jättää katsojan arvailemaan, eikä koskaan lipsahda olemaan liian kirjaimellinen tai hassu.

Tämä on mainos:
Nope

Uhka on Nopessa aiempaa fyysisempi verrattuna vaikka perinteiseen kummittelevaan taloon, mutta samaan aikaan kaikkialla läsnä olevan uhkan tuntu on sekin tehokas. Jotain tällaista koettiin myös Kolmannen asteen yhteys -elokuvassa silloin joskus. Peelen maailmassa jokainen pelottava kohtaus kiedotaan kuitenkin mustaan huumoriin, ja joka kerta se toimii hyvin.

Mitä huonoa elokuvassa sitten on? Ei juuri mitään, paitsi että mittaa on tarpeettoman paljon ikään kuin olisi ollut aivan pakko saada kestoksi se 2 tuntia 20 minuuttia.

Peelen asema on tällä elokuvalla sinetöity. Vielä on ohjaajia, joilla pysyvät hyppysissä suuremmat budjetit, suuremmat tähdet ja suuremmat studiot ilman, että lopputuloksen terävyys kärsii. Mahtava on elokuva.

Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä