Suomi
Gamereactor
ennakot
Nintendo World Championships: NES Edition

Nintendo World Championships: NES Edition on se kesän 2024 mahtava bilepeli

Munakoison nappaaminen Ice Climberissa ei ole koskaan ollut yhtä jännittävää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Nintendo oli paikalla jo silloin, kun e-urheilua edes nimenä ei ollut olemassa. Ja samoin paikalla olivat Tetris ja muutkin 1980-luvun pelihalliklassikot. Nintendo World Championships pidettiin vuonna 1990, ja tästä päästäänkin vuoden 2024 julkaisuun Nintendo Switchillä.

Nintendo World Championships -pelit olivat vahvasti muokattuja versioita peleistä, ja siten erittäin omalaatuisia Nintendo Entertainment Systemin pelikasetilla. Tavoitteena oli saada parhaat pisteet peleissä Super Mario Bros., Rad Racer ja Tetris. Switch-versiossa on yli 150 haastetta kaikkiaan 13:ssa NES-pelissä, joko verkossa tai ilman sitä.

Nintendo World Championships: NES Edition - 13 pelin lista


 1. Super Mario Bros.

 2. The Legend of Zelda

 3. Metroid

 4. Donkey Kong

 5. Kid Icarus

 6. Super Mario Bros. 2

 7. Excitebike

 8. Ice Climber

 9. Balloon Fight

 10. Super Mario Bros. 3

 11. Zelda II - The Adventure of Link

 12. Super Mario Bros. The Lost Levels

 13. Kirby's Adventure

Tämä on mainos:

Odotin varsin perinteistä mikro- tai minipelien kokoelmaa ilman yllätyksiä, mutta toisin kävi. Innostukseni oli heti korkealla, ja pelasin vain tekoälyä vastaan. Kyse saattaa olla kilpailullisen luonteeni ja nostalgian kaipuun yhdistelmästä. Niin ja ne haasteet ovat oikeasti vaativia (ja nopeita). Kuten esimerkiksi Super Mario Bros. -pelin kentässä 1-1 mahdollisimman nopeasti sen sienen poimiminen.

Käyttöliittymä on hyvin ajateltu, ja ennakoivat ruudut kertovat, mistä onkaan kyse Mario Partyn malliin. Kun sitten on suorittanut muutamia sekunteja kestäviä nopeushaasteita, avautuu lisää haasteita sijoittamalla näihin niitä ansaittuja kolikoita. Verkossa on sitten World Championshipsin eri vaikeustasolla olevat viisi haastetta viikossa. Niin ja sitten vielä eri lohkoihin jaettu Survival Championships, jossa vain puolet selviytyvät Battle Royalen kaltaisessa kisassa. Legend Challenges puolestaan esitetään ihan sillä toivotulla suoritustavalla, mutta siltikään niitä ei meinaa saada tehdyksi haastavuuden vuoksi.

Pelin kilpailullinen kauneus kuultaa läpi mahtavasti, mutta sitten on vielä mahdollisuus kohdata ihan oikeita ihmisiä. Ja parhaiten toki paikallisesti samalla sohvalla. Kokeilin Party Modea jaetulla ruudulla seitsemän muun pelaajan kanssa, ja myös muutamaa Legend Challenges -haastetta. Kaikki toimi yllättävän hyvin. Pelikokemus on kevyt, mutta samalla ryppyotsaisen vakavan kilpailullinen.

Tämä on mainos:

Julkaisu tapahtuu 18. heinäkuuta 2024, ja tässä on mitä selvimmin se tämän kesän bilepelini. Ja tässä on mitä oivin tapa nauttia klassikkopeleistä aivan uusilla tavoilla.

Nintendo World Championships: NES EditionNintendo World Championships: NES EditionNintendo World Championships: NES EditionNintendo World Championships: NES Edition
Nintendo World Championships: NES EditionNintendo World Championships: NES EditionNintendo World Championships: NES EditionNintendo World Championships: NES Edition

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä