Suomi
Gamereactor
arviot
Noby Noby Boy

Noby Noby Boy

Vuodesta 2009 näyttäisi tulevan omintakeisten pelien vuosi. Ensin Flower vie pelaajat kukkakedoille, ja sen jälkeen Katamari-sarjan luoja Keita Takahashi tarjoaa PS3-omistajille yhden eriskummallisimmista peleistä, jonka olen kokenut.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Noby Noby Boy on kollektiivinen venyttelypeli, jossa on pää ja häntä, muttei juurikaan muuta. Välillä häntä karkaa päältä, jolloin pään täytyy syödä häntä. Kuulostaako päättömältä? Tiedä häntä.

Noby Noby Boy on saanut tyylillisesti paljon vaikutteita Katamari-peleistä. Ulkoasu on pelkistetyn värikäs, ja hahmot ja ympäristön esineet ovat yksinkertaisia. Pelaaja ohjastaa pientä pinkkiä palleroa nimeltä BOY. Ohjaimen vasen tikku ohjaa BOYn etupäätä ja oikea tikku takapäätä. Vasemmalla liipaisimella saa syötyä erinäisiä esineitä, joita ympäristöstä löytyy, ja oikealla liipaisimella voi pieraista esineitä ulos. Kyllä, luit oikein.

Vääntämällä molempia tikkuja eri suuntiin BOY venyy värikkääksi käärmeen ja mäyräkoiran risteytyksen näköiseksi olennoksi. Mitä pidempi BOY on, sitä enemmän hän voi syödä, ja mitä enemmän BOY syö, sitä pidemmäksi hän voi kasvaa. Kunnes katkeaa. Painamalla tikut pohjaan BOYn saa palautettua lyhyeksi, jolloin syödyt esineet ja olennot lentelevät BOYn takapuolesta komeassa kaaressa ulos. Ellei BOY sitten satu räjähtämään. Jos BOY katkeaa tai räjähtää, ei auta kuin syödä oma takamuksensa ja jatkaa popsimista ja venyttelyä.

Tässä vaiheessa oletan monen lukijan pohtivan yhtä oleellista kysymystä: "entä mikä on pelin tarkoitus?" Se on hyvä kysymys, ja siihen on olemassa vastaus, joka joko tyydyttää tai sitten ei. BOY pystyy hyppimään ylöspäin aina auringon luokse. Auringolle voi ilmoittaa, miten pitkäksi on venynyt, ja aurinko puolestaan ilmoittaa tämän tiedon GIRLille. GIRL on yhtä pitkä kuin kaikki Noby Noby Boyta pelaavat pelaajat yhteensä. Noin viikko julkaisun jälkeen GIRL saavutti kuun, ja nyt GIRL jatkaa matkaansa kohti Marsia. Oletettavasti Marsin jälkeen seuraava etappi on Jupiter.

Tämä on mainos:

Omituisuudessaankin Noby Noby Boy on ihan leppoisaa ajanvietettä, jos lievä päämäärättömyyden tunne ei haittaa. Yhteen hiileen puhaltaminen tuntuu mukavalta ajatukselta, ja vaikka GIRL tuntuukin venyvän tuskaisen hitaasti, tieto siitä, että tuhannet pelaajat ympäri maailman venyttävät omaa BOYtaan päästäkseen seuraavalle planeetalle lohduttaa.

Pieni miinus tulee pelin aloittamiseen kuluvan ajan pituudesta. Peli olisi omiaan lyhyisiin pelisessioihin, mutta pelin käynnistämisestä kuluu parikin minuuttia siihen, että pääsee syömään ja venyttelemään. Myös kameran kanssa on ongelmia etenkin siinä vaiheessa, kun BOY on päässyt venähtämään pitkäksi. Kamera tuntuu seuraavan BOYn keskiosaa, ja kameraa kääntelemälläkään ei välttämättä näe, minne on menossa. Pitkälle zoomatessa näkee koko pelikentän, mutta pilvet voivat muodostaa ikävän näköesteen.

Noby Noby Boy ei todellakaan ole kaikkien pelaajien mieleen, mutta kokeilunhaluisimmat pelaajat saavat taatusti ainutlaatuisen pelikokemuksen.

Noby Noby Boy
Tämä on mainos:
Noby Noby Boy
Noby Noby Boy
Noby Noby Boy
Noby Noby Boy
Noby Noby Boy
Noby Noby Boy
Noby Noby Boy
Noby Noby Boy
Noby Noby Boy
Noby Noby Boy
Noby Noby Boy
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Pirteä grafiikka, täysin päätön peli-idea, yhteen hiileen puhaltaminen
-
Pitkä alkulatausaika, täysin päätön peli-idea, ajoittaiset kameraongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • Viper7
    Playstation Network jatkaa keväistä linjaansa Flower pelin aloittamana, vaikkakin näin suomalaisittain hieman etuajassa. Tällä viikolla kauppaa... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Noby Noby BoyScore

Noby Noby Boy

ARVIO. Kirjoittaja Jyri Paavilainen

Noby Noby Boy on Katamari-sarjan luoneen Keita Takahashin tuorein hengentuote. Pirteän näköisessä pelissä on pää ja häntä, joiden väliin mahtuu hyvin paljon omituisuutta.Ladataan seuraavaa sisältöä